Az újszülötett 1 hónapos korig nem illik látogatni
ugye?
A kórházban is nagyon zavaró a sok látogató, án ondtam ok mindenkinek h jöjjön nyugodtan..örültem is..de nagyon megbántam.Ahelyett h pihentem volna, kinn ültem, álltam velük a folyosón(máv kórház) És ez nagyon fárasztó volt. Otthon meg az lenne a legjobb ha senki sem jönne kb.6 hétig. Csak hozna kaját , bevásárolna stb. Nagyon fárasztó h éjszaka, etetsz, aztán mellszivózól..napközben meg bájcsevegj a látogatókkal,ahelyett h aludnál pihennél.
4hetes a kisbabánk
2008. dec. 25. 12:17
na az én következő szülésem (már van egy baba) igy fog zajlani:
A szülés napján csak a férjem jöhet be. Másnap csak az anyám. Ha hazamentünk és ugyérzem magam akkor jöhetnek a többiek. Ahogy az elöttem szoló irta óriási hiba volt engedni hogy átjáróház legyen a kórházba. Hullafáradt voltam és untam én is állandóan kibe tologatni a gyereket. Volt hogy elaludtam épp a babával és fel kellett kelnem kimenni a folyosóra. Soha többet! Kedves kérdező hallgass rám!!! Sértődjön meg mindenki de fontosabb hogy pihenj!
Ja és kérd meg a férjedet segitsen ebben a kérdésbe. Sok boldogságot a babához!
2008. dec. 25. 13:12
Igen az fontos nagyon h a férjeddel,pároddal beszéld meg az egészet, mert ő marha büszke lesz és mutogatná mindenkinek...de éjszaka te fogsz 2órákat aludni csak egyhúzamban.Illik nem illik, te döntöd el hogy akarod..hozzánk holnap vagy 15ember jön egyszerre...4hetes a babánk..de azon gondolkodom h inkább lenondanám az egészet,nem érdekel a karácsony.. nagyon fárasztó..
2008. dec. 25. 13:31
14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.
hozzám is jöttek ész nélkül, én meg nem akartam bunkó lenni, nem küldtem el senkit. pedig császár volt, megviselt, a szoptatással is gondok voltak, nagyon fáradt voltam. Amikor végre elaludt a baba, gondoltam lefekszem, hát akkor állított be valaki megint. Persze elküldhettem volna, de azon meg annyira felidegesítettem volna magam, hogy aludni már nem tudtam volna. Bárcsak mindenki képben lenne, hogy milyen nagy munka egy szülés és tudná, hogy nem illik odapofátlankodni, pláne bejelentés nélkül... mert a szoptatás természetes dolog, de nem feltétlenül az egész familia meg baráti kör előtt.
2008. dec. 25. 15:22
Hiaba nem illik, ugyis jonni fognak, majd meglatod. Ha te visszautasitod oket, rad fognak furcsan nezni. En sem kivantam senkit sem a hatam kozepebe sem, megis jottek, majdnem megorultek mar, hogy lathassak a babat. De szerencsere a latogatok hoztak az enni, innivalot, utana pedig meg el is mosogattak.
De persze normalis csaladdal, baratokkal ez nem is problema, szerintem te se legyel annyira szigoru, lazabb legyel, gondolom nem lesznek napokig nalatok a latogatok majd.
Szerintem visszautasitani ugyanolyan illetlenseg, mint orulni a latogatoknak.
2008. dec. 25. 18:27
Ez sztem nem illem kérdése.Én nyáron, könnyen,gyorsan,gátmetszés nélkül szültem,2 nap után engedtek haza.Rá 1-2 napra már jöttek is a látogatók(igaz,előtte egyeztettünk)és a családtagok és a legközelebbi barátok jöhettek csak szóba.Ha nem bírtam volna,vagy fáradt lettem volna,biztos,h vártam volna még 2-3 hetet.Szval a te döntésed,h mikortól fogadsz látogatókat.Ha te nem akarod,és mégis megsértődnek,hát magukra vessenek!!!A ti érdekeiteket nézd csak!!!2 gyerekes anyuka
2008. dec. 25. 21:59
én nem értem miért kell lepontozni az embert mert elmondja a véleményét???
2008. dec. 26. 09:28
19/20 anonim válasza:
Nekünk a védőnő konkrétan 6 hetes kort mondott! Csak közeli családtagok jöhettek előbb. Barátnőm második kislánya 1 hetesen rokontól kapta el a rota vírust. A gyerek kórházba, lélegeztető gépre került. A harmadik gyereknél már nem engedtek a baba közelébe senkit... Szóval ez nem csak illem kérdése. A gyermekágyas időszakot komolyan kell venni, a baba szempontjából is!
2009. jan. 2. 22:27
20/20 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: