Mikor erdemes elkezdeni aktivabban foglalkozni a babaval?
2 hetes babával kontrasztos kártyázni. ne már…
attól hogy más csinálja az instán vagy akárhol neked nem kell. majd ha te úgy érzed. beszélj hozzá, énekelj nemi, szeresd, dajkáld. ennél neki most nem kell több.
Egyik gyerekemmel sem kontrasztos könyveztem, játszőszőnyegük sem volt.
Mégis okos, értelmes gyerekek.
Majd amikor úgy látod, hogy a meglévő ingerek kevesek neki és unatkozik. Én ezektől a direkt fejlesztő szaroktól kivagyok, egy újszülöttnek/csecsemőnek nagyon sokáig elég csak a közvetlen környezetének a felfedezése, hiszen minden új neki, a levegővételtől az evésen át a hangokig, színekig, stb. A kontrasztos kártyák/könyvek meg a biszbaszokkal telelógatott játszószőnyeg (főleg ebben a korban) mind a babaipar szüleményei, jól elhitetik a szülőkkel, hogy ezen múlik a gyerekük fejlődése. Holott egy egészséges csecsemő magától is érdeklődik annyira, hogy ez hajtsa a felfedezésre, fejlődésre. A kulcs pont hogy a békén hagyása lenne, sokkal kiegyensúlyozottabb, jobban alvó, jobban evő, később kevesebb "diszes" gyerek lenne, ha tiszteletben lenne tartva a saját ritmusuk.
Szóval röviden: hagyd békén és figyeld meg, mire van igénye. Őt kövesd és még a gyerekorvost.
Jàtszòszônyeg nekünk azonnal ment.. de azèrt mert azt tudtam mosni, az volt az ô “plèdje”
Kàrtyàzàs, vagy tàbla vagy ilyesmi, amikor ki tudott tàmasztani..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!