Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól lehet bevonni a...

Mikortól lehet bevonni a házimunkába az apróságokat, és milyen tevékenységekbe?

Figyelt kérdés

Mindenhol ajánlják, hogy vonjuk be a teendőkbe a kicsiket.

Milyen idősen miket tudnak “segíteni” a gyerekek?

10 hónapos a babám, nem tudom, hogy van-e valami amibe bele lehetne-e vonni, illetve mikortól mibe :)

2022. dec. 24. 16:54
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
12%

Nem szoktam soha panaszkodni ez a felnőttek dolga. Az apja is épp úgy csinál házimunkát mint én, pedig gyerekkorában ő sem csinált.

Azért ezek nem olyan dolgok amit egy épértelmű embernek tanulni kell.

2022. dec. 26. 00:22
 32/34 anonim ***** válasza:
87%

Még 2 éves sincs, de màr jön magàtól mosógépbe/szàritógépbe ki-be ràmol, tudja melyik gombbal indul, mosogatogépbe tablettàt tesz, becsukja, onnan kivesz dolgokat (késeket én előre kiveszem).

Ebben semmi kényszer nincs, ő jön magàtól.

2022. dec. 26. 07:42
 33/34 A kérdező kommentje:

A 9 éves unokahugom odáig volt érte, hogy segíthet a leveleket bezsákolni a kertben.

A segítés a gyerekeknek nem munka, hanem játék. mivel a legfőbb feladatuk és egyébként ösztönük az utánzás. Nekik az a rossz ha elhajtom őket, kiveszem a kezükből, nem engedem.

2 éves volt a keresztfiam, amikor az volt az oltári játék, hogy segített keresztapunak autót mosni.

A felnőttek nyűgnek és tehernek élik meg a házimunkát, de a gyerekeknek ez játék. Eljön az idő amikor utálni fogja :D

Koszt meg mocskot minden nap fog csinálni 3x 4x amikor eszik. (Ha nem csinálhat koszt, az nem egészséges. )

Úgyhogy a koszt nem lehet megúszni 😁

2022. dec. 26. 11:57
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
A kislányom kb 1 évesen kezdett el törölgetni. Sokszor a popsi törlőböl vesz ki és azzal indul törölgetni. Nagyon aranyos😂 Most 16 hónapos és segít bepakolni a ruhákat a szárítóba, törölget és próbál söpörni is. Egyre többször pakolja el a játékait, természetesen szét szórni is szeret mindent. A maga módján " segít ".
2022. dec. 29. 02:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!