Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezeljem, hogy megszüle...

Hogyan kezeljem, hogy megszületik a baba, és a mamák már is jönnének?

Figyelt kérdés

Nem sokára szülni fogok. Első baba. Anyukám mondta, hogy ő már előre szólt a munkahelyén, hogy 2 hetet kivesz. Az anyósom szintén.

Nem tudom, hogy hogyan éljem ezt meg. Örülök, hogy ennyire részt akarnak venni a gyermek életében, de kicsit tartok is ettől.

Régebben úgy képzeltem el, hogy pont a születése után szeretném, ha csak hárman lennénk, hogy azt az időszakot csak hárman éljük meg.

Most nem tudom mit csináljak, vagy gondoljak. Nem tudjuk azt sem, hogy mennyire fog meg viselni a szülés, császár lesz e, hiszen akkor úgy hallottam jól jön a segítség. Csak én ahoz vagyok szokva, hogy a párommal mindent meg oldunk ketten, együtt.

Tanácstalan vagyok, azt sem szeretném ha mind a ketten megbántódnának, hiszen most ez nekik akkora öröm. Mindkettőjüknek első unoka, nagyon várják. Szívtelennek érezném magam, ha azt mondanám, majd csak ekkor és akkor gyertek.

Anyukámmal szoros a kapcsolatom, minden gondolatom elmondhatom neki anélkül, hogy ki akadna, maximum rosszul esne neki, de az anyósom más kategória. Jóban vagyunk, de az egészben szerintem csak azt látná, hogy nem akarom, hogy itt legyen.

Tapasztaltabb anyukák segítségét szeretném kérni, mi ilyenkor a helyes? Jól jött a segítség? Vagy ti meg mondtátok, hogy légyszíves ekkor és akkor gyertek?

Köszönöm.

2022. dec. 29. 09:08
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
55%

Legyen úgy, ahogy neked jó. Van, akinek az anyja, anyósa segítség, másnak teher.

Én azt kértem, hogy aznap segítsenek pakolászni, elhelyezkedni, hozzanak egy kaját, esetleg egy húslevest, es utána picit szeretnenk hármasban lenyugodni. Ez így nagyon jól is sikerült.

2022. dec. 29. 13:14
 42/51 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem jól jön a segítség, de a te helyedben azt kérném, hogy az első pár napban a párod vegyen ki szabit (amennyit gondoltok, pl. 1 hét), utána anyukád, utána az anyósod. Nekem nem az első hét volt a legnehezebb, inkább utána. Viszont a férjem nem túl talpraesett, ezért nekem jól jött, hogy az elején itt volt anyu. De nálatok legyen úgy, ahogy nektek jó.
2022. dec. 29. 15:28
 43/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Arra jutottam, hogy az első hónapban 2x jöhetnek a mamik, szombati napon. Maximum 2 - 3 órára. A kórházban meg látogathatnak majd minket, ha a helyzet majd meg engedi.
2022. dec. 29. 16:23
 44/51 anonim ***** válasza:
68%
Tényleg két véglet vagy…
2022. dec. 29. 18:54
 45/51 anonim ***** válasza:
83%
Na ebből lesz tuti sértődés. :) Szerintem kommunikáljátok le értelmesen a mamákkal, hogy mindenkinek jó legyen, mindenki örüljön.
2022. dec. 29. 19:09
 46/51 anonim ***** válasza:
62%
Ez így még pontatlan. Dress code?
2022. dec. 29. 19:13
 47/51 Bogus20 ***** válasza:
0%
Èn nem èrzek annyira együtt ezzel a csak hármasban szeretne lenni a kis család dologgal. Annyi probléma jöhet amin egy anya vagy anyós segíteni tud. Èn a második gyerekem születèse után azonnal hívtam anyát hogy jöjjön segíteni mert totál el vagyok havazva. Az elsőnèl ugye mèg fogalma sincs az embernek mi a jó, de szerintem egyedül nagyobb az esélye annak is hogy az ember hormonok miatt depresszióba süllyedjen vagy nagyon ráfeszüljön a baba minden sírására, ilyenkor jó ha valaki ott van ès bíztat, vagy tanácsot ad.
2023. jan. 5. 22:29
 48/51 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: erre ott az apuka
2023. jan. 5. 23:14
 49/51 Bogus20 ***** válasza:
0%
47es voltam. Azért egy nő aki már szült ès nevelt fel gyereket, sokkal többet tud segíteni, mint egy frissen lett apuka aki először fog újszülöttet.
2023. ápr. 30. 13:42
 50/51 anonim ***** válasza:
100%
Utolso, egy 50-60 eves no, aki 40 eve nevelt gyefeket semmivel se tud tobbet, sot ,tobb kart okozhat , teaztatas, sirni hagyas vagy 3 honaposan toltott kaposztaval nyomja. Apuka meg alt.frissen tajekozodott.
2023. máj. 1. 07:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!