Az újszülötett 1 hónapos korig nem illik látogatni ugye?
Véleményem szerint sem illik látogatni egy újszülöttett az első hónapban! Az anyuka fáradt, meggyötört a szülés után, a baba pedig elősször had' szokja meg, hogy a világon van, nem kell neki mindjárt "szerető, ricsajt keltő rokonok" kezébe adni!Emellett még az immunrendszere sincs kifejlődve, ki tudja mit el nem kap, ha kézről kézre jár szegény!
Persze itt rokonok alatt nem azt értem, hogy az anyuka vagy az apuka szülei, testvérei, hanem a nagynénik, nagybácsik stb...
Az elmúlt évben 3 barátnőm is szült, de egyikhez sem mentem el az első hónapban!Én sem örülnék neki, ha jönnének! Felhívtam őket, gratuláltam, beszéltünk pár szót és ennyi! Később pedig elmentem hozzájuk!
szerintem meg nyugodtan el lehet menni attol semmi baja nem lesz se az anyanak se a babanak ! jo nem azt mondom hogy rogkton az elso nap menni kell de 1-2 het mulva szerintem semmi akadalya nincsen a latogatasnak, en szemelyszerint, nem ertek azzokal az anyakkal egyet akik honapokig meg hetekig nem engedi hogy lassak a babjukat:S
en mikor a lanyomat megszultem a buszkesegtol kidagadtan mutogattam mindenkinek , persze ovatosan meg en is ugyan ugy feltem mint az ilyen anyak akik pl nem engedik sokaig latni a gyereket.
Egyébként nem értem,"nem lesz neki semmi baja ha eljönnek"??Ezt az anyának kell eldöntenie,h akar-e látogatókat fogadni vagy nem(vagyis inkább h bír-e)...Ha nem akarsz látogatókat fogadni,akkor ne is fogadj,ennyi.Ha ezen megsértődnek az ő bajuk.De amúgy persze majd látod,mennyire leszel kimerült,stb,mert az is sokat számít.Én pl az első 2 -3 hétben olyan fáradt voltam hogy huhh,az etetés úgy zajlott, h nagyon szépen,ahogy a könyvben meg van írva, 3 óránként evett a picurkám,csak épp 1,5 óráig! Én ekkor gondolni sem tudtam rokonlátogatásra,időm sem nagyon lett volna társalogni,nem h kedvem...Meghát amikor a pici pihent akkor soxor nekem is muszály volt.
De majd látod nálatok hogy lesz,azzal meg tényleg ne foglalkozz,ki mit gondol,ez a látogatósdi úgy legyen,ahogy te szeretnéd:)
Kellemes ünnepeket kívánok!
A baràtnöm szülés utàn fél nappal telefonàlt,hogy màsnap mehetek làtogatni:)
Mentem is,de csak 15-20 percre,és nem fogtam meg a babàt,mert ilyenkor még érzékeny,szüksége van a mamira.
Én 2 honap mulva fogok szülni,és ugy döntöttem,hogy ha a korhàzba ohajt valaki bejönni,azt nem utasitom vissza,ott ugyse zavarnak fél napokig.
Viszont hazautazàstol szàmitva egy hétig pihi,és utàna jöhetnek,persze akkor is ugy hogy max, fél oràt!
De egy normàlis làtogato tudja hogy meddig illik,és mit...
Ha viszont te fàradtnak érzed magad,tiéd a jog eldönteni,hogy jöhetnek-e vagy sem,de én biztos vagyok benne,amint megszültél,rä néhàny napra alig fogod vàrni hogy mindenkinek megmutathasd a gyönyörü babàdat:)
Nekünk a baba 2 hetes korában állítottak be a rokonok, este 11 kor, és 5 napig maradtak...
Persze baj ebből sem volt, a baba és anya élték a saját ritmusuk szerinti mindennapjaikat, a rokonok meg ahhoz alkalmazkodtak. Csak az érkezésük volt gázos, mert a "holnap akkor megyünk" - ből az lett, hogy este 8 kor még a telefont sem vették fel, azt sem tudtuk, jönnek-e, holott már fürdésidő volt. Na ez engem nagyon felbosszantott. Szerencsére, a szülés nem viselte meg a nejemet, és nem olyan fáradékony fajta (mint én.. :-)), ezért nem volt probléma a rokonság (és ha nem akarta volna felvállalni, akkor megmondta volna nekik kerek perec, hogy ne gyertek). Alapvetően ennek ellenére azt mondom én is, hogy az első néhány hét még nem a bájolgás ideje.
Ja, én az apa vagyok, bár ezt gondolom már leszűrtétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!