Mikortól lehet bevonni a házimunkába az apróságokat, és milyen tevékenységekbe?
Mindenhol ajánlják, hogy vonjuk be a teendőkbe a kicsiket.
Milyen idősen miket tudnak “segíteni” a gyerekek?
10 hónapos a babám, nem tudom, hogy van-e valami amibe bele lehetne-e vonni, illetve mikortól mibe :)
10 hónapos max inkább csak szétpakol és lassítja a munkádat, de persze ezzel kell elkezdeni.
Aztán majd szép lassan mehet majd a zoknipárosítás, portörlés, seprés, rendrakás.
De az, amíg tényleges segítség lesz, az bizony majd évek múlva.
1 évesen már ezt azt "segített". Nyilván a saját szintjén. De ezt ne úgy képzeld el hogy ő azt jön és fixen csinálja mindig.
Most 3 éves és mindig kérdezem ha valami olyat csinálok hogy jön-e segíteni. Ha nem hát nem. De van amire ő jön hogy segíteni akar.
A ruhák beszedése, tál kivétele a szekrényből, saját szennyes elpakolása, mosógébe ki-be pakolás, sütés- cukor darálasa, forma szaggatasa, tesztafőzés
A két éves ezeket szokta, még mindig kicsit lassítja munkát, de nagyon aranyos
Persze idézőjelben gondoltam a segítést :)
A kis babaruhákat el tudja hozni a mosógépehez :)
Inkább játék, mint segítés :)
Csak ötleteket akartam gyűjteni, mert pl a ruha elhozásáról se gondoltam, hogy képes rá.
Nehogy lemaradjak arról, hogy pl 1 évesen már rég meg tud csinálni valamit csak nem próbáltam mert nem jutott eszembe :D
Ne vegyétek ilyen komolyan, csak több helyen olvastam, hogy ez nagyon jó ha be van vonva a gyermek. Első baba és rajta kívül nem is láttam másikat, nem tudom hogyan és milyen ütemben fejlődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!