Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az igaz, hogy a baba sírását/n...

Az igaz, hogy a baba sírását/nyugtalanságát befolyásolja, hogy milyen a pszichés állapot terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Ezt úgy értem, hogy ha mondjuk az anyuka végig idegeskedi/stresszeli a terhességét, akkor a baba többet sírhat - nem csak hasfájás miatt?

Sajnos az én anyukám is végig idegeskedte a terhességét velem, de ez az apukám miatt volt, hosszú, nem részletezem.

Csak erre vagyok kíváncsi :)

2023. jan. 15. 10:40
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
Nem
2023. jan. 15. 10:46
 2/6 anonim ***** válasza:
18%
Igen
2023. jan. 15. 10:47
 3/6 anonim ***** válasza:
85%
A terhesség alatt hagyott el apuka, nyilván végig kb idegbeteg voltam. A gyerekem elég nyugodt típusú csecsemő volt ennek ellenere
2023. jan. 15. 10:48
 4/6 anonim ***** válasza:
88%

Unokatestvérem édesapja a terhesség idején lett súlyos beteg, gyakorlatilag végig stresszelte a terhességet. Első perctől jó alvó, nyugis, szociális gyerek. A nagyobbikkal zenben volt, két évig nem aludtak 3 óránál többet egyben.

Az én első terhességem is teljesen nyugodt volt... Hát a gyerek minden, csak nem nyugodt típus.

Ezek anekdoták, de meglepne ha lenne összefüggés.

2023. jan. 15. 11:05
 5/6 anonim ***** válasza:
87%

Terhesseg alatt meghalt a főnököm, megszünt a munkahelyem, stresszeltem a hogyan tovább miatt, meghalt a nagymamám, költöztünk, megtöbb stressz... 9hónap alatt volt annyi szarság, szomorúság, fájdalom, kilátastalanság, mint amúgy egész életemben. A fiam ehehz képet egy buddha baba volt. Azóta 3 éves és most is baromi higgadt, csendes gyerek.

Ezzel szemben.

A második terhességem meg tudtam normálisan élni, biztonságban, szeretetben, nyugalomban. 15hónapos a lányom, 15hónapja 24ből 28órában sírást, visítást, ordítast hallgatok.

Szóval ez az elmélet nalunk nagyon nem jött be :D

2023. jan. 15. 11:22
 6/6 anonim ***** válasza:
48%
Nem stresszeltem viszont en inkabb azt hallottam hogy ha sokat mozog a baba a pocakban akkor lehet nyugtalanabb ha nem tul sokat akkor nyugodtabb. Az en esetemben minden NST-t ataludt a lanyom ugy kellett ebresztgetni hogy megmozduljon. A 20. Hetin felorat kellett lepcsoznom hogy megmozduljon es le lehessen merni. Kint is nyugodt gyerek lett. De persze lehet csak veletlen egybeeses.
2023. jan. 15. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!