Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Törvényszerű, hogy a barátok...

Törvényszerű, hogy a barátok mind eltűnnek, ha más élethelyzetbe kerülünk (baba, férj, stb)?

Figyelt kérdés

32 évesen szültem, szóval nem hinném hogy korán, ennek ellenére én voltam az első a barátnőim közül, akinek gyereke született. A régi barátnőim többsége szingli, vagy aki kapcsolatban él, annak sem olyan komoly a dolog, hogy az esküvő vagy a baba szóba kerülne. Sokan még állandóan bulizni járnak, mások tanulnak, vagy a munkának élnek. A bulizósabbakkal lassan lecsökkent a kapcsolat, ezt még el is tudom fogadni, de az eléggé rosszul esik, hogy akikkel eddig szoros volt a kapcsolat, ők is egyre kevesebbet keresnek. A terhesség alatt még rendszeresen beszéltünk, azóta viszont alig keresnek, ha írok nekik, napokkal később válaszolnak. Van akinek tudom hogy magánéleti problémái vannak, nemrég szakított, munkahelyi gondok, stb, de régen jó voltam meghallgatni a problémáikat, most meg sem kérdezik velem mi van... Pedig nem csak a gyerekről beszélek, sőt, akkor mesélek csak róla, ha ők kérdezik. Ki is tudok mozdulni a baba nélkül, a férjem bármikor szívesen vigyáz rá, a fiam már 6 hónapos, akárhányszor hívtak, el tudtam menni velük kávézni, nézelődni, beszélgetni.

Törvényszerű hogy a barátok eltűnnek a baba után? :(

2022. nov. 20. 19:45
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%

Nem értek egyet azzal, hogy a gyerek mentes nem érti meg a gyerekest.

Barátnőm pl. szeretett volna babát, de sajnos nem volt olyan kapcsolata.

Amikor megszületett a fiam sokat jött hozzánk, 1 éves kora után többször elvitte hétvégére is. Ma már 3 gyereke van de nagyon jó anya.

Ettől eltekintve valóban eltűnnek, nekem is szinte mind eltűnt.

2022. nov. 20. 21:32
 12/26 anonim ***** válasza:
48%

Nekem megmaradtak a barátaim.

Amúgy csak nekem fura, hogy több válaszoló is "gyerekmentes"?

Miért olvashat egy gyerekmentes a "babák" rovatban...? Hmm?

2022. nov. 20. 21:47
 13/26 Metionin ***** válasza:
85%
12. A főoldalon is látszik egy ideig a kérdés, nem kell belépni a kategóriába. Illetve sokszor átrakják a gyerekbe pedig eredetileg máshol volt. Egyébként időnként benézek a terhesség megszakítása témába, mert szeretek képben lenni az aktuális dolgokkal, és a teherbeesésben is keresgéltem már, amikor jó tesztet szerettem volna venni vészhelyzet esetére. Nem csak gyereket akaró embereknek van itt információ. A szülést meg a szoptatást nyilván nem olvassuk :D
2022. nov. 20. 21:54
 14/26 anonim ***** válasza:
44%

Nyugodtan nyugtassátok csak magatokat azzal, hogy féltékenyek a gyerekre, de közben meg lehet, hogy rohadtul nem, csak nem szeretik őket és mostantól a gyerek is tartozék lesz, a gyerekről beszélnek az anyák, a barátnőket meg más érdekli.

Nekem például van férjem, szép kertes házunk, jó munkám, irigy nem vagyok senkire. Gyerek egyszerűen nem kell. Mégis lemorzsolódok azokról, akik szülnek, mert a többségnek olyankor megváltozik a szemlélete, megváltoznak a programok, amikre elhívhatom stb.

Arról nem beszélve, hogy sokan elviselhetetlenné válnak az anyasággal és egy tapodtad sem tesznek a gyermekük nélkül, nekem meg nincs szükségem arra, hogy minden programra hozza.

2022. nov. 20. 21:58
 15/26 A kérdező kommentje:
Én megértem, hogy a gyermekteleneket nem érdeklik a babák, már csak azért is, mert mielőtt megszületett a kisfiam, engem sem érdekeltek különösen a gyerekek. Tényleg csak akkor mesélek róla pár mondatot, ha direkt kérdezik mi van vele, amúgy csak annyit mondok, hogy jól van. Egy kezemen meg tudom számolni hány képet küldtem róla a barátnőknek (azt is csak kérésre), pedig nekem több száz van róla, de tudom hogy másnak ez nem olyan érdekes. Ha eddig néha találkoztunk, akkor is más volt a téma, én is örülök, hogy néha másról is tudok beszélgetni, nemrég költöztünk, szóval azt se mondanám hogy a babán kívül más mesélnivalóm nem volt. :D Szóval én tényleg mindent megteszek szerintem, de valószínű normális, hogy ilyenkor lemorzsolódik a barátok nagy része. Nem haragszom amúgy rájuk, csak szomorú vagyok miatta. :(
2022. nov. 20. 22:14
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

13.. Jolvan.. csak gondoltam miután kb a második mondatban leírtátok, hogy benneteket egyáltalán nem érdekel a gyerek meg a gyerek téma, akkor kissé furcsanak találom ezt a nagy lelkesedést itt ennél a kérdésnél.

