Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális, hogy ennyit nyafog?

Normális, hogy ennyit nyafog?

Figyelt kérdés

A 7 hónaposom újszülött kora óta 100%-os figyelmet igényel. Ha nem foglalkozom vele folyamatosan, akkor sír. Egy pár hete még rosszabb a helyzet. Mostanában nem is sír, hanem nyöszörög, mint aki nyafog. De olyan helyzetekben, hogy pl. nem elég ha ölben van és beszélek hozzá, hanem rugóztatni is kell a térdemen. Nem elég, ha ott vagyok és játszom vele, hanem 2 percenként (túlzás nélkül) találjak ki új játékot. A szobát is megunja, olyankor bármit csinálok, addig nyöszörög, amíg új szobába nem viszem. Izomlázam van már, hogy egész nap húzgáljam, és tök hülyének érzem magam, hogy egész nap stand upolok neki, és ha egy pillanatra abbahagyom, ha csak pisilni el merészelek menni, akkor nyafog. Az apjával ugyanezt csinálja. Nem éhes, álmos, nem kell pelust cserélni, nem fogzik. Egyszerűen csak unatkozik, de olyan mértékű szórakoztatást igényel, amit én nem bírok fenttartani.

Ha azt mondjátok, hogy ez tök normális, akkor összeszedem magam és kibírom, de felmerült bennem, hogy esetleg meg lehet - e oldani ezt a helyzetet. Köszönök szépen minden tanácsot!

2023. jan. 21. 15:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Teljesen egyetértek veled 10-es én is erre utaltam. Hozzaszokik a gyerek ha ehhez van szoktatva, hogy minden nyűgre felveszik. Többször meg kell próbalni egyszerűbben megnyugtatni. Lehet az elején nehezebb, vagy te nem ehhez vagy szokva kérdező, hogy hagyod, nyöszörögni, de ettől nem hanyagolod el vagy, leszel rossz anya.. hiszen ott vagy mellette csak más módja van annak, hogy lenyugodjon. Seki nem mondta, hogy hagyd a sarokban. A babahinta, az etetőszék, jatszöszőnyeg, mind mind melléd rakható, miközben te csinalod a dolgod. Ezert irtad ki a kerdest nem, hogy opciókat kérj arra, hogy tudj változtatni, mert ez számodra fárasztó, és flusztral. És neki tamadsz olyanoknak, akik így csinaljak, és náluk ez teljesen működik, megszokta a gyerek. Én nem értem ezt. De tőlem a jelenlegi allapot is maradhat, engem nem zavar. Max teged, hogy hulla vagy.
2023. jan. 21. 20:19
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Hogy áll a mozgásfejlődéssel? A kislányom akkor volt ilyen 1-2 hétig, amikor kúszni kezdett. Ment volna és beidegelte magát, hogy nem tud. Kézben nem volt jó, ha letettem, nem volt jó, ha ott hagynam ment a hiszti. Amint rájött a technikára, rendeződött a helyzet.

Amúgyis nehéz baba szerintem, de nyugis napokon napi 1-2 alkalommal fél órákat elvan magában, nem kell állandóan szórakoztatni. Rá kell szoktatni szép lassan az önálló játékra. Elinte csak pár percet hagyod, beszélsz hozzá, csinálod a dolgot, majd mindig picit többet. Ha már nagyon panaszkodik visszamész hozzá, megszeretgeted és megint útjára engeded. Nálunk az működik. Vagy ha pl. kicsit ülök mellette, lekötöm valamivel a figyelmét, képes annyira belemerülni, hogy egy kicsit ott tudom hagyni nyűgi nélkül.

Igazából neked kell megtanítani neki a határokat és neked is kell ráérezni, hogy ez nála hogy működne legegyszerűbben. 5-6 hónaposan azért már elkezdik érvényesítgetni az akaratukat, nem szabad hozzászoktatni, hogy minden nyüszinél felkapod, vagy végtelenül szórakoztatod. Pláne ha jön a tesó.

2023. jan. 21. 21:21
 13/20 A kérdező kommentje:
Bocsánat 11-es, rosszul fejeztem ki magam, egyáltalán nem támadni akartalak titeket, azért írtam kérdést, mert én is úgy gondoltam, hogy ez így nem jó és változtatni akartam. A válaszok alapján ki is próbáltam, hogy csak akkor veszem fel, ha tényleg sír, addig legfeljebb csak adok neki új játékot, át teszem máshova, és nem tudom, mennyire lesz tartós, de azóta sokkal kevesebbet nyüszög. Folytatom az önállóságra szoktatást, és nagyon hálás vagyok a válaszokért. Tényleg egy pillanatig sem akartam senkit leszólni. Azt, hogy nem teszem a sarokba csak úgy értettem, hogy mellette vagyok attól még, hogy egyedül hagyom, nem úgy, hogy ti biztos a sarokba teszitek a gyerekeiteket. :)
2023. jan. 22. 10:10
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok!

