Micsoda hülyeség! Még hogy nem szokik hozzá? Dehogynem!
elegem van az összes "szakirodalomból"!!
Babám 1 hónapos, 3 hétig csak nappal volt vele kisebb gond, hogy ok nélkü sírt, dehát nem lett karba véve, majd megnyugszik. Az este nyugis volt. Viszont olvastam pár irományt, miszerint a gyereket nem szabad hagyni sírni, szüksége van ránk, nem fog hozzászokni, stb. Én hülye meg bíztam ezekben az orvosokban, így ha ok nélkül sírt, tehát nem volt éhes, tiszta volt a pelenka, felvettem, egy kis ringatás után megnyugodott.
De iszonyatosan hozzászokott, azóta éjjel is elvárná! Se nappalom se éjszakám mostmár töle!!!!! Nagyon elegem van!! Eddig legalább aludni hagyott, most alig látok a fáradtságtól, komolyan 2 órát nem tudok aludni egy huzamban.
Hogyan szoktassam le róla?? Nagyon kétségbe vagyok esve! Hagyjam sírni? Minden ötlet jól jön.
még csak 1 hónapos, és folyton változik. Nem biztos, hogy ezzel elrontottad, más is dajkálja a gyerekét, mégsem szokott hozzá. Minden baba szereti a babusgatást, igényli, ezzel is érezteted, hogy szereted. :) Persze rájött, hogy ez jó, jó odabújni az anyuhoz, de mi ezzel a baj? Még nagyon pindi, szüksége van a tutujgatásra.
Enyém 1 éves múlt, szintén rögtön felvettem mindig, nem is sírós baba egyáltalán. Nagyon nyugodt kisbaba, és valóban rengeteget volt ölben, mászkáltam vele egy csomót, de kibírtam. Mert így olyan kötelék alakult ki köztünk, olyan bizalom, amire büszke vagyok. Van aki elviseli ezt a "terhet", van aki nem. Nekem belefért az időmbe, és még erősödtem is. :) Fárasztóbb volt a sok-sok szopi. Egy ideig nem is lesz kistesó, nem bírnám ezt az egészet kezdeni elölről. :)
Ja, és bár az első évben sokat kellett babusgatni, most már olyan kis önállóságra éhes, állandóan csak jönne-menne, már szopizni sincs ideje, csak odajön egy buksi-simire, és már megy is tovább. :))))
Szóval míg baba volt babusgattam, mert az kellett neki, most meg már kinőtte a "babakort", s egy nyugodt, barátságos, nem félős, kíváncsi kisgyerkőc. :)
Ja és 5 hetes korától átaludta az éjszakát babusgatás mellett is!!!!! Fél éves korától kezdte az éjszakai ébredezgetést, fájt a foga, 10 hónaposan bújt ki az első, tegnap a 6., és most újra átalussza az éjszakákat.
Ne a szakirodalmat hibáztasd, egyszerűen a gyereked változik. Sok dolog viselheti meg éjszaka, nem azért kel fel, mert elkapattad 1 hét alatt... Ha meg éhes, hát az sem az elkapatás miatt van...
nem igaz, nem szokik hozzá.
még csak 1 hós a lányod, annyira az elején vagytok!
mi 3 hós koráig ringattuk, az nyugtatta meg, utána amikor elmúlt a hasfájás, elaludt egyedül, azóta SOHA nem ringattuk! tehát nem szokik hozzá! most 8 hós. ha beteg lenne, fogzás miatt (bár eddig megúsztuk) vagy akármi miatt igényelné, akkor ringatnám, mert nem szoknak hozzá.
azt hozzáteszem, ha valaki 6-7 hósan is ringatja még, akkor van a hozzászokás veszélye. de ha 4-5 hós korig ringatod, akkor nem!
előző:
ne parázz, és nem lesz ebből gond, okosan kell csinálni. ha ráparázol érezni fogja a babád és soha nem vége! ha nyugodt vagy az sokat számít. ezt most ilyen könnyen írom, mert uezzel szenvedtünk.
Szerintem nem azért szülünk,hogy nekünk jó legyen,hanem azért hogy a gyermeknek legyen a legjobb. 1 hónapos a baba és ezen panaszkodsz?Kislányom 14 hónapos,és majdnem állandóan ölben volt. Fogadd el,hogy ő ilyen.Szüksége van rád,és ennek csak örülhetsz. Én is átestem 1-2 depis korszakon,de túl lehet élni,hisz neki szentelted az életed,mikor megszületett. Ugyhogy csak ringasd,és szeresd,az kell neki.
Jó babaázást!
Szia!
Gondold végig: a babádnak az anyaméhben semmi gondja nem volt, nem volt éhes, szomjas, nem fázott, nem volt melege, nem bugyolálták kényelmetlen ruhákba, műanyag pelenkába, senki sem zargatta öltöztetéssel, pelenkacserével, akkor aludt, amikor csak akart, nem érte ennyi inger és ami a legfontosabb a számára: TE végig ott voltál! Hallotta a szívverésed, meg a többi számára kedves "zajt" és tökéletesen érezte magát!
Aztán egyszer csak, hatalmas és sokáig tartó trauma után kint találta magát és azt várják el tőle, hogy itt is tökéletesen érezze magát!
Ugye, hogy így már teljesen máshogy tűnik? :)
Ettől függetlenül amúgy az én gyerekeim sem voltak állandóan kézben, nálunk hatalmas segítség volt a pihenőszék és sokan a hordozókendőre esküsznek.
Remélem tudtam segíteni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!