Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek egy másfél éves...

Szerintetek egy másfél éves gyerek mennyit aludjon ott a nagyszülőknél? Mármint mennyi időközönként? Szerintem még kicsi ahhoz, hogy akár havonta is ott aludjon hétvégén. Kiváncsi lennék más véleményre is

Figyelt kérdés
2023. jan. 31. 11:43
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
89%
Tízes vagyok, konkrétan a kérdésre válaszolva szerintem nem kicsi, de ez nagyon attól függ, hogy milyen a kapcsolat a nagyszülők és az unoka, valamint a szülők és a nagyszülők között.
2023. jan. 31. 12:21
 12/34 anonim ***** válasza:
76%
Ha jól érzi magát, akár hetente is ottaludhat felőlem. Ennyi idős koruktól jártak a gyerekeim a mamákhoz, ugyan nem fix rendszerességgel, de pl nyáron egy hetet a tesókkal simán elvolt a másfél éves is ott.
2023. jan. 31. 12:23
 13/34 anonim ***** válasza:
47%
Semennyit. 3 éves a fiam, minden nap talalkozik a mamával, a szomszéd utcában lakik mégsem érzi senki szükségét, hogy máshol aludjon. Ha akarna, mehetne, de nem akar, pedig imadja őket és viszont.
2023. jan. 31. 12:44
 14/34 anonim ***** válasza:
62%

Nem érzek késztetést, hogy a másfél éves lányom máshol aludjon. Nem azt mondom, hogy nem engedném, de nem örülnék.

4 éves a fiam. Még neki is korainak tartanám. Ő sem aludt még sehol.

Mi is általános alsóba jártunk, mikor először a mamánál aludtunk.

Semmiről nem maradtunk le, mindenkinek így volt jó.

2023. jan. 31. 13:24
 15/34 anonim ***** válasza:
84%

Mi 17 hónaposan kezdtük a nagyinál alvást. A férjemnek és nekem volt egy egész napos programunk, úgyhogy reggel elvittük és másnap reggel mentünk érte. Vigyorogva csukta be utánunk az ajtót, nem is keresett minket egyszer sem. Tegyük hozzá, hogy a nagyi fél éves korától heti 2x3 órát vigyázott rá, plusz hétvégén is néha mentünk hozzáju, tehát rengeteget találkozott vele, és remek a kapcsolat. Előtte meg kipróbáltuk, hogy az én anyukámmal elalszik-e itthon, addig csak a közelben vacsoráztunk a férjemmel. Mind a két nagymama maximálisan tiszteletben tartja a szokásainkat, kéréseinket, a lányunk igényeit.

Mivel jól sikerült az első ottalvás, ezért megismételtük egy hónap múlva, és aztán úgy alakult, hogy havi 1-2x vagy az én anyukámnál, vagy a férjem szüleinél alszik, nagyon szeret mindkét helyre menni. A mi kapcsolatunknak, és az én idegeimnek meg csodát tett havi 1-2 szabadnap/este.

2023. jan. 31. 13:44
 16/34 anonim ***** válasza:
92%
Havi 1 simán, akár heti 1 is - ha ez minden résztvevőnek megfelel: baba, szülők, nagyszülő. Ha nem alszik ott jól a gyerek, rosszul érzi magát, akkor csak abban az esetben bíznám rájuk gyakran, ha feltétlen szükséges (mondjuk a szülőknek egyszerre van éjszakai műszakja).
2023. jan. 31. 13:58
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Nekem aludt a nagyobbik már ennyi idősen anyunál, de a szomszédban lakott és nagyon kötődött hozzá a gyerek, napi szinten látta. A kicsivel már nem ott laktunk, ő 2,5 évesen aludt először a másik mamánál, akivel szintén hetente 1-2x találkoznak. Ő akart maradni, mert a nővére bekéredzkedett ottalvásra, és nem akart kimaradni :) Szerintem ha nem lett volna a nagytesó, aki óriási bulinak éli meg ezeket az ottalvásokat, akkor nála később jött volna ez el.

Most 4 és 7,5 évesek, majdnem minden héten alszanak egyet valakinél, mert ők kérik, buli nekik.

2023. jan. 31. 14:02
 18/34 anonim ***** válasza:
90%
Embere válogatja. Én nem fogom a nagyszülőkre bízni, mert nem úgy vigyáznak rá, ahogy én. 65 év körüliek, jó általános állapotban, meg toppon vannak agyilag is. Azonban sokszor éreztem már úgy, hogy baromi rég volt nekik az a 35-38 év, amikor kicsik voltak az ő gyerekeik, mert olyan hajmeresztő dolgokat engedtek meg, amíg rájuk volt bízva a pici (én egy másik helyiségből mentem vissza), hogy majdnem infarktust kaptam. Úgyhogy inkább ezzel az ottalvással megvárom, amíg tud magára vigyázni a gyerek.
2023. jan. 31. 14:16
 19/34 anonim ***** válasza:
31%
Ilyen kicsi gyereket nem tudom ki hogy mer otthagyni. Meg csak nem is beszel,van aki 2 evesen sem. El se tudja mondani,h mi baja van. Meg nekem egy nyugodt percem nem lenne. Lehet akkor lazasodik be eppen. Mikor az enyem lazas volt, anyukam vigyazott ra es magas laznal dupla takaroval takarta,mig 40C nem lett a laza 🤯 nah mindegy, szerintem 4-5evesen egy ejszaka mar mehet. Az en nagylanyom 7 evesen mondta eloszor,h akar ott aludni, addig sirt a gondolatra is. Velunk akart lenni.
2023. jan. 31. 14:49
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2 hetente aludt ott egyet.

Neki többre is lett volna igénye, de ez volt ideális a nagyszülőknek és nekem is,

Màsik gyerekem viszont 2 éves korig nem volt rá kész, hogy nélkülünk egyszer is ottaludjon.

Most 3 éves

Igaz kényszerből, de volt a nagyszülőknél egyben 3 éjjelt is.

Élvezte, meg se kottyant neki.

Bármikor maradna szívesen.

Tehát ezt neked kell látni.

2023. jan. 31. 14:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!