7 hónapos körüli babátokkal miket csináltok, mit játszotok? Mi köti le? Mennyit van el magában?
Szia! Kislányom egy hét múlva lesz 8 hónapos, de azért leírom miket szoktunk csinálni. Nagyon jó baba, van, hogy fél órát is eljátszik magában :)
Ha együtt játszunk, mesélek, énekelek, mondókázom. Mutogatom a könyvből az állatokat, mondom a nevét és a hangját utánozom-ezt szereti. Egy hete tanítom tapsolni. És a sztár a kukucs játék. A csip-csip csókát is élvezi. Ha felépítem az építőkocka tornyot ő élvezettel rombolja le :)
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ja és sajnos imádja a TV-t, így csak reggel és este megy egy kicsit, különben azt bámulja-leginkább a reklámokat.
A kislányom 7 hónapos, egy hete ült fel egyedül. Mászik és négykézláb ringatózik. A legérdekesebb játék a távirányító, pille palack és a kispárna . Ő elég jól elvan egyedül is, vagy a szőnyegen játszik vagy a járókában, ha álmos akkor beteszem a járókában (az alján van szivacs) és Ő ott elalszik. Naponta még mindig alszik 3x 1-másfél órát. De a járókában ébren is elvan 1-1 órát.
És nálatok?
az én kislányom nagyon jófej baba:) akármikor leteszem eljátszik..nagyon keveset hisztizik..ha álmos elalszik az ölemben:) most az a játék hogy leteszem a földre és mászik meg szórakozik:)
17/L anyuka
Az én babám 6,5 hónapos. Félig kúszó félig mászó, de még nem jött rá a helyes technikára, így a négykézláb ringatózást élvezi a legjobban. Mindig cserélgetnem kell a kis játékait, mert pár nap alatt megunja, de így is több félét kell odatenni neki egyszerre, hogy jó negyed órát ellegyen velük. A csörgő, zörgő, zenélő dolgok a kedvencei, nekünk is macis forgónk van és pillanatok alatt leszedi ő is a macikat, amiket amúgy is imád rágcsálni (az esernyős a kedvence).
Ezeken kívül a kiszacskó, ami zörög, a távirányító és a telefon nálunk is a top három. Ha megy a tv, előfordul, hogy nem azt nézi, de ha valamilyen hang felkelti a figyelmét, akkor utána nem lehet már a játékok felé terelni, ezért nem szoktam sokáig hagyni, hogy így nézze. Néha azért dumál a tv-nek, vagy rötyög neki :-)
A csiklandozást is nagyon szereti, és ha bármit mesélek neki. Néha már "beszélgetünk" és ha öltözéskor megpuszilgatom (bárhol), akkor hangosan kacarászik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!