Mikortól lehet bevonni a házimunkába az apróságokat, és milyen tevékenységekbe?
Mindenhol ajánlják, hogy vonjuk be a teendőkbe a kicsiket.
Milyen idősen miket tudnak “segíteni” a gyerekek?
10 hónapos a babám, nem tudom, hogy van-e valami amibe bele lehetne-e vonni, illetve mikortól mibe :)
Nem szoktam soha panaszkodni ez a felnőttek dolga. Az apja is épp úgy csinál házimunkát mint én, pedig gyerekkorában ő sem csinált.
Azért ezek nem olyan dolgok amit egy épértelmű embernek tanulni kell.
Még 2 éves sincs, de màr jön magàtól mosógépbe/szàritógépbe ki-be ràmol, tudja melyik gombbal indul, mosogatogépbe tablettàt tesz, becsukja, onnan kivesz dolgokat (késeket én előre kiveszem).
Ebben semmi kényszer nincs, ő jön magàtól.
A 9 éves unokahugom odáig volt érte, hogy segíthet a leveleket bezsákolni a kertben.
A segítés a gyerekeknek nem munka, hanem játék. mivel a legfőbb feladatuk és egyébként ösztönük az utánzás. Nekik az a rossz ha elhajtom őket, kiveszem a kezükből, nem engedem.
2 éves volt a keresztfiam, amikor az volt az oltári játék, hogy segített keresztapunak autót mosni.
A felnőttek nyűgnek és tehernek élik meg a házimunkát, de a gyerekeknek ez játék. Eljön az idő amikor utálni fogja :D
Koszt meg mocskot minden nap fog csinálni 3x 4x amikor eszik. (Ha nem csinálhat koszt, az nem egészséges. )
Úgyhogy a koszt nem lehet megúszni 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!