Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos körüli babátokkal...

7 hónapos körüli babátokkal miket csináltok, mit játszotok? Mi köti le? Mennyit van el magában?

Figyelt kérdés
2010. okt. 6. 11:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Kislányom egy hét múlva lesz 8 hónapos, de azért leírom miket szoktunk csinálni. Nagyon jó baba, van, hogy fél órát is eljátszik magában :)

Ha együtt játszunk, mesélek, énekelek, mondókázom. Mutogatom a könyvből az állatokat, mondom a nevét és a hangját utánozom-ezt szereti. Egy hete tanítom tapsolni. És a sztár a kukucs játék. A csip-csip csókát is élvezi. Ha felépítem az építőkocka tornyot ő élvezettel rombolja le :)

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ja és sajnos imádja a TV-t, így csak reggel és este megy egy kicsit, különben azt bámulja-leginkább a reklámokat.

2010. okt. 6. 12:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A kislányom 7 hónapos, egy hete ült fel egyedül. Mászik és négykézláb ringatózik. A legérdekesebb játék a távirányító, pille palack és a kispárna . Ő elég jól elvan egyedül is, vagy a szőnyegen játszik vagy a járókában, ha álmos akkor beteszem a járókában (az alján van szivacs) és Ő ott elalszik. Naponta még mindig alszik 3x 1-másfél órát. De a járókában ébren is elvan 1-1 órát.

És nálatok?

2010. okt. 8. 16:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Az enyém 6,5 hónapos, ha lát engem, akkor egy órát is eljátszik egyedül. Kúszik a hasán mindenhová, neki is nagy kedvence a távirányító, a telefon és a laptop. Teljesen bezsong a skype hangjától! :) Naponta többször lepakolja a szekrény alsó polcát és nagyon jól elszórakozik a hordozóval, ami itt van a lakásban: húzza, vonja, döntögeti, sokszor magára borítja és olyan lesz, mint egy kis teknősbéka. Ő is nagyon élvezi a kukucsjátékot, szereti, ha énekelek neki és imádja a tükröt. Ő is háromszor alszik 1-1,5 órát.
2010. okt. 8. 17:25
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

az én kislányom nagyon jófej baba:) akármikor leteszem eljátszik..nagyon keveset hisztizik..ha álmos elalszik az ölemben:) most az a játék hogy leteszem a földre és mászik meg szórakozik:)

17/L anyuka

2010. okt. 8. 18:52
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
utolsó 6hós:)
2010. okt. 8. 18:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
6,5 hós a babám, még nem mászik, kedvenc játéka egy zizegős könyv, amin van rágócska is, na ezzel egy negyed órát, húsz percet simán elvan. Hintázunk, labdával játszik, ütögeti. A zenélő körforgóról egy pillanat alatt lekapkodja a macikat (tépőzáras), csörgőzik, tornyot építünk (én), ő lerombolja, mondókázunk. Naponta 10-15 perc tv, nagyrészt a bebe tv.
2010. okt. 8. 20:57
 7/8 anonim ***** válasza:
7,5 hónapos. A nagyobbik meg 2,5. Elég nehéz így velük, de a nagy előny: a kicsi nagyon jól elvan azzal, ha nézi, hogy a nagy hogy játszik. Ő sokszor viszi is neki a játékokat. Ha játszik valamivel, amivel ő akar, akkor elveszi tőle, és ad neki másikat. Neki meg mindegy. De nagyon szereti a zenél dolgokat, van a lányomnak egy guruló teknőce, azt imádja. A labda nagyon jó, mert az elgurígatja, aztán meg utána megkeresni. Kúszik még, de már mindenhova eljut. Ha nem éhes, vagy álmos, akkor teljesen jól elvan így, nekem alig van vele dolgom. Persze ő is nagyon szereti, ha énekelek neki, vagy csiklandozom, kukucsolok.
2010. okt. 8. 21:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Az én babám 6,5 hónapos. Félig kúszó félig mászó, de még nem jött rá a helyes technikára, így a négykézláb ringatózást élvezi a legjobban. Mindig cserélgetnem kell a kis játékait, mert pár nap alatt megunja, de így is több félét kell odatenni neki egyszerre, hogy jó negyed órát ellegyen velük. A csörgő, zörgő, zenélő dolgok a kedvencei, nekünk is macis forgónk van és pillanatok alatt leszedi ő is a macikat, amiket amúgy is imád rágcsálni (az esernyős a kedvence).

Ezeken kívül a kiszacskó, ami zörög, a távirányító és a telefon nálunk is a top három. Ha megy a tv, előfordul, hogy nem azt nézi, de ha valamilyen hang felkelti a figyelmét, akkor utána nem lehet már a játékok felé terelni, ezért nem szoktam sokáig hagyni, hogy így nézze. Néha azért dumál a tv-nek, vagy rötyög neki :-)

A csiklandozást is nagyon szereti, és ha bármit mesélek neki. Néha már "beszélgetünk" és ha öltözéskor megpuszilgatom (bárhol), akkor hangosan kacarászik.

2010. okt. 8. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!