Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Májusi babám lesz, milyen és...

Májusi babám lesz, milyen és mekkora ruhákat vegyek neki?

Figyelt kérdés
Pl fogalmam sincs mennyire kell felöltöztetni alváshoz, vagy hogy nagyobb méreteket is vegyek e. Eddig csak 56-os bodykat meg apróságokat vettem neki... segítenétek?
2023. febr. 21. 15:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én rövid ujjú bodykat és hosszú ujjú rugdalozókat használtam az első kettő hónapban. Májusi baba az én fiam is. Én is 56-os méreteket vettem, erre 44 cm-el született, szóval amikor hazamentem a kórházból akkor vettem pár 50-es ruhát is. Ha gondolod, akkor te is vehetsz egy-két darabot, hátha ő is kisebb lesz.
2023. febr. 21. 15:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem melegebb időben is lehet rá hálózsákot adni, nekünk az jött be legjobb. Ha meleg van, akkor rövid body+hálózsák tökéletes. Én most az enyémre még hosszú bodyt adok. Nálunk van klíma, ha nálatok nincs, akkor nagyon melegben elég lehet csak egy rugi is. Nekem 52 centivel született a lányom, de is is még hetekig 50-es rucikat hordott, az 56-osban utólag látom, hogy milyen nevetségesen picinek tűnt a feje. :D Én is vennék egy párat. Mondjuk 5 db-ot. Nyárra nálunk a body+talpas nadrág jött be legjobban, a body+rugi nappalra már meleg volt. De a nadrág sem csúszkált, nagyon könnyű volt benne pelust cserélni, a második babánál is maradni fogok ennél a kombónál. Egy vékony cérnasapit vegyél szerintem, mert nem csak a meleg ellen kell, hanem hogy ne süsse meg a kis fejét a nap. De kb ennyi. Én még kórházi fotózáshoz venni fogok egy kicsit ünnepibb babarucit is. :)
2023. febr. 21. 16:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Senki nem tudja megmondani biztosan, hogy hány centivel fog születni a baba csak tippelni lehet. Mivel alapból csak találgathatunk a baba hosszával kapcsolatban, ezért azt szokták javasolni, hogy inkább 56-os méretet vegyél. És ha születéskor kiderül, hogy ennél kisebb méretre van szükség, akkor lehet még a picinek venni néhány 50-es méretet is. Rengeteg kelengye lista van, hogy miből mennyi kellhet, de ezen lehet módosítani egyéni igények szerint.

Pl.:

4-6 db hosszú ujjú body

4-6 db rövid ujjú body

4-6 db rugdalózó

2-3 db kisnadrág

1-2 db kardigán

1-2 db sapka (vékonyabb és vastagabb is)

4-5 pár zokni

1-2 db kiskesztyű (karmolás ellen)

1 db vékony hálózsák

Pár netes lista:

[link]

[link]

2023. febr. 21. 16:21
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Láttam ilyen listákat már, a személyes tapasztalatokat viszont jobban szeretem :-)

2023. febr. 21. 16:35
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek más a személyes listája.

Pl: zoknit, kardigánt én újszülöttel sose használtam. Márciusi és augusztusi gyerekeim vannak.

Rövid ujjú body-n és pamut rugin kívül semmit nem használtunk bentre.

2023. febr. 21. 17:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én meg pont 56-ból veszek keveset és inkább 62-es méretet, mert az első lányom hetek alatt kinőtte az 56-os ruhákat.

Vékony pamut body, vékony talpas nadrág. Esetleg vennék 1-2 “melegebb rugit”

Hátha lesz akkor még hűvösebb idő

2023. febr. 21. 18:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam április végi volt, az első 2-3 hónapban szinte vêgig rövid ujjú bodyt+rugit hordott, esetleg a kánikulában rövidujjú bodyt talpas nacival. De azért szerintem semmi zokni, talpnélküli nadràg, poló, ilyesmi nem praktikum kicsi babának.
2023. febr. 21. 18:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!