15 hónap korkülönbség tapasztalatok?
Nálunk 19 hónap különbség van, tavasszal lesz 2 éves a kisebb.
Némelyik komment alapján lehet, hogy csak szerencsénk volt, de nekünk nem volt annyira vészes az eleje sem. A kicsi rengeteget volt kézben hasfájás miatt, de a nagy nem vette zokon, mert addig olvastam neki, a szabad kezemmel rajzoltunk, építettünk, kirakóztunk tehát hármasban a szőnyegen ülve töltöttük a (hó)napokat. Ennek érdekében a háztartást hétvégére hagytam, sokszor rendeltük az ebédet, férjem munka után átvette őket, hogy kicsit mást is csinálhassak. Emiatt nem viselt meg. Éjszaka a nagyhoz férjem kel, a kicsihez én.
Nekünk a séták voltak macerásak, mert a kicsi se a kendőt, se a csatost, se a babakocsit nem kedvelte, autózni is utál (azt a mai napig..), a nagy meg folyton menne, de kitapasztaltuk nagyjából.
Most a nagy már délelőtt 4 órában ovis (ősszel lett 3), így a sok betegség vacak, de az korkülönbségtől függetlenül az lenne. Viszont állandóan együtt játszanak (játékkonyha, orvososdi, autózás, babázás, kirakózás - mindent együtt), így én főleg arra kellek, hogy elsimítsam az esetleges konfliktusokat vagy kitaláljak valamit, ha nincs ötletük (meseolvasás, kézműveskedés, bármi). Nekünk bevált, de tény, hogy én introvertált alkat vagyok, szeretem az itthoni nyugit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!