Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól lehet bevonni a...

Mikortól lehet bevonni a házimunkába az apróságokat, és milyen tevékenységekbe?

Figyelt kérdés

Mindenhol ajánlják, hogy vonjuk be a teendőkbe a kicsiket.

Milyen idősen miket tudnak “segíteni” a gyerekek?

10 hónapos a babám, nem tudom, hogy van-e valami amibe bele lehetne-e vonni, illetve mikortól mibe :)

2022. dec. 24. 16:54
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
#20. Miből gondolod Kedves, hogy koszol és mocskol? Vagy, hogy hagyjuk Neki? Vagy milyen kép él Benned? A kezébe adjuk a felmosót és elmegyünk kávézni egyet?
2022. dec. 25. 21:30
 22/34 anonim ***** válasza:
0%
Hát a 10 hónapos nem is tud érdemileg segíteni, de még az öt éves sem… az hogy elpakolja a játékait, ruháit, nem dobálja szét a cuccát rendben van. De most mosogasson, mosson vagy porszívózzon, nem is értem. Én sem csináltam ezeket, de gondolom akkor akik azt mondják csinálja, azoknak is kellett gyerekként. Ráér majd 10-en valahány évesen ilyeneket megtanulnia.
2022. dec. 25. 21:38
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
De ki írta, hogy 5 évesen mos, mosogat? Amúgy az én nagy Fiam 5 évesen imádott seperni, kapott is játék seprűt, felmosót. Ezekkel a dolgokkal tanulja meg a takarítás alapjait. Ez Neki még csak játék!
2022. dec. 25. 21:54
 24/34 anonim ***** válasza:
65%
Hát én ismerek olyat, aki 5 évesen már mosogatott, stb. 10 évesen már főztek a testvérével.
2022. dec. 25. 21:58
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Az egy másik szituáció, és sajnos elő is fordul, de itt most nem a gyerekkor elvétele a cél...játékosan tanítani ez a lényeg.
2022. dec. 25. 23:11
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Szövegértés. Nem házimunkát kell csinálnia, hanem bevonjuk a házimunkába. Az is le lett írva hogy abba amibe van kedve, akkor amikor van kedve.

Pl átviszi a ruhát a mosógépből a szárítóba, beviszi a száraz ruhát, elfordítja a gépeken a gombot, kiszedi a tiszta edényt a mosogató gépből, megkeveri az ételt.

Ismétlem: HA VAN KEDVE.

A cél az hogy együtt legyünk és tanuljon. Persze bevághatnám a tévé elé is hogy ezt mind megcsináljam nélküle. Aztán majd felnő és tele hűtő mellett éhen hal. Mert anyu mindent megcsinált helyette. Mert 10 évesen már nem biztos hogy érdekelni fogja ha addig nem engedtem. Addig kell míg nyitott, jön, kérdez, lelkes.

Amúgy 10 évesen már én is csomó mindent megfőztem. Nem azért mert oda lettem állítva. Érdekelt és soha nem zavartak el. Hagytak tanulni.

A 3 éves kisfiam ha pizzát, palacsintát, sütit csinálok jön és maga mondja hogy segíteni akar.

2022. dec. 25. 23:48
 27/34 anonim ***** válasza:
5%
Én eddig mindig csak olyan kicsiket láttam, akik főzés közben olyan koszt, rumlit hagynak maguk után, hogy csak na. Nekem biztos nem lenne kedvem pluszban takarítani utána. A másik meg, két perc után megunja.
2022. dec. 25. 23:55
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Látszik hogy nincs gyereked. Így tanulnak. Igen koszt csinál. Igen megunja. És akkor mi a bánat van? 🤦🤦 De inkább ne is legyen gyereked. Segítek. Ha nem vonod be semmibe akkor is koszt meg rumlit csinál. Még enni is úgy tanul a kis mocsok hogy minden olyan lesz🤣🤣
2022. dec. 26. 00:02
 29/34 anonim ***** válasza:
11%
Nekem sem kellett a házimunkát csinálni soha gyerekként, de mivel nem vagyok fogyatékos ezért a saját háztartásomat megoldom, mint bárki. Ez a felnőttek dolga. Fiamnak annyi a dolga, hogy a szennyesét a szobájában lévő szennyes tartóba teszi, illetve ha bent eszik azt hozza ki.
2022. dec. 26. 00:07
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
De mit nem lehet érteni azon hogy nem KELL? Senki nem kötelezi rá. De gondolom te az a tipikus mártír anyuka vagy aki mindent inkább maga aztán panaszkodik. Jajj ő szegény. Neki senki nem segít. A fiad jövendő párját meg előre sajnálom.
2022. dec. 26. 00:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!