Rabíznátok így a mamára?
Kisfiunk 8 hónapos. Nagyon keveset alszunk mostanában, nem igazán jók az éjszakák.
Múltkor volt itt a mama, mondta, hogy elviszi egy éjszakára, akkor tudunk pihenni.
A mama felnevelt 3 gyereket.
De a mi babánkkal nincs túl szoros kapcsolatban. Havi 1x találkoznak, kb.2 órára.
Olyankor játszik vele, felveszi, beszél hozzá.
De sosem pelenkázta, nem fürdette, nem igazán kellett megnyugtatnia. Sosem vigyázott rá még 5 percet se.
Éjszaka mindegy a babának, hogy melyikünk megy hozzá, de azért valahol idegen neki a mama.
Rábíznátok így?
Vagy előtte lenne valami feltétel? Pl.vigyázzon rá nap közben, altassa el?
Köszönöm mindenkinek. Én is így gondolom.
Pedig férjem sokszor szólt már neki, hogy jöjjön gyakrabban, akár délelőtt, nap közben is. 12 órázik a mama, 2 napot megy 2 napot otthon van. Szóval ideje mondjuk lenne. De valahogy nem. Csak aztán meg furcsán nézett múltkor is, amikor szóba került, hogy barátnőm vigyázott a babára, ő fektette le. És látszott a mamán, hogy nem tetszik neki. Na de hogy bízzuk rá, ha nem is ismeri a gyereket?
Én nagyon örülnék, ha gyakrabban jönne, és teljes értékű nagymama lenne. De valahogy ő azt várja szerintem, hogy majd egyszer csak elviszi és kész.
Az a baj, hogy ez a a korzsak pont az első szeparációs szorongásnak az ideje.
Nem most kellene ezt elkezdeni.
Abban biztos vagyok, hogy simán ellátná a mama, és hidd el mindent megtudna oldani. Csak az nem biztos, hogy a gyermeked biztonságban érezné magát.
Meg eleve mivel ilyen pici, nekem alapból az a szimpatikus, hogy aki vigyáz rá, az itt vigyáz rá nálunk. Tesóm is vigyázott már rá, amikor temetésre kellett mennem, vagy orvoshoz, de ő is idejött, itt volt vele.
A mama meg rögtön vinné.
Én sem adnám.
Anyám is kérte a kisebbik gyerekemet elég korán, de nem adtam volna oda így.
Először itt nálunk vigyázott rá, mondjuk ő jött hozzá szívesen, utána szintén itt vigyázott rá éjjel több alkalommal. Ezek zökkenőmentesen mentek, közben pedig átvittük hozzá a kislányt úgy, hogy mi is ott voltunk. Legközelebb elmentünk sétálni ketten, amíg a mama vigyázott rá nála. És csak amikor már abszolút megszokta, hogy anyám is fürdeti, altatja stb, és nála is megismerte a terepet, akkor adtuk oda éjszakára kb. másfél évesen. Szerintem jól csináltuk, mert azóta is nagyon szeret ott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!