Szerintetek egy másfél éves gyerek mennyit aludjon ott a nagyszülőknél? Mármint mennyi időközönként? Szerintem még kicsi ahhoz, hogy akár havonta is ott aludjon hétvégén. Kiváncsi lennék más véleményre is
Nem érzek késztetést, hogy a másfél éves lányom máshol aludjon. Nem azt mondom, hogy nem engedném, de nem örülnék.
4 éves a fiam. Még neki is korainak tartanám. Ő sem aludt még sehol.
Mi is általános alsóba jártunk, mikor először a mamánál aludtunk.
Semmiről nem maradtunk le, mindenkinek így volt jó.
Mi 17 hónaposan kezdtük a nagyinál alvást. A férjemnek és nekem volt egy egész napos programunk, úgyhogy reggel elvittük és másnap reggel mentünk érte. Vigyorogva csukta be utánunk az ajtót, nem is keresett minket egyszer sem. Tegyük hozzá, hogy a nagyi fél éves korától heti 2x3 órát vigyázott rá, plusz hétvégén is néha mentünk hozzáju, tehát rengeteget találkozott vele, és remek a kapcsolat. Előtte meg kipróbáltuk, hogy az én anyukámmal elalszik-e itthon, addig csak a közelben vacsoráztunk a férjemmel. Mind a két nagymama maximálisan tiszteletben tartja a szokásainkat, kéréseinket, a lányunk igényeit.
Mivel jól sikerült az első ottalvás, ezért megismételtük egy hónap múlva, és aztán úgy alakult, hogy havi 1-2x vagy az én anyukámnál, vagy a férjem szüleinél alszik, nagyon szeret mindkét helyre menni. A mi kapcsolatunknak, és az én idegeimnek meg csodát tett havi 1-2 szabadnap/este.
Nekem aludt a nagyobbik már ennyi idősen anyunál, de a szomszédban lakott és nagyon kötődött hozzá a gyerek, napi szinten látta. A kicsivel már nem ott laktunk, ő 2,5 évesen aludt először a másik mamánál, akivel szintén hetente 1-2x találkoznak. Ő akart maradni, mert a nővére bekéredzkedett ottalvásra, és nem akart kimaradni :) Szerintem ha nem lett volna a nagytesó, aki óriási bulinak éli meg ezeket az ottalvásokat, akkor nála később jött volna ez el.
Most 4 és 7,5 évesek, majdnem minden héten alszanak egyet valakinél, mert ők kérik, buli nekik.
Nekem 2 hetente aludt ott egyet.
Neki többre is lett volna igénye, de ez volt ideális a nagyszülőknek és nekem is,
Màsik gyerekem viszont 2 éves korig nem volt rá kész, hogy nélkülünk egyszer is ottaludjon.
Most 3 éves
Igaz kényszerből, de volt a nagyszülőknél egyben 3 éjjelt is.
Élvezte, meg se kottyant neki.
Bármikor maradna szívesen.
Tehát ezt neked kell látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!