Anyukák! Mit gondoltok arról, ha a pasi/férj nem hajlandó pelenkázni a babát, mert az "női munka"?
A párom kezdetektől fogva tisztába tette a kislányunkat, pedig most már 2 éves és időnként emberes kakikat alkot, reggel meg úgy tele van a pelenkája pisivel, mint egy ballon, jó kis ammóniafelhőt termelve maga körül.
Elképzelni se tudtam volna, hogy a férjem sosem pelenkázza őt, ez valami nagyon maradi gondolkodásra utal.
Azért mire az ember eljut valakivel odáig hogy közös gyereket vállalnak, már tudnia kell az ember lányának ha a pasi egy hímsoviniszta gyökér, azért ennek más jelei is vannak, már bőven azelőtt kiderül hogy eljönne a pár életébe a pelenkázás korszaka.
Eleve nem szültem volna egy hímsovinisztának, tehát nem tudom elképzelni hogy ilyen helyzetben mit tennék. Valószínűleg ha az a fajta nő lennék aki megelégszik egy ilyen pasival, akkor tűrnék. Mosolyognék rajta egyet legyintve, hogy jaj, hát a férfiak már csak ilyenek, és hagynám hogy kihúzza magát a szülői feladatai alól.
Egyébként az a poén, hogy olvastam egy történelmi cikkben, hogy ezek a nemi szerepek szerinti gyereknevelési praktikák alig 200 évesek, a 19. század termékei.
Előtte a középkorban nem volt olyan fogalom, hogy ki-ki milyen feladatot vállal a gyerekkel a neme szerint. Ha pl. a jobbágyfeleség felment a városba segíteni a szabónak, vagy akár a kovácsnak, mert nem voltak ritkák a női kovácsok se akkoriban, akkor addig a férj csomagolta rongyokba a babát és törölte a seggét szénával, ő etette, altatta őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!