Mik a bölcsőhalált előidéző okok?
A bölcsőhalál okait csak sejtik. De én olvastam róla, hogy az esetek 80 %-ában dohányoztak a gyerekszobában. (A maradék 20-ban meg nem merték bevallani?)
Rizikófaktorok:
- ha a családban már előfordult, ez állítólag genetikus
- hason altatás
- koraszülött vagy túltáplált (tápszeres babáknál)
- túlmelegedett szoba, túlöltöztetett baba
- dohányzás a gyerekszobában.
Szóval az a lényeg, hogy a gyerekszobában sose legyen túl meleg, gyakran szellőztess, és figyelj rá, hogy a babának ne legyen melege.
De egyébként nagyon-nagyon ritka, szerintem a légzésfigyelő gyártók fújták fel a dolgot ennyire, hogy el tudják adni. Ha a böfitől mellényel, az nem bölcsőhalál.
Sajnos nekem mind a 2 gyerekem nagyon nehezen böfizett, vagy egyáltalán nem. Én is nagyon félve tettem le őket aludni, nehogy baj legyen. Úgyhogy oldalra fektettem (a hason altatást nem javasolják a bölcsőhalál miatt). Meg 3 hónapos koráig mind a kettő mellettem aludt.
Meg ha nagyon nem akart böfizni, akkor hasra tettem. Ezt közvetlen evés után nem javasolják, mert bukik tőle, de inkább, minthogy baj legyen.
Ha nagyon aggódsz, kölcsönözz egy légzésfigyelőt. Bár én marhaságnak tartom. Újonnan meg vagy 40 ezer ft a legolcsóbb, szóval arra tényleg nem ruháznék be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!