Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Micsoda hülyeség! Még hogy...

Micsoda hülyeség! Még hogy nem szokik hozzá? Dehogynem!

Figyelt kérdés

elegem van az összes "szakirodalomból"!!

Babám 1 hónapos, 3 hétig csak nappal volt vele kisebb gond, hogy ok nélkü sírt, dehát nem lett karba véve, majd megnyugszik. Az este nyugis volt. Viszont olvastam pár irományt, miszerint a gyereket nem szabad hagyni sírni, szüksége van ránk, nem fog hozzászokni, stb. Én hülye meg bíztam ezekben az orvosokban, így ha ok nélkül sírt, tehát nem volt éhes, tiszta volt a pelenka, felvettem, egy kis ringatás után megnyugodott.

De iszonyatosan hozzászokott, azóta éjjel is elvárná! Se nappalom se éjszakám mostmár töle!!!!! Nagyon elegem van!! Eddig legalább aludni hagyott, most alig látok a fáradtságtól, komolyan 2 órát nem tudok aludni egy huzamban.

Hogyan szoktassam le róla?? Nagyon kétségbe vagyok esve! Hagyjam sírni? Minden ötlet jól jön.

2010. okt. 2. 02:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Egy baba ilyen idősen nem sír ok nélkül!Nézz utána,és zárj ki minden lehetséges bajt.Hasfájás,éhség,melege van,szomjas,éhes,fázik(olyankor ált.csuklik is),füle fáj stb.
2010. okt. 2. 04:14
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
nem akarlak elkeseríteni,de a fiam 10 hónapos,és még én sem aludtam 2 óránál többet egy huzamban,mióta megvan.
2010. okt. 2. 05:01
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
dettó, lehet hogy ő ilyen baba..mi is hasonló problémával kűzködünk,éjszakánként óránként max. másfél óránként kel....enni- inni .. most 9 hónapos..
2010. okt. 2. 05:36
 4/16 A kérdező kommentje:
Húha ez nem túl bíztató:( nekem az a fura, hogy csak azóta nem hagy aludni éjjel, mióta napközben sokat van kézben. Elötte nem volt gond. Mindent próbáltam már, néha olyan mintha sehogyse lenne jó. De ez nem baj, csak vissza kellene szoktatnom, hogy éjszaka olyan nyugis legyen mint ringatás elött.
2010. okt. 2. 05:41
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Állandóan ölben volt mindkét gyermekem, nappal és éjszaka mégis aludtunk, rendesen. Nem lehet valami más gond?
2010. okt. 2. 06:02
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ne vedd fel nappal állandóan, inkább maradj mellette, beszélj hozzá, símogasd, feküdj mellé...stb. biztos, hogy nem ok nélkül sír, egyébként meg vannak sírós és nem sírós babák.

ha sírás közben felhúzza a lábát, az bizony nagy valószínűséggel hasfájást jelent. egyébként lehet, hogy túl sok inger éri, így nem tud aludni.

ha szoptatod, ha nem, a szopóreflex miatt sokat akar cicizni, ennek "levezetésére" jó a a cumi.

egy 1 hós babának nincs sokmindenre szüksége, legyen tele a poci, az ne fájjon, illetve a szopóreflex is kielégüljön. persze kell a közelséged, de a kezedben nem tud kényelmesen pihenni, annál már az is jobb, ha magadra kötöd, mint ahogy sokan teszik. én ezt nem csináltam, nálunk ilyen gond nem volt, szépen hasrafektettem, cumi a szájba, simogattam a buksiját a hátát, és szépen elaludt. ennyi idősen nem is volt többet fent, csak evett, büfizett, tisztába tettem, és irány a kiságy. kb. 2 hónapos volt, amikor már többet is fennvolt, akkor színes dolgokat nézegetett, feküdt a babaszőnyegen, én meg mellette és beszéltem hozzá, dudolgattam, de kézbe nem vettük. azóta sincs felszoktatva, ami nem jelenti, hogy nem foglalkozunk vele, vagy nem szeretgetjük, csak éppen nem cipeljük.