Most is van szemprobléma meg ffiak egészsége kérdés nálam a főoldalon, de én meg se nyitom. 😀 Lesz.rom..

Amúgy kérdező.. ez normális. Majd lesznek más ismerőseid aztán amelyik érdemes az a baratod lesz idovel.

2022. nov. 20. 22:24
 17/26 anonim ***** válasza:
96%
Én is ugyanezt tapasztalom. Tök rosszul esik. Látom nem ritkaság 🤷‍♀️ Talán mégis egyoldalú barátságok (voltak) ezek. Bevallom, már bele is fáradtam, vagy untam, hogy én erőlködjek ezeknek a kapcsolatoknak a fenntartásán. Sőt, már szinte szánalmasnak érzem magam, ha felkeresem valamelyikőjüket 😂
2022. nov. 20. 23:20
 18/26 anonim ***** válasza:
66%

Mintha más bolygóról származva olvasnám a kommenteket. Szerintem egyszerűen csak ilyenkor mutatkozik meg, hogy ki az igazi barát és ki az, aki csak egy állomás volt az életben.

Az igazi barát akár akar gyereket, akár nem, akár lehet neki, akár nem, ott lesz melletted, mert szeret téged és fontos vagy neki gyerekkel, vagy anélkül... Aki csak egy időszakban kísért az lemorzsolódik, mert nem ér neki annyit a kapcsolatotok, hogy meghallgassa az anyasággal kapcsolatos érzéseidet, gondolataidat, nehézségeidet, összeszervezzetek programokat, stb. Ezeknek az embereknek ez csak nyűg és őket el kell engedni.

Én a barátaimra nem vagyok irigy. Örülök a sikereiknek, de volt akivel együtt sírtam a magánéleti gondjaiban. Nem azt nézem, hogy tudok-e azonosulni a gondjaival és nekem jól esik-e hallgatni egy szakítás után fél évig mennyire egyedül van, hanem ott vagyok neki, mint barát és ha arra van szüksége, meghallgatom, max finoman jelzem, hogy sok és megpróbálom valamilyen programmal kirángatni belőle. Az anyaság ugyanez. Képes beszippantani az embert. Lehet finoman jelezni, hogy sok és megpróbálni kirángatni belőle. Onnantól kezdve, hogy játszmázni kell, mert bár szívesen beszélnék róla, nem teszem, mert nem akarok az agyára menni... az már nem barátság szerintem. De kinek mi.

2022. nov. 20. 23:26
 19/26 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem is törvényszerű, de szerintem nagyon gyakori. Én mondjuk fordított helyzetben vagyok; nekem nincs még gyerekem, a barátnőim többségének már van. Érdekes módon, amint meglett a gyerek, vagy már a terhesség ideje alatt, elkezdtek leépíteni. Pedig érdeklődtem a babáról, meg minden, azt gondolom részemről én megtettem azt amit tudtam, írok gratulációkat, kommenteket a fotóik alá. Nos, semmi reakció nem érkezik, az üzenetekre sem válaszolnak. Hát, ennyi. Én nem fogok kéretleül odaállítani.
2022. nov. 20. 23:32
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Én a baráti körömhöz képest fiatalon mentem férjhez és fogok szülni (23 vagyok), pont emiatt csak akkor mondok bármit a gyerekről, ha kérdeznek - mert tudom, hogy jelenleg még senki nincs ebben az életszakaszban, egyetemre járnak vagy dolgoznak - és mégis eltűnt mellőlem mindenki. Rosszul esik nekem is nagyon. Sokáig kerestem őket én is, de igazából már az esküvő után kezdtek elfelejteni… van köztük olyan, akinek komoly kapcsolata van, meg olyan is, akinek sosem volt még és csak kínlódik, de én mindig meghallgattam őt is, próbáltam segíteni neki, aztán végülis az a hála, hogy 15 évig voltunk legjobb barátok, ő mindig a gyerekem keresztanyja akart lenni, ezt hangoztatta, ehhez képest azt sem tudja, mikor születik a gyerekem, vagy, hogy fiú vagy lány lesz…. én nem erőlködöm tovább. Lassan szülök, a gyerekem lefoglal majd, eddig meg dolgoztam, úgyhogy annyira nem unatkoztam, csak szomorúnak tartom ezt a jelenséget.
2022. nov. 21. 06:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!