6 hetes baba nem alszik. Elalszik cicin, kézben, leteszed, majd 10 perc múlva sírva felébred. Ötletek?
Nálunk is kb. 4 hetes korától hason alszik a kislányom és majdnem 4 hós koráig babaöbölben aludt mellettem, így volt esélyem letenni, máshogy nem. Mindig cicin altattam, máshogy nem ment. Félig ülő pozícióban szoptattam, ő rajtam hasalt, ha igazán mélyen bealudt, akkor át tudtam tenni magam mellé az öbölbe, hasra. Persze akkor sem ugrottam ki mellőle azonnal. Napközben nagyon keveset aludt, de éjszaka ez így működött. 4 hónapos korától az éjszakákat zömében átalussza a saját ágyában és 7 hónapos kora óta nem cicizik, szóval összebújva altatok kis popórázással, ha elaludt beteszem az ágyába.
Kitartás, ez egy nehéz időszak! Nekem elvem volt, hogy nem altatok hurciban, babakocsiban, autóban állandóan. Egy-egy alkalommal, amikor nagyon nincs más ötletem már, nagyon nyűgi és nem akar aludni a kislányom, születése óta magamra kötöm és ott pillanatok alatt elalszik, de nem akartam/akarom, hogy ezt szokja meg, ez legyen az alap. Ha a kendőben elalszik is megpróbálom általában letenni. Node ezek mi vagyunk. Én nem mondom, hogy másnak is így kell csinálni, minden baba más. Érdemes próbálkozni, de a próbálkozáson belül is úgy alakítani, hogy ha lehet, ne szokjon hozzá hülyeséghez. Pl. van olyan baba a családban, aki babakocsiban alszik jól. Már elmúlt egy éves, de még most is képesek kilométereket sétálni vele az összes altatáshoz, mert "máshogy nem alszik". Nekem ezzel sincs bajom, ha nekik jó. Nekem nem lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!