Májusi babám lesz, milyen és mekkora ruhákat vegyek
neki?
Figyelt kérdés
Pl fogalmam sincs mennyire kell felöltöztetni alváshoz, vagy hogy nagyobb méreteket is vegyek e. Eddig csak 56-os bodykat meg apróságokat vettem neki... segítenétek?
2023. febr. 21. 15:45
1/7 anonim válasza:
Én rövid ujjú bodykat és hosszú ujjú rugdalozókat használtam az első kettő hónapban. Májusi baba az én fiam is. Én is 56-os méreteket vettem, erre 44 cm-el született, szóval amikor hazamentem a kórházból akkor vettem pár 50-es ruhát is. Ha gondolod, akkor te is vehetsz egy-két darabot, hátha ő is kisebb lesz.
2023. febr. 21. 15:51
2/7 anonim válasza:
Szerintem melegebb időben is lehet rá hálózsákot adni, nekünk az jött be legjobb. Ha meleg van, akkor rövid body+hálózsák tökéletes. Én most az enyémre még hosszú bodyt adok. Nálunk van klíma, ha nálatok nincs, akkor nagyon melegben elég lehet csak egy rugi is. Nekem 52 centivel született a lányom, de is is még hetekig 50-es rucikat hordott, az 56-osban utólag látom, hogy milyen nevetségesen picinek tűnt a feje. :D Én is vennék egy párat. Mondjuk 5 db-ot. Nyárra nálunk a body+talpas nadrág jött be legjobban, a body+rugi nappalra már meleg volt. De a nadrág sem csúszkált, nagyon könnyű volt benne pelust cserélni, a második babánál is maradni fogok ennél a kombónál. Egy vékony cérnasapit vegyél szerintem, mert nem csak a meleg ellen kell, hanem hogy ne süsse meg a kis fejét a nap. De kb ennyi. Én még kórházi fotózáshoz venni fogok egy kicsit ünnepibb babarucit is. :)
2023. febr. 21. 16:11
3/7 anonim válasza:
Senki nem tudja megmondani biztosan, hogy hány centivel fog születni a baba csak tippelni lehet. Mivel alapból csak találgathatunk a baba hosszával kapcsolatban, ezért azt szokták javasolni, hogy inkább 56-os méretet vegyél. És ha születéskor kiderül, hogy ennél kisebb méretre van szükség, akkor lehet még a picinek venni néhány 50-es méretet is. Rengeteg kelengye lista van, hogy miből mennyi kellhet, de ezen lehet módosítani egyéni igények szerint.
Láttam ilyen listákat már, a személyes tapasztalatokat viszont jobban szeretem :-)
2023. febr. 21. 16:35
5/7 anonim válasza:
Mindenkinek más a személyes listája.
Pl: zoknit, kardigánt én újszülöttel sose használtam. Márciusi és augusztusi gyerekeim vannak.
Rövid ujjú body-n és pamut rugin kívül semmit nem használtunk bentre.
2023. febr. 21. 17:09
6/7 anonim válasza:
Én meg pont 56-ból veszek keveset és inkább 62-es méretet, mert az első lányom hetek alatt kinőtte az 56-os ruhákat.
Vékony pamut body, vékony talpas nadrág. Esetleg vennék 1-2 “melegebb rugit”
Hátha lesz akkor még hűvösebb idő
2023. febr. 21. 18:04
7/7 anonim válasza:
Az én fiam április végi volt, az első 2-3 hónapban szinte vêgig rövid ujjú bodyt+rugit hordott, esetleg a kánikulában rövidujjú bodyt talpas nacival. De azért szerintem semmi zokni, talpnélküli nadràg, poló, ilyesmi nem praktikum kicsi babának.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!