Normális, hogy ennyit nyafog?
A 7 hónaposom újszülött kora óta 100%-os figyelmet igényel. Ha nem foglalkozom vele folyamatosan, akkor sír. Egy pár hete még rosszabb a helyzet. Mostanában nem is sír, hanem nyöszörög, mint aki nyafog. De olyan helyzetekben, hogy pl. nem elég ha ölben van és beszélek hozzá, hanem rugóztatni is kell a térdemen. Nem elég, ha ott vagyok és játszom vele, hanem 2 percenként (túlzás nélkül) találjak ki új játékot. A szobát is megunja, olyankor bármit csinálok, addig nyöszörög, amíg új szobába nem viszem. Izomlázam van már, hogy egész nap húzgáljam, és tök hülyének érzem magam, hogy egész nap stand upolok neki, és ha egy pillanatra abbahagyom, ha csak pisilni el merészelek menni, akkor nyafog. Az apjával ugyanezt csinálja. Nem éhes, álmos, nem kell pelust cserélni, nem fogzik. Egyszerűen csak unatkozik, de olyan mértékű szórakoztatást igényel, amit én nem bírok fenttartani.
Ha azt mondjátok, hogy ez tök normális, akkor összeszedem magam és kibírom, de felmerült bennem, hogy esetleg meg lehet - e oldani ezt a helyzetet. Köszönök szépen minden tanácsot!
Ha panaszosan nyöszörög, akkor is ott hagynátok? Nem csak magában ad ki hangokat, hanem így próbál hívni. Ha nem megyek, egyre mérgesebb. Azért nem hagytam ott, mert azt hittem, hogy ez is sírni hagyásnak számít. Ha megsimogatom, távolról beszélek hozzá, az olyan, mintha semmit nem csinálnék, egy másodpercre sem marad tőle csöndben. Ha nem vagyok ott, mert pl gyorsan berakok egy mosást, akkor néha elfelejti, hogy én is vagyok és akkor csöndben van, de amint meglát, újra nyafog. De ilyen ritkán van, általában felmérgeli magát, ha nem ugrom azonnal és pár perc nyöszörgés után sír.
Akkor szerintetek csak hagyjam magában, amíg nem kezd el ténylegesen sírni? Nyilván nem hagyom ott valamelyik sarokban egyedül egész nap, de pl ha leteszem a szőnyegre, amíg teregetek és azt végignyöszörgi, az akkor nem baj?
3-as vagyok...nem baromsag.minden gyerek mas...te nem tudsz csinalni semmit a tiedtol,de az en 9 honaposom szerencsere elvan legalabb addig amig odarakom a kajat.meg ha nyoszorog is,megoldom,lefoglalom kozben...nem mondhatom a lanyomnak ha hazajon az iskolabol,hogy bocs nincs kaja mert a kicsi nyoszorgott,ahogy a ferjemnek sem aki reggeltol estig dolgozik...
Ha atvalt sirasba a fiam termeszetesen felveszem,megvarom mig megnyugszik es mehet is vissza az etetoszekbe vagy a kocsiba.
Hurcikendő esetleg? Akkor legalább a feladataiddal tudsz haladni, rugózás közben is lehet a kaját kevergetni, plusz talán az leköti ha látja, mit is csinálsz. Legalább az izomláz tekintetében talán könnyebb lenne.
Amúgy attól semmi baja nem lesz, hogy pár percig elégedetlenkedik a földön, amíg a dolgod intézed, ez az egész nap kézben hurcolászás is csak egyke gyereknél működik, ha van tesó, már nem opció.
Nekem sosem volt ilyen a babam de en mar babakent sem kaptam fel minden apro nyoszorgesre, csak ha valoban szukseg volt ra.
Azert 7 honaposan mar tudott huncutkodni es probalkozott ezzel O is, de egyenlore en iranyitok es nem a gyerek. Csinaltunk csomo dolgot egyutt, jatszottunk is egyutt de megtanulta lekotni magat normalisan es eljatszani, meg ha ott is kellett lenni korulotte akkor is.
Most 15 honapos es lazan fozok vagy takaritok mellette.
Igen, nem olyan a lanyom mint a te gyermeked, nyilvan nem is latok bele es nem akarom azt hogy rosszul ertsd amit mondani akarok, de azert irtam le hogy nalunk hogy nez ki a dolog,mert az a velemenyem hogy nalatok nem azzal van a problema,hogy esetleg tobb figyelmet igenyelne a gyerek amit te nem tudsz teljesiteni, lehet csak annyi hogy tisztaban van vele hogy reagaltok minden kis rezzenesre es ezert ezt eloszeretettel alkalmazza is rajtatok.
Mindenesetre en azt hallottam a pszichologustol hogy epp hogy a folytonos felveves a nem normalis, a vegere egy matrica lesz a gyerekbol. Allitolag normalis esetben el kellene lenniuk par percre, szemelyisegtol fuggetlenul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!