Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem akar enni a lassan...

Miért nem akar enni a lassan 10 hónapos gyerekem? Miért viselkedik így?

Figyelt kérdés

Pár nap múlva 10 hónapos lesz a lányom, és október óta szenvedünk az evéssel.

Se tápszer, se püré, se darabos.

Tejérzékenynek való tápszert kap, de utálja, ha nem erőltetném vagy nem kötném le semennyit se enne belőle.

Minden orvos szétteszi a kezét, hogy nem tudják miért van, biztos jön a foga. De hozzáteszik, hogy amikor jön a foguk vagy egyik vagy másik kaja nem kell. Szóval,ha cumisüveget elutasítja egy baba, akkor kanalasat szívesen eszik. Nálunk azt se.

Tudom, hogy én is elrontottam, hogy erőltettem neki az evést, de ha mindig hagytam volna, hogy annyit egyen, amennyit ő akar, akkor kb két kanállal evett volna meg ilyen 50 ml tápszert.

Még így, hogy erőltettem (mindig lekötöttem a figyelmét valamivel, álmában etettem orvosi javaslatra) se evett sokat, az orvosok keveslik.

Eljött az, hogy már a kanalas dolgokat is csak akkor volt hajlandó elfogadni, ha valamivel lefoglaltam.

Most már viszont ott tartunk, hogy semmit, sehogy nem akar enni. Kanalasnál morog, hergeli magát, üti ki mindenki kezéből a kanalat, csapkod, kiabál idegesen.

Tápszernél engem ma reggel már mellkason rúgott annyira küzdött ellene. Bölcsőtartásban nem is lehet etetni. Álmában se lehet, hiába javasolják ezt.

Újabban már a vizes üveget is kiüti kezemből, hogy ne adjak neki, pedig imádott inni.

A darabos ételek közül csak a kenyér, amit elrágcsál, a zöldség/gyümölcs a földön végzi, szétnyomja, dobálja.

Próbálom, hogy akkor befejezzük, mert nyilván abból nem ért, hogy "nem, az ételnek a tálcán/asztalon a helye"

Semmi nem használ.

Egyre durvábban viselkedik, és már nem csak, akkor ha evésről van szó, csak ugye itt kezdődött, de már úgy minden téren továbbgyűrűzött ez nála.

Borzasztóan el vagyunk keseredve a férjemmel, mert már nem tudjuk mi a megoldás.

Nyilván elrontottuk, és utál enni az erőltetés miatt, de mit kellett volna tennem?

Tényleg hagynom kellett volna, hogy 50 miliket igyon meg két kanállal egyen?

Próbáltam párszor, de akkor sem eszik, minél hangosabban korog a gyomra, annál inkább nem eszik.

Ugyanez az alvásnál, hiába akarom másként altatni, inkább fent van egyhuzamban 6 órát is, ha arról van szó, akkor is csak úgy alszik el, ahogy megszokta. Átszoktatni nem lehet, nem dől ki a fáradtságtól, csak kiborul.

Borzasztó anyának érzem magam, és teljesen tehetetlen vagyok.

2023. márc. 18. 10:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez jutott eszembe nekem is, mint az utolsónak, hogy lehet szenzoros.

Mindenképp szakembert kell keresni, még lehet egy gyerek neurulógust is megkeresnék a környéken.

A webbetegen van online orvos, aki 1-2 napon belül válaszol,ott is van gyermekgyógyász. Érdemes oda is leírni a problémátokat, igaz fizetni kell 508 ftot,de legalább ad tanácsot hogy hova, kihez forduljatok pontosan. Mert nem játék

A neten pár hete olvastam egy cikket, nem itt Magyarországon történt, hogy a gyermeknek szondát kellett behelyezni 14 hónaposan, mert sem az ételt, sem folyadékot nem vette magához,annyira eldurvult náluk a helyzet. Csak azért akartam volna megmutatni,mert szakértők is nyilatkoztak,és nagyon sok hasznos dolgot irtak le a cikkhez

Ha megtalálom belinkelem.

2023. márc. 18. 15:28
 12/16 A kérdező kommentje:

Gondoltam már én is arra, hogy esetleg szenzoros.

TSMT-re nem csak nagyobbak járnak? Ilyen picikkel is tudnak mit kezdeni?

2023. márc. 18. 15:57
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nemhiszem, hogy csak nagyok mehetnének. Mi is járunk, eddig 3 alkalommal voltunk + itthon is csináljuk vele.Neurológushoz is megyünk vissza most.
2023. márc. 18. 17:15
 14/16 A kérdező kommentje:

Akkor mindenképp utána járok ennek, mert van egy nagyon jó TSMT terapeuta, illetve egy szuper gyermekneurológus a városban.

Köszönöm a tanácsot!

2023. márc. 18. 18:03
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen 🙂 kitartás, tudom milyen nehéz 😕
2023. márc. 18. 19:52
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet kérdező? Kiderült azóta, hogy mi a baj?
2023. ápr. 23. 19:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!