Normális, hogy ennyit nyafog?
A 7 hónaposom újszülött kora óta 100%-os figyelmet igényel. Ha nem foglalkozom vele folyamatosan, akkor sír. Egy pár hete még rosszabb a helyzet. Mostanában nem is sír, hanem nyöszörög, mint aki nyafog. De olyan helyzetekben, hogy pl. nem elég ha ölben van és beszélek hozzá, hanem rugóztatni is kell a térdemen. Nem elég, ha ott vagyok és játszom vele, hanem 2 percenként (túlzás nélkül) találjak ki új játékot. A szobát is megunja, olyankor bármit csinálok, addig nyöszörög, amíg új szobába nem viszem. Izomlázam van már, hogy egész nap húzgáljam, és tök hülyének érzem magam, hogy egész nap stand upolok neki, és ha egy pillanatra abbahagyom, ha csak pisilni el merészelek menni, akkor nyafog. Az apjával ugyanezt csinálja. Nem éhes, álmos, nem kell pelust cserélni, nem fogzik. Egyszerűen csak unatkozik, de olyan mértékű szórakoztatást igényel, amit én nem bírok fenttartani.
Ha azt mondjátok, hogy ez tök normális, akkor összeszedem magam és kibírom, de felmerült bennem, hogy esetleg meg lehet - e oldani ezt a helyzetet. Köszönök szépen minden tanácsot!
Hogy áll a mozgásfejlődéssel? A kislányom akkor volt ilyen 1-2 hétig, amikor kúszni kezdett. Ment volna és beidegelte magát, hogy nem tud. Kézben nem volt jó, ha letettem, nem volt jó, ha ott hagynam ment a hiszti. Amint rájött a technikára, rendeződött a helyzet.
Amúgyis nehéz baba szerintem, de nyugis napokon napi 1-2 alkalommal fél órákat elvan magában, nem kell állandóan szórakoztatni. Rá kell szoktatni szép lassan az önálló játékra. Elinte csak pár percet hagyod, beszélsz hozzá, csinálod a dolgot, majd mindig picit többet. Ha már nagyon panaszkodik visszamész hozzá, megszeretgeted és megint útjára engeded. Nálunk az működik. Vagy ha pl. kicsit ülök mellette, lekötöm valamivel a figyelmét, képes annyira belemerülni, hogy egy kicsit ott tudom hagyni nyűgi nélkül.
Igazából neked kell megtanítani neki a határokat és neked is kell ráérezni, hogy ez nála hogy működne legegyszerűbben. 5-6 hónaposan azért már elkezdik érvényesítgetni az akaratukat, nem szabad hozzászoktatni, hogy minden nyüszinél felkapod, vagy végtelenül szórakoztatod. Pláne ha jön a tesó.
10-es vagyok!
Orulok a jo hirnek, csak igy tovabb!
Meg egy dolgot szeretnek neked mondani, mikor nagy a siras nalunk es epp nem akar mukodni hogy en kovetkezetes vagyok, mert o akkor is azt fogna meg amit nem szabad, akkor en ( ha bolondnak is neztek 😂) de en leutanzom a gyereket, en is nyafogok parat es olyanokat tud rajta rohogni hogy soha nem gondoltam volna. A lenyeg amit akarok mondani a kizokkentes, utana mar eszebe sem jut hogy mit akart csinalni ket perccel ezelott.
Tudom en a buta modjat valasztottam de nalunk sokkal jobban bevallik ez mint hogy mutogatom neki a jatekokat.
14 Ilyet én is szoktam csinálni. :D De csak úgy, hogy nya-nya-nya jól van, nem kell nyafogni, mindjárt eszünk. De ilyenkor csak megvetően néz, hogy "jobban is teszed".
15 Teljesen egyet értek, de mire a férjem végez a munkával már semmi energiám "pihenni" sem.
Közben szerencsére véget ért ez az időszak, nagyon bejött, hogy nem kapom fel, amint nyekken egyet. Sokkal könnyebb vele, ő is sokkal nyugodtabb, és én is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!