Mikortól lehet bevonni a házimunkába az apróságokat, és milyen tevékenységekbe?
Mindenhol ajánlják, hogy vonjuk be a teendőkbe a kicsiket.
Milyen idősen miket tudnak “segíteni” a gyerekek?
10 hónapos a babám, nem tudom, hogy van-e valami amibe bele lehetne-e vonni, illetve mikortól mibe :)
Szövegértés. Nem házimunkát kell csinálnia, hanem bevonjuk a házimunkába. Az is le lett írva hogy abba amibe van kedve, akkor amikor van kedve.
Pl átviszi a ruhát a mosógépből a szárítóba, beviszi a száraz ruhát, elfordítja a gépeken a gombot, kiszedi a tiszta edényt a mosogató gépből, megkeveri az ételt.
Ismétlem: HA VAN KEDVE.
A cél az hogy együtt legyünk és tanuljon. Persze bevághatnám a tévé elé is hogy ezt mind megcsináljam nélküle. Aztán majd felnő és tele hűtő mellett éhen hal. Mert anyu mindent megcsinált helyette. Mert 10 évesen már nem biztos hogy érdekelni fogja ha addig nem engedtem. Addig kell míg nyitott, jön, kérdez, lelkes.
Amúgy 10 évesen már én is csomó mindent megfőztem. Nem azért mert oda lettem állítva. Érdekelt és soha nem zavartak el. Hagytak tanulni.
A 3 éves kisfiam ha pizzát, palacsintát, sütit csinálok jön és maga mondja hogy segíteni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!