szóval először nappal kezd visszaszoktatni arra, hogy ne legyen kézben, fektesd hasra, az jó a pocijának is, simogasd, ha elalszik akár a nagyágyatokon, akkor tedd a kiságyba. próbálj valami napirendet kialakítani, azaz kb. egyforma időközönként etetni, utána fontos a büfi, és már le is lehet tenni. próbáld meg megnyugtatni ha sír anélkül, hogy felvennéd, simogasd, esetleg susogj neki, állítólag a folyamatos s betű emlélezteti az anyaméhben léévő hangot, feküdj mellé, adj neki cumit. ha ez nem megy, akkor vedd fel, de ahogy megnyugszik, próbáld letenni. éjjel viszonylag sötét legyen, ne beszélj hozzá, csak akkor tedd tisztába, ha kaki van, és akkor is mehet a simogatás, ezért is jó hason altatni, ha ő ezt elfogadja.

1-2 alkalommal én be is pólyáztam, amíg nem aludt hason, mert állandóan felkeltette magát az önkéntelen mozgásokkal, ez segített, de a hasonfekvés ezt a problémát megoldotta.

ne ess kétségbe, ez nagyon nehéz, sok energiát felemészt, én is kiborultam 6 hetes korára, pedig nem sírós a babám. túllesztek ezen a kezdeti nehézségeken, hidd el, egyre jobb lesz, nekem az első 3 hónap volt iszonyúan nehéz, azután könnyebb, és amikor az ember lánya megkapja az első mosolyt, akkor rádöbben, hogy ezért érdemes szenvedni.

kitartást és nyugodt alvást kívánok.

8 hós lány anyukája

2010. okt. 2. 06:49
 7/16 anonim ***** válasza:
95%
Én 5 éve és 3 hónapja egyetlen éjszakát sem aludtam végig:)Ez idő alatt 3 babánk született.Mire a nagy átaludta az éjjelt addig a kicsi még javában szopizott min.3x:)))Most a legkisebb 9 hónapos,5x szoptattam éjszaka.Ezt is meg lehet szokni:)
2010. okt. 2. 07:17
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

1hónap!

És még most jön a java:)

Még nagyon picike a baba, szüksége van rád.

Azért meg ha sír, valami oka van.

Azt hogy nem alszol sokat, meg lehet szokni.

2010. okt. 2. 07:47
 9/16 anonim ***** válasza:
27%

hát én nem hittem az ilyen hülyeségeknek szerencsére! én az elejétől kezdve ha sírt ok nélkül akkor csak odakuporodtam mellé, v fekve, v odaültem...és magyaráztam. hallotta a hangom, érezte h ott vagyok, és ezt szokta meg egy idő után. most 4 hós de nem várja el h felkapkodjam, elvan magába, és eddig is elvolt :) persze megvolt a hasfájós időszak, akkor persze h próbáltam mindenképp enyhíteni a fájdalmát... ha van oka h sír csak akkor veszem fel, ringatom...

sztem úgy tudnád h ha sír akkor nem veszed fel, hanem csak odabújsz, odaülsz... először persze h nem fog neki tetszeni, de egy idő után tudni fogja, h ilyenkor ez van... persze ez csak az én véleményem!!!! nálunk ez vált be...

2010. okt. 2. 08:49
 10/16 anonim ***** válasza:
Pedig ez csak rosszabb lesz! Én babám 15 hónapos,legalább 2-3x ébred éjjel,orditva felül és mászik a fejemre! Igy visszagondolva sokkal könnyebb volt az első hónapokban,mert csak 2x ébredt,szopi és már aludt is. Kb 5-6 hósan már többször ébredt és forgolódott sokat,meg a foga is jön folyamatosan. Szóval ez egy ilyen dolog,ezt vállalja az ember,ha gyereket akar. Szerintem nem a nappali ringatás miatt ébred éjjel,hanem ahogy nő,már nem alszik olyan mélyen és olyan sokat egyhuzamban. Na meg éjjel is megéhezik,meg kell etetni.
2010. okt. 2. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!