Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért járnak folyton a nyakunkra?

Miért járnak folyton a nyakunkra?

Figyelt kérdés
Párom fiatalabb testvére és annak a barátnője nem is érdeklődött nagyon irántunk, a babám lassan 1 éves, de amióta megszületett állandóan kb hetente jönnének hozzánk. Már nagyon elegem van hogy eddig le sem sz.rtak most meg "fontosak" vagyunk. Nem akarom megsérteni a páromat sem, de ez nekem nagyon nem tetszik, mondtam neki finoman hogy ez így nem jó, de még nem volt érdemi változás. Lehet keményebben kell lépjek? Csak a gyerek miatt jönnek, nekik nincs. Mit tegyek?

2023. febr. 28. 08:44
 61/96 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellene megindokolni?Nem mondta,hogy nem találkozhatnak,nem jöhetnek,csak ne minden szabad percükben őket istápolni.Nem kell indok,egyszerűen nem kedveli őket Nem egyforma a gondolkodásmódjuk,a természetük,nincs közös téma.Nem kell mindenkit szeretni azért mert rokon.És mégegyszer:nem tiltotta,nem tiltja el a gyereket,nem mondta,hogy soha ne jöjjenek,nem mondta,hogy a férje ne tartsa a kapcsolatot a testvérével.Annyit mondott,hogy ne jöjjenek minden héten hozzájuk,mert tele a töke,hogy minden hétvége arról szól,hogy jajj mindjárt itt vannak,kiszolgálja őket abban a 2-3-4 órában,majd elpakol utánuk,miközben ezidő alatt nézhetett volna sorozatot az ágyból,vagy kirándulhattak volna,vagy bármi.Ráadásul azt is írta már,hogy őrá soha nem voltak(most sem)kíváncsiak Hát akinek jó,hogy valaki minden áldott héten beül hozzá órákra,és átnéz rajta,de még fintorog is,ha valamire megkérik hogy ne csinálja, akkor az éljen úgy.Ne a rágókán lovagoljatok,az egy példa volt.De volt másik is,pl ültetik a nem ülni tudó gyereket.De ezt se kell amúgy megindokolni egy szülőnek.Ha én csak hegyilevegővel dúsított vizet adok neki, akkor azt kap és kész.Kérdező.Mond meg nekik,hogy havonta egyszer találkozzatok nálatok,mert nektek terhes minden héten.A férjed,ha aker akkor csináljon külön programot még a tesóval,már ha valóban vele akarnak kapcsolatot tartani.Ha nagyobb lesz a gyerek, akkor mehet az apjával ő is.Ha nem bíztok annyira bennük, akkor egyedül nem kötelező odaadni, akkor se ha a seggüket a földhöz verik.Vagy ha annyira akarják,akkor lássanak ők is vendégül benneteket időnként.
2023. febr. 28. 11:06
 62/96 anonim ***** válasza:
93%
Amúgy az a vicc, hogyha ezt a rokon írta volna ki, és ő pampogna, hogy miért nem mehetnek minden héten, ő lenne ugyanígy leszúrva itt, hogy mit képzel, mekkora bunkó, hogy gondolhatja, hogy más gyerekét kisajátítja hetente.
2023. febr. 28. 11:10
 63/96 anonim ***** válasza:
78%
Amugy a gyereked nem kuszott maszott soha a foldon?vagy hipós rongyal szaladgalsz otthon?😂mindig a ragokaval jossz...elmondom neked,hogy 10 honapos fiam egesz nap a foldon csuszik maszik,ragja a foldon levo jatekait es semmi baja,betegseget meg nem kapott semmilyet a 10 honap alatt
2023. febr. 28. 11:11
 64/96 anonim ***** válasza:
68%
61, ezt kb mind te költötted hozzá. Sehol se írta, hogy kiszolgálja őket, azt se hogy őket hívták e vissza valaha, és azt se hogy istápolni kell őket.
2023. febr. 28. 11:11
 65/96 anonim ***** válasza:
89%

Hát nem tudom, ha hozzánk vendégek jönnek, akkor azért készülök, ott vagyok velük, nem befekszem a kádba 2 óra hosszára, vagy nekiállok edzeni.

Miért nem lehet elfogadni, hogy valakinek igenis teher, ha minden hétvégén megy hozzájuk UGYANAZ az ember vendégeskedni?

2023. febr. 28. 11:22
 66/96 anonim ***** válasza:
100%

Azt írja,hogy minden héten ott vannak.Akkor nyilvánvalóan nem a sógiéknál vannak.Ehez nagy ész nem kellett,két helyen egyszerre nem lehetnek,gondolom másnap se mennek már akkor hozzájuk,ha egyszer ez

is sok .Az meg hogy készülni kell,az alap,mert ha jönnek, akkor nem lehetsz pizsamában,valamivel azért csak megkínálod őket.Arról ne is beszéljünk,hogy ha bárki jön hozzánk, akkor nem hagyom a francba a porszívózást,vagy felmosást délutánra,hanem megcsinálom,hogy ne azt mondják majd,hogy mekkora kupi volt.De spontán se mehetsz el akkor sétálni,vagy kirándulni,hiszen jönnek.Már hogyne kellene istápolni őket.Vagy te ha jönnek hozzátok, akkor elvonulsz a dolgokra,otthagyod a vendégeket?Nálunk nem divat,hogy valaki beül a nappaliba,én meg otthagyom.Az se,hogy nem kínálom meg őket valamivel,merthogy az se divat,hogy bárki a mi házunkban kiszolgálja magát.Szóval ja,én költöttem hozzá,mert ez kb alap.