Orulok a jo hirnek, csak igy tovabb!

Meg egy dolgot szeretnek neked mondani, mikor nagy a siras nalunk es epp nem akar mukodni hogy en kovetkezetes vagyok, mert o akkor is azt fogna meg amit nem szabad, akkor en ( ha bolondnak is neztek 😂) de en leutanzom a gyereket, en is nyafogok parat es olyanokat tud rajta rohogni hogy soha nem gondoltam volna. A lenyeg amit akarok mondani a kizokkentes, utana mar eszebe sem jut hogy mit akart csinalni ket perccel ezelott.

Tudom en a buta modjat valasztottam de nalunk sokkal jobban bevallik ez mint hogy mutogatom neki a jatekokat.

2023. jan. 22. 11:06
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fáradt lehetsz, kimerült. Naponta jó lenne valamennyi idő, amikor átadhatod a feladatot, a rá figyelést. Azért gondolom, hogy akkor amikor vele legyél képes legyél őszintén ráhangolódni, szeretettel kedvvel fordulni hozzá. Elég fontos lenne az, hogy megértsd a jelzéseit és úgy reagálj rá. Biztos, hogy nem nyafog vagy szórakoztatást követeli, így kommunikál és baba szemszögből a közérzetét így tudja kifejezni. Nem biztos, hogy minden nyafogó hang esetén fel kell venned- lehet hogy megtalálja majd a kezét, és nézegeti vagy valami játékot és rágcsálja.. érzed a hangjából hogy mikor van szüksége vigasztalásra, ölelésre, közös játékra. Azért ha eleged van belőle és úgy próbálod meg szórakoztatni azt nyilván megérzi.
2023. febr. 12. 21:24
 16/20 A kérdező kommentje:

14 Ilyet én is szoktam csinálni. :D De csak úgy, hogy nya-nya-nya jól van, nem kell nyafogni, mindjárt eszünk. De ilyenkor csak megvetően néz, hogy "jobban is teszed".

15 Teljesen egyet értek, de mire a férjem végez a munkával már semmi energiám "pihenni" sem.

Közben szerencsére véget ért ez az időszak, nagyon bejött, hogy nem kapom fel, amint nyekken egyet. Sokkal könnyebb vele, ő is sokkal nyugodtabb, és én is. :)

2023. febr. 13. 12:17
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Akkor hagyod sírni? Hát szuper anyuka vagy, gratulálok!
2023. febr. 21. 11:46
 18/20 A kérdező kommentje:
Nem. Ha sír, felveszem. De ha tele a pocija, tudom, hogy nem álmos, tiszta a pelusa, és mégis elkezd nyekeregni, nem kapom fel azonnal, hanem megvárom, hogy befejezi - e pár másodpercen belül vagy folytatja. És azt tapasztaltam, hogy nem csak hogy kb 15 mp nyöszörgés után folytatja a játékot, hanem amióta nem kapkodom fel állandóan, sokkal jobban elvan magában. Nem is arról van szó, hogy nincs kedvem vele foglalkozni és magára van hagyva, az egész napot kb vele töltöm, csak nem stresszelek azon, ha a gurgulászós kacagáson kívül más hang jön ki a torkán. Egy mosolygós, boldog kicsi lány, ha úgy érezném, hogy ezzel rosszat teszek neki, nem csinálnám, de egyértelműen úgy látom, hogy ez a módszer neki is és nekem is jobb. Ez nem sírni hagyás, nem szükséges gratulálni.
2023. febr. 21. 16:03
 19/20 anonim ***** válasza:
Elnézést kérek, félre értettem, de így már más, ahogy leírtad.
2023. febr. 21. 16:28
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok. Örülök, hogy mertél változtatni. Egyebként ez szerintem az óvodai beszoktatást is segíti, illetve ha majd viszed közössegbe sokkal hamarabb kezd majd nyitni a korosztalya felé. A következő szint meg már tényleg az, hogy vidd minel többet közössegbe, foglalkozásokra, ha megengedheted, amint korban érettnek érzed rá, ezaltal sokkal kiegyensulyozottabb lesz, es hidd el ez a ti kapcsolatotokban is sokat számít majd. Nem tölti el annyi szorongás ha nem leszel mondjuk majd az óvodában ott.
2023. febr. 21. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!