Igaz hogy szülés után sok szülő nem rögtön szereti a gyermekét ?
Nem nem szereti, csak nincs meg a gyerek-szülő kötődès.
A legtöbbeknek îgy van.
Persze a hprmonok toljàk a gondoskodásösztönt… jajj de cuki ösztönt..
De nekem mondjuk kb 2 hèt kellett az érzelmi hullámvasúton mind2 gyerekemmel
A "nem szereti" helyett inkabb azt mondanam, hogy nem erzi azt a foldontuli kotodest, amit mindenhonnan latunk. Es teljesen normalis, jon majd.
Nalam sem jott rogton, sot egy fel ev kellett hozza.
Az első lányomnál valóban nem jött egyből, pedig őt is nagyon vártuk. Meg kellett tanulnom anyaként is létezni, és igenis beletelt pár hétbe, mire megjött az az igazán szerelem-érzés. Addig csak egy kis cuki gombócka volt, akihez folyton fel kellett kelni és mindig a kezemben/mellemen kellett tartani, hogy ne sírjon.
Most a másodiknál hamarabb jött az érzés, a szülőszobán is már sokkal jobban éreztem a kapcsolatot, és szerintem azért, mert már eleve anyaként mentem be a szülőszobára :D Nem kellett ezt a szerepet is megtanulnom, hiszen már egy ideje benne vagyok. Így egyből rákoncentrálhattam a kicsire, a magam nyűgjeit meg lazán kezelhettem.
A kötődés már akkor kialakult bennem mindkettejük iránt, amikor még a pocakomban voltak. De az a vad, beledobban a szívem, ha ránézek jellegű szeretet, amit most érzek, az nem jelentkezett azonnal. És ez tök normális.
Amúgy a férjem is úgy élte meg, hogy az első kislányunknál már azonnal kötődni kezdett, amint megszületett (bent volt a szülésnél), ő egyből szerelembe esett :) Cserébe ő még a kicsihez nem tud kapcsolódni, mert azért mégis csak egy újszülöttről beszélünk, a nagyobbikkal (2 éves) meg már azért eléggé interaktívan lehet játszani (sőt :D :D :D), szóval nála ott van a kontraszt kettejük között. A pasik valahogy másképp élik ezt meg, másképp működtök. Nincs ezzel baj, és tök jó, ha hamar kialakul a ragaszkodás bennetek is, de azért tény és való, hogy ez kicsit más az apa és az anya szemén keresztül nézve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!