Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezeljem, hogy megszüle...

Hogyan kezeljem, hogy megszületik a baba, és a mamák már is jönnének?

Figyelt kérdés

Nem sokára szülni fogok. Első baba. Anyukám mondta, hogy ő már előre szólt a munkahelyén, hogy 2 hetet kivesz. Az anyósom szintén.

Nem tudom, hogy hogyan éljem ezt meg. Örülök, hogy ennyire részt akarnak venni a gyermek életében, de kicsit tartok is ettől.

Régebben úgy képzeltem el, hogy pont a születése után szeretném, ha csak hárman lennénk, hogy azt az időszakot csak hárman éljük meg.

Most nem tudom mit csináljak, vagy gondoljak. Nem tudjuk azt sem, hogy mennyire fog meg viselni a szülés, császár lesz e, hiszen akkor úgy hallottam jól jön a segítség. Csak én ahoz vagyok szokva, hogy a párommal mindent meg oldunk ketten, együtt.

Tanácstalan vagyok, azt sem szeretném ha mind a ketten megbántódnának, hiszen most ez nekik akkora öröm. Mindkettőjüknek első unoka, nagyon várják. Szívtelennek érezném magam, ha azt mondanám, majd csak ekkor és akkor gyertek.

Anyukámmal szoros a kapcsolatom, minden gondolatom elmondhatom neki anélkül, hogy ki akadna, maximum rosszul esne neki, de az anyósom más kategória. Jóban vagyunk, de az egészben szerintem csak azt látná, hogy nem akarom, hogy itt legyen.

Tapasztaltabb anyukák segítségét szeretném kérni, mi ilyenkor a helyes? Jól jött a segítség? Vagy ti meg mondtátok, hogy légyszíves ekkor és akkor gyertek?

Köszönöm.

2022. dec. 29. 09:08
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
91%
Nekem is császárom volt, amit nagyon jól viseltem, már aznap talpra álltam, zuhanyoztam segítséggel, 2 nap múlva nem kellett a fájdalomcsillapító, mert nem fájt és 6 napra rá már vonatoztam a speciális klinikára hogy lássam a kisfiam. Csak azt mondom, hogy nem biztos hogy ha császár is lesz, kell segítség.
2022. dec. 29. 09:47
 22/51 anonim ***** válasza:
100%

Én is csaszaros voltam, ahány csaszar annyi történet. Nem mondom h egyszeru de meg lehet oldani. Pl nalunk abban a 2 hetben ferjem szabin volt igy volt segitseg.

En igazabol azt latom rajtad h nem akarod h jöjjenek de a segitseg jol jonne. Hat vagy ez vagy az.

8as voltam

2022. dec. 29. 09:47
 23/51 anonim ***** válasza:
100%

Lanyomnal anyu nalam volt 3 hetig,hat mit ne mondjak,szornyu volt.Annyira hozzaszokott a lanyom,hogy mikor hazament anyu,egyedul nem birtunk vele.

Fiam ahogy szuletett,kijelentettem,hogy senkinek nem kell jonnie,mindenki maradjon otthon.eletem legszebb idoszaka volt,hogy csak mi negyen voltunk mint egy igazi csalad,nem kellett kerulgetnem senkit.

Te is mond meg nyiltan,hogy nem szeretnéd ha valaki ott lenne nalatok

2022. dec. 29. 09:48
 24/51 anonim ***** válasza:
97%

Furcsa ez. Annyira bizonygatod, hogy határozott vagy, de szerintem akkor megmondtad volna már akkor, mikor ez kiderült, hogy Köszi, de egyelőre nincs rá szükség. Ha kell segítség, majd szólsz.

Hülyeség ilyeneken bizonytalankodni, hogy ki cuccol fel az emeletre. Akinek nincs rokona, ott szerinted ki cuccol fel? Apuka fordul kettőt. Nem rosszból mondom, de ha ilyen hülyeségekért segítséget hívtok, avval ti magatok állítjátok be magatokat életképtelennek, és adtok lehetőséget, hogy beledumáljanak mindenbe.

Nekem is császár volt minden szülésem, azért az se halálos betegség ám

2022. dec. 29. 09:48
 25/51 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan mondd meg, ahogy érzed. Nekem jöttek segíteni, első héten anyum, màsikon anyósom. Nekem császár után bizony jól esett, hogy hozták a főtt kaját, meg picit elvoltak a babával. DE nem költöztek ide be, minden nap pár órára jöttek, így ideális volt nekem.
2022. dec. 29. 09:49
 26/51 anonim ***** válasza:
90%
Én úgy beszéltem meg velük, hogy ha hazakerülünk jöjjenek és nézzék meg a picit nyugodtan, de amíg a férjem apaszabin van szeretnénk hármasban lenni. Megértették, nem volt semmi gond. Azt nem kértem volna tőlük, hogy az első találkozásra várjanak hetekig, nálunk a kórházban csak megmutatják a picit látogatóknak, de semmi több, kézbe sem vehetik pl.
2022. dec. 29. 10:01
 27/51 anonim ***** válasza:
91%

császárom volt, nem kellett segítség.

nekem is mondta anyám, hogy kivett egy hetet, ha kell segítség, szóljak. hétfőn jöttünk haza, kedden eljöttek megnézni, utána anyám csütörtökön, pár órára. Mi megmondtuk, hogy nekünk kell ellátni, a mi gyerekünk, ha segítség kell, szólunk. Látogatni jöhetnek, de nem fél napokra, ha kell segítség, szólunk, de nem kell ezért otthon ülni. Anyósék ugyanez, eljöttek megnézni, kicsit babázni, de ennyi

2022. dec. 29. 10:16
 28/51 A kérdező kommentje:
Igazából csak nagyon szeretem őket és nem szeretném elvenni a kedvüket,a boldogságukat. Számomra nagyon fontos a család. Egyébként már akkor is reagáltam a szabira, amikor mondta. Csak elgondolkodtam, mi lenne igazán a helyes. Én olyan ember vagyok, aki másokra is gondol. Szerintem az lesz, hogy az első 3 hetet egyedül fogjuk tölteni, utána jöhetnek.
2022. dec. 29. 10:23
 29/51 anonim ***** válasza:
100%

Oké kérdező, de nem azt mondtuk, hogy zárd ki őket, csak hogy mondd meg nekik, nem kell szabit kivenni meg odaköltözni hozzátok.

Mondjuk, most meg a ló túloldaláról beszélsz, 3 hétre se zárták ki őket teljesen, szerintem teljesen jó kompromisszum, ha azt mondod, heti 1-2 alkalommal szívesen látjàtok őket 1-2 órára.

Akkor vihetnek neked kaját, segíthetnek, ha nagyon akarnak vagy unokázhatnak, de mégsincsenek ott folyamatosan a nyakadon.

2022. dec. 29. 10:30
 30/51 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondtam, hogy az első héten szeretnénk hármasban lenni, aztán viszont jól jönne a segítség, mikor a férjem visszamegy dolgozni. Aztán végül Anyu covidos lett a szülésre, és csak 3 héttel a szülés után tudott jönni.
2022. dec. 29. 10:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!