Belealudtam a szoptatásba, lehet baj?
Szerintem azt nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy nem lett most baja a babádnak. Ezen ne aggódj.
Én is próbáltam az elején kitartani, de hamar együtt alvás lett belőle. A folyamatos együttalvás mellett kipihent voltam már a baba pár hetes korában is. A következő babával eleve így fogom csinálni, mert biztonságosabb úgy együtt aludni, hogy még nem vagyok hullafáradt.
Ha megint álmosan szoptatsz fotelben, akkor két dolgot gondolj meg: a baba semmiképp se eshessen le, és ne borulhass rá a légútjait elzárva. Szerintem ez a két fő veszély.
Kanapén, fotelben ülve veszélyben van a baba. Ahogy elalszol simán rádőlhetsz.
Ha elég nagy és kemény felületű ágyban fekszetek együtt, nincs mibe beleakadnia, és nem tud leesni, résbe beszorulni, akkor biztonságban van.
Rettegtem hogy elalszom szoptatás közben, pont azért nehogy ne kapjon levegőt, ránehezedek, vagy mittudomén, elzárom előle a levegőt. Éjjel ezért nem mertem fekve szoptatni. Csak a fotelben ülve, és úgy, hogy kint a folyosón égett a lámpa, aminek az irtóerős fénye a szoba felé lett fordítva, így a fényt bámultam mindig. Vagy ha tudtam, a telefonom nyomkodtam.
Olyan is volt hogy márpedig felkeltettem a férjem, hogy jöjjön be a szobába, figyeljen rám, mert félek hogy elalszom a fáradtságtól. Nagyon nehéz ha hónapokig 2 óranként kel a baba, és lehetetlen letenni.
Ha nem látod rajta, nem lett baja,de nagyon figyelj rá, veszélyes elaludni.
Igen, 18-as, az ülve szoptatóknak, akik nem akartak együtt aludni a babàval, nehogy agyonnyomjàk. Szomorúan ironikus.
16-os köszi a kiegészítèst. Altatóba a növènyi alvàssegítők is beleszàmìtanak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!