Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy nem szereti az...

Normális, hogy nem szereti az idegeneket és egyből sír? Később ez változni fog? Ha nem változik, akkor az ovi is később rossz élmény lesz elsőre számára? Kellene valamin változtatnom?

Figyelt kérdés

5 és fél hónapos babám nagyon nem szereti az idegeneket. Ha meglát valakit, akinek odaadnám (ritkábban látott rokonok, védőnő, gyógytornász) egyből sír. Nálam persze megnyugszik ilyenkor szerencsére. Olykor még a 2-3 hetente látott nagyszülőknél is sír, ha felveszik. Nincs testvére, a családban ő az egyetlen kicsi gyerek. Kis falun lakunk, itt nincs nagyon lehetőség és őszintén nem ismerünk itt kb senkit. Az igaz, hogy férjemmel mi sem vagyunk valami társasági, barátkozós emberek.

Tegnap voltunk gyógytornásznál először, végigsírta az egészet. Miután visszaadta nekem a babámat, egyből csend lett. Utána anyukámhoz mentünk. Ott is jól elvolt, csak tesómnál sírt, igaz akkor már kissé nyűgös is volt. Anyukám mondta és emiatt érdekelne a ti véleményetek is, hogy nem-e rossz, hogy ennyire nem szereti a számára idegen embereket.

Ezentúl csütörtökönként járni fogunk a gyógytornászhoz, kíváncsi leszek, hogy lesz-e változás.

2023. márc. 3. 08:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
5 hónapos.. Persze, hogy változni fog.
2023. márc. 3. 08:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Normális. Nagyon messze van az ovi, csak 5 hónapos. Szeretik az anyákat ilyenekkel riogatni, hogy ha nem viszed folyton társaságba, nem tud majd beilleszkedni az oviba. Hülyeség teljesen. Lányommal a covid miatt sehova nem mentünk kb. másfél évet. 4 évesen kezdte az ovit. Teljesen jól eljátszott más gyerekekkel első ovis naptól kezdve. A gyógytornászt meg utálja minden baba. Az lenne fura, ha nem sírna. De ezt a gyógytornász is tudja.
2023. márc. 3. 08:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A lányom kb fél éves koráig ilyen volt. Még a ritkán látott nagyszülőknél is sírt. Aztán elmúlt, mintha kicserélték volna, nagyon barátkozó lett, talán túlságosan is. Az idegenekhez is simán odament.
2023. márc. 3. 09:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Annyira normális,hogy a 9 hónapos statuszon kérdés is,hogy máshogy viselkedik-e idegenekkel,(nem túl közvetlen-e,tart-e az idegenektől).
2023. márc. 3. 09:39
 5/11 anonim ***** válasza:
Még nagyon kicsi. Nem kell ebből semmilyen következtetést levonni.
2023. márc. 3. 09:39
 6/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a megnyugtatást!
2023. márc. 3. 09:43
 7/11 anonim ***** válasza:
56%
Èn is ilyen voltam babakènt, bújtam anyukámba , mindenki másnál sírtam. Csak is anya volt jó 😁. Ne aggódj, szerintem biztos fog ez változni, èn is kèsőbb valahogy 1 èves koromtól már másnál is jól èreztem magamat, kislánykènt meg kimondottan cserfes , mindenkivel jól kijövő csupa mosoly gyerek voltam .
2023. márc. 3. 09:47
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
5.5 hónapos. Hogy jön ide az ovi?!
2023. márc. 3. 10:02
 9/11 anonim ***** válasza:
59%
Nagyon picike még. 1 év múlva, ha ugyanígy viselkedik az màr gyanús. Nekünk pl ez volt az egyik első auti jel. De 5 hónaposan ez természetesen semmit nem jelent. Sőt, természetes, hogy anyukánál érzi jól magát.
2023. márc. 3. 10:45
 10/11 anonim ***** válasza:

5 honapos, hogyne valtozna ?

Vagy szerinted mindnyajan a vilagon 5 honapos szinten vagyunk ?

2023. márc. 3. 11:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!