Törvényszerű, hogy a barátok mind eltűnnek, ha más élethelyzetbe kerülünk (baba, férj, stb)?
32 évesen szültem, szóval nem hinném hogy korán, ennek ellenére én voltam az első a barátnőim közül, akinek gyereke született. A régi barátnőim többsége szingli, vagy aki kapcsolatban él, annak sem olyan komoly a dolog, hogy az esküvő vagy a baba szóba kerülne. Sokan még állandóan bulizni járnak, mások tanulnak, vagy a munkának élnek. A bulizósabbakkal lassan lecsökkent a kapcsolat, ezt még el is tudom fogadni, de az eléggé rosszul esik, hogy akikkel eddig szoros volt a kapcsolat, ők is egyre kevesebbet keresnek. A terhesség alatt még rendszeresen beszéltünk, azóta viszont alig keresnek, ha írok nekik, napokkal később válaszolnak. Van akinek tudom hogy magánéleti problémái vannak, nemrég szakított, munkahelyi gondok, stb, de régen jó voltam meghallgatni a problémáikat, most meg sem kérdezik velem mi van... Pedig nem csak a gyerekről beszélek, sőt, akkor mesélek csak róla, ha ők kérdezik. Ki is tudok mozdulni a baba nélkül, a férjem bármikor szívesen vigyáz rá, a fiam már 6 hónapos, akárhányszor hívtak, el tudtam menni velük kávézni, nézelődni, beszélgetni.
Törvényszerű hogy a barátok eltűnnek a baba után? :(
Nekem nem lesz gyerekem, és a barátnőkkel is tartom a kapcsolatot, DE!
Ami általában a kapcsolat megszakadásához vezet, amikor az összes! 1-2 órás barátnős beszélgetésre elhozza a gyerekét, mert "nincs kire hagyja". Hétvégén, úgy, hogy az apuka otthon van egyedül.
Kedvelem a barátnőimet, a gyerekkel sincsen bajom (otthon pl szívesen játszok velük, énekelünk, etc), ám amikor tényleg, két szót nem tudunk beszélni egy nyilvános helyen, mert ott a gyerek, visít, követelőzik, sikongat, kiveri a hisztit, leönt!, stb. Azt nem viselem túl jól.
Vagy, amikor az újdonsült anyuka csak és kizárólag a gyerekéről beszél. Semmi másról.
Értem, hogy neki most ez az élete, de engem pl nem érdekel, hogy Hannácska tegnap 3x is telikakálta a pelust - de nem tud másról beszélni.
Ez zavar, és előbb-utóbb, az x. alkalom után lassan leépítem. Nem azért, mert egoista vagyok, hanem mert érdektelen a téma.
Amúgy de, 23as, egoista vagy még mindenki valahol egoista aki ilyet leir.. :)
Ok, hogy "nem érdekel, hogy Hannácska tegnap 3x is telikakálta a pelust", de akkor az sem érdekel, ha valaki mondjuk panaszkodik, amiért kidobta a pasija, vagy aki sokat beszél éppen a munkájáról, mert a közelmúltban kinevezték? Vagy tovább megyek, téged untat, ha a "barátod/barátnőd" "siránkozik", ha beteg, vagy netán meghalt az anyja?
Ennyi erővel akkor ezek a nők/lanyok neked nem is voltak sosem a barátaid. Maximum az életed kellékei, hogy legyen kivel/mivel elütni az idődet.
A barátok meghallgatják EGYMAST. Nem az a barát, aki meghallgat téged, hanem akit te is meghallgatsz. És ha a barátnőd annyira fontos lenne neked akkor meghallgatnad azt is ha ő kakil be napi háromszor, csakhogy nem fontos, mert válaszod alapján a egy nagy egoista vagy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!