2023. febr. 28. 11:26
 67/96 anonim ***** válasza:
90%
Hú,vannak érdekes válaszolók,picit fordítva vannak bekötve. 61#-es véleményét osztom,miért is kéne megindokolni,ha valaki nem szimpatikus?Ha egy kollégád nem szimpatikus,akkor is magadra erőlteted és már pedig jóba lesztek?A másik ezzel én is így vagyok,hogy ha valaki az elmúlt 10 évben tojt rám magasról(főleg,ha még kerestem is),akkor a gyerekünkkel nem kell a jópofi,köszönjük szépen. Aki engem nem tisztel,az nem fogja itt dajkálni a gyerekünket. (Szerencsére a férjem is így látja) Nálunk is volt ilyen szülés után,hogy olyan családtag is jött volna már akkor,mikor hazajöttünk a kórházból,akivel az elmúlt 10 évben szó szerint nem beszéltünk,na közöltem,hogy nem. Még jelenleg is van aki eljön,belép az ajtón,rohan a gyerekhez játszani,tőlünk meg se kérdezi velünk mi van,ha beszélek hozzá egyidőben ő gagyog a kicsihez,és ha keres is csak arról,hogy a lányunk hogy van,meg ő annyira babázna. Aki szimpatikus,kedvelek és tartjuk rendszeresen és tartottuk a terhesség előtt is a kapcsolatot,azokkal nincs gondom nekem sem,jönnek stb.,na de ilyen személyeket nem fogok kerülgetni a saját lakásunkban. A rágókás dolog meg,igen is én is elvárom,hogy ha valamit kérek vele kapcsolatban,akkor vegye figyelembe. Nálunk is volt aki ültette már 3 hónaposan is,és még mikor szóltam,akkor húzta a száját,hogy "jaj,dehogynem lehet azt,tudom én hogy kell". Na az ilyeneknek megmutattam az ajtót és szevasz,vagy pedig betartja amit kértem szépen,nem bunkó hangnemben. Ha én elmentem babalátogatóba,akkor amit kértek betartottam,mivel nem az én gyerekem és megtiszteltem ezzel a szülőket. Ennyi. Egyébként,kérdező,vannak ilyen típusú emberek,akik nem tudnak megülni a fenekükön,unják valószínű a kis életüket és folyamatosan más fenekébe akarnak lenni,van akinek ez sok,nekem is. Gyerekkoromban kb. átjárók háza volt az otthonunk emlékszem,mert anyának a testvérei egymásnak adták a kilincset...volt,hogy este 9-kor,volt hogy reggel 7-kor köntössel mászott ki anya az ágyból,mert akkor állított be a kedves vendég. Ez minden egyes nap! A köztes időben pedig anya ment mamámhoz munka után és ott ült órákon át és beszéltek a semmiről...mivel minden nap ez ment,már nem volt téma. Sosem állította le őket,ő ezt "élvezte",hát én már gyerekként sem,konkrétan gyülöltem(apukám is,folyamatosan vita volt ebből) és ez így van a mai napig is. Van külön életünk,akiket szeretek jönnek rendszeresen,de nem mindig hetente,vannak napok,amikor csak magunk szeretnénk a családunkkal lenni. Ha valakinek nem tetszik,ez van. :D
2023. febr. 28. 11:26
 68/96 anonim ***** válasza:
87%
Én azt sem értem, hogy mi az, hogy egyesek szerint a kérdező kisajátítja a gyereket. Bakker, ő az anyja! :D Hiába van rokonság, a gyerek nem az övéké, a vérségi kapcsolat nem jelenti, hogy akkor jönnek és mennek, amikor kedvük tartja, meg csinálhatnak a gyerekkel, amit akarnak. Nem, ha én nem engedem, hozzá sem érhetnek a gyerekhez. Sőt, ha én azt mondom, hogy a gyereknek nincs nasika, nincs rágcsa, cukros üdítő és társai, akkor nem adnak neki. Mert én vagyok a gyereknek az anyja, az van, amit én mondok. Fura, más kérdéseknél ezt annyira hangoztatja mindenki, itt meg le van harapva az anyuka feje, hogy mi az, hogy kisajátítja a saját gyerekét, meg nem akarja, hogy máshoz kötődjön... :D
2023. febr. 28. 11:35
 69/96 anonim ***** válasza:
35%

Felveszi a ragokat a foldrol es odaadja ? 😆😆

B.meg, te minden egyes alkalommal sterilizalod ?? Vagy ilyen kosz van nalatok a szonyegen ? 1 eves gyerek kb. MINDENT a szajaba vesz a foldrol.

Borzaszto ostoba leny vagy, nem csoda, hogy eddig nem jartak hozzatok.

2023. febr. 28. 12:14
 70/96 anonim ***** válasza:
75%
68 Plusz ott van apa is, aki beleszólhat, de nyilván mi vagyunk a sátán, hogy megkérdeztük apa mit szól ehhez.
2023. febr. 28. 12:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!