Az igaz, hogy a baba sírását/nyugtalanságát befolyásolja, hogy milyen a pszichés állapot terhesség alatt?
Ezt úgy értem, hogy ha mondjuk az anyuka végig idegeskedi/stresszeli a terhességét, akkor a baba többet sírhat - nem csak hasfájás miatt?
Sajnos az én anyukám is végig idegeskedte a terhességét velem, de ez az apukám miatt volt, hosszú, nem részletezem.
Csak erre vagyok kíváncsi :)
Unokatestvérem édesapja a terhesség idején lett súlyos beteg, gyakorlatilag végig stresszelte a terhességet. Első perctől jó alvó, nyugis, szociális gyerek. A nagyobbikkal zenben volt, két évig nem aludtak 3 óránál többet egyben.
Az én első terhességem is teljesen nyugodt volt... Hát a gyerek minden, csak nem nyugodt típus.
Ezek anekdoták, de meglepne ha lenne összefüggés.
Terhesseg alatt meghalt a főnököm, megszünt a munkahelyem, stresszeltem a hogyan tovább miatt, meghalt a nagymamám, költöztünk, megtöbb stressz... 9hónap alatt volt annyi szarság, szomorúság, fájdalom, kilátastalanság, mint amúgy egész életemben. A fiam ehehz képet egy buddha baba volt. Azóta 3 éves és most is baromi higgadt, csendes gyerek.
Ezzel szemben.
A második terhességem meg tudtam normálisan élni, biztonságban, szeretetben, nyugalomban. 15hónapos a lányom, 15hónapja 24ből 28órában sírást, visítást, ordítast hallgatok.
Szóval ez az elmélet nalunk nagyon nem jött be :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!