Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi az a tűzfolt, vagy ahogy a...

Mi az a tűzfolt, vagy ahogy a köznyelv nevezi gólyacsípés?

Figyelt kérdés

az újszülött kisfiamnak van a tarkóján. Utána néztem, de nem igazan tudom, h mi ez, és azt sem, hogy maradandó-e.

Megkérdezem majd a védőnőt, ha jön, csak addig jó lenne vmit tudni róla, mert a neten elég vegyes dolgokat írnak. Érdekelnének személyes tapasztalatok is.

2008. dec. 28. 16:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem más, mint érhálózat a bőr felszínéhez közel. Általában egy éves kor körül elmúlik, de van, akinek fagyasztják.

A lányomnak a pocakján van, eleinte nőtt, most stagnál, a közepe kezd szürkülni, a doki azt mondta, beindult az "eltűnési" folyamat. Semmi problémát nem okoz, nekem kifejezetten tetszik (szív alakú).

De ha beírod ide, hogy tűzfolt: kapsz még 1-2 kérdést-választ.

2008. dec. 28. 16:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Az én lányomnak is volt a szemhéján, az gyorsan elmúlt. A tarkóján még mindig megvan, pedig 2 éves. A haja eltakarja, nem viszket, így engem nem zavar.
2008. dec. 28. 16:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem a fiamnak 10 éves korára tűnt el!
2009. jan. 6. 22:58
 4/4 anonim válasza:

Szia! Nekem van egy tűzfoltom a combom közepén.(Kolibri alakú ^^) Vele születtem. Eleinte nagyon zavart hogy rajtam van, mert mindig kérdezték, hogy mi ez rajtam, de mára már elfogadtam és szeretem hogy rajtam van. Már elmúltam 16 is és megmaradt.

Ha a kicsiknél van ilyen, általában 5-10 éves korban elmúlik. Abban az esetben ha mégsem, és elszeretnéd tüntetni akkor lehet kezelni. Bőrgyógyászok tudnak segíteni.

2022. aug. 27. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!