Meddig kell minden igényt kielégíteni?
Hagyd hogy megoldja, a bölcsibe 2 évesek kb semmire nem képesek, mert mindent megcsinálnak helyette.
Nem tud felmászni egy csúzdára pl.
Hagyni kell és mutatni, hova tegye, mit csináljon de nem fel tenni.
Én segítek neii sokszor,kisfiam.is begurul ha valami nem.sikerül mondjjk ő más másfél eves ..
Nálatok sztem ez az elsö dac korszak és most is eldőp 1 2 dolog hogy mennyire mehet el.
Kicsit türelmesebbre kell próbálni nevelni,de pl ha éhes a vonaton ami órákug megy hát énse várnám meg.de ha csak 10 20 perc akkor várjon próbáld megértetmi vele hogy kicsit várnia kell.
Ha nem kellneki más kaja akkor hogy tudnad belegyömöszölni?
Njncs pl egy valami amivel tudod a cicit helyettesíteni a vonaton?
Kicsit úgy tünik inkább hozzád akar közel lenni nem az éhség a gond
De szerintem most próbálja azt hogy meddig mehet el,a jót megszokják gyorsan
10 hónapos. Még egy 3 éves sem tud késleltetni. Tanuljon türelmet... Istenem. Időzítsd úgy az elmenetelt, hogy tuti ne legyen éhes. Vagy legyenek már fix kiváltott étkezések és azokra tuti biztos kaják. Pl üveges bébiétel vagy pufi, kifli akármi.
10 hónaposan, de még 2,5-3 évesen is simán rendben van, hogy felmérgeli magát, hogy nem sikerült neki valami. Olyankor segíts neki, vezesd rá. Nem kell megcsinálni helyette, de legyél ott mellette, amikor szüksége van rád, vagyis amikor kiborul. És nevezd nevén az érzéseit, valamint ismerd el. Pl. Látom nagyon dühös lettél mert nem tudtad kinyitni azt a szekrényt. Valóban nagyon dühítő az ilyen. Gyere próbáljuk meg újra"
10 hónapost mèg simàn megszoptatnèk vonaton. 2 èvest màr csak, ha nagyon fàradt, 3 èvest màr nem.
Olyanban akkor segìtenèm, amit egyèbkènt tud, ha fàradt/èhes/màs miatt nyűgös. Inkàbb ràvezetni pròbàlnàm a megoldàsra.
Vàrakoztatni onnantòl lehet, hogy felfogja a vàrakozàs mibenlètèt, ès az időtartamot. Tehàt, mikor màr èrt olyasmit, hogy először megcsinàlom ezt-meg azt, ès utàna. Amìg nem tudja, hogy pontosan mit vagy meddig kell vàrni, vagy nem az èlatkorànak megfelelő az időtartam, addig ez csak felesleges szenvedtetès.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!