Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az újszülötett 1 hónapos...

Az újszülötett 1 hónapos korig nem illik látogatni ugye?

Figyelt kérdés
Ezt mért nem értik meg a rokonok? Azt mondták nem lesz neki semmi baja ha eljönnek és megnézik.(még nem szültem)
2008. dec. 25. 03:46
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
38%
De illik, az egy honap az tul sok. Mar egy het mulva szoktak jonni, de 10 nap 2 het mulva mindenkepp!
2008. dec. 25. 04:07
 2/20 anonim ***** válasza:
75%

Véleményem szerint sem illik látogatni egy újszülöttett az első hónapban! Az anyuka fáradt, meggyötört a szülés után, a baba pedig elősször had' szokja meg, hogy a világon van, nem kell neki mindjárt "szerető, ricsajt keltő rokonok" kezébe adni!Emellett még az immunrendszere sincs kifejlődve, ki tudja mit el nem kap, ha kézről kézre jár szegény!

Persze itt rokonok alatt nem azt értem, hogy az anyuka vagy az apuka szülei, testvérei, hanem a nagynénik, nagybácsik stb...

Az elmúlt évben 3 barátnőm is szült, de egyikhez sem mentem el az első hónapban!Én sem örülnék neki, ha jönnének! Felhívtam őket, gratuláltam, beszéltünk pár szót és ennyi! Később pedig elmentem hozzájuk!

2008. dec. 25. 04:16
 3/20 anonim ***** válasza:
42%

szerintem meg nyugodtan el lehet menni attol semmi baja nem lesz se az anyanak se a babanak ! jo nem azt mondom hogy rogkton az elso nap menni kell de 1-2 het mulva szerintem semmi akadalya nincsen a latogatasnak, en szemelyszerint, nem ertek azzokal az anyakkal egyet akik honapokig meg hetekig nem engedi hogy lassak a babjukat:S

en mikor a lanyomat megszultem a buszkesegtol kidagadtan mutogattam mindenkinek , persze ovatosan meg en is ugyan ugy feltem mint az ilyen anyak akik pl nem engedik sokaig latni a gyereket.

2008. dec. 25. 05:01
 4/20 anonim ***** válasza:
85%

Egyébként nem értem,"nem lesz neki semmi baja ha eljönnek"??Ezt az anyának kell eldöntenie,h akar-e látogatókat fogadni vagy nem(vagyis inkább h bír-e)...Ha nem akarsz látogatókat fogadni,akkor ne is fogadj,ennyi.Ha ezen megsértődnek az ő bajuk.De amúgy persze majd látod,mennyire leszel kimerült,stb,mert az is sokat számít.Én pl az első 2 -3 hétben olyan fáradt voltam hogy huhh,az etetés úgy zajlott, h nagyon szépen,ahogy a könyvben meg van írva, 3 óránként evett a picurkám,csak épp 1,5 óráig! Én ekkor gondolni sem tudtam rokonlátogatásra,időm sem nagyon lett volna társalogni,nem h kedvem...Meghát amikor a pici pihent akkor soxor nekem is muszály volt.

De majd látod nálatok hogy lesz,azzal meg tényleg ne foglalkozz,ki mit gondol,ez a látogatósdi úgy legyen,ahogy te szeretnéd:)

Kellemes ünnepeket kívánok!

2008. dec. 25. 08:09
 5/20 anonim ***** válasza:
83%
Én azt mondom, hogy amit te vagy ti a pároddal éreztek úgy kell cselekedni. Amúgy nekem nagyon nehéz szülésem volt, és az első két hétben bizony csak egy két ember jöhetett tíz percre. De ők a ngyon közeli emberek, nem rokonok mert azok nincsenek. De én sem engedtem egy hónapig mást be rajtuk kívül. Én sem voltam jól, össze is kellett szokni a babával, meg kell őt ismerni, akkor kell aludni amikor ő is alszik, és nem azt lesni, hogy ki hány órára jön. És hát ugye itt az influenza időszaka. Senki sem tudja mi bújkál benne, az újszülöttnek pedig még nincs immunrendszere. Úgyhogy nyugodtan mondjátok meg, hogy ki mikor mehet hozzátok. Ha valaki ezt nem érti meg akkor az nem kell hogy odamenjen. Gondolom vannak szüleitek. Őket engedném maxmimum be, az összes többi rokon és barát ráér ha már ti is pihentebbek lesztek és a baba is megerősödik egy kicsit. Boldog babázást és természetesen Kellemes Ünnepeket nektek.
2008. dec. 25. 08:13
 6/20 anonim ***** válasza:
87%
Mi 2 hét után fogadtunk látogatókat, persze azt senkinek sem engedtem, hogy felvegye a kislányom. Megnézték amikor jöttek és megnézték amikor mentek. Mindent a szemnek! Úgysem tudnak mit kezdeni egy ekkora babával! Mindenki a Te élménybeszámolódra lesz kíváncsi! Nekem nagyon jól esett, hogy jöttek látogatók, mert egy kicsit feltöltődtem a beszélgetésektől, pletykálkodásoktól. Sajnos csak 3 hetesen tudtam vele lemenni(panel) sétálni a rossz idő miatt. Hát mit mondjak? Szédültem a magas házak között ennyi idő után. De ezt Neked kell eldöntened, Te mit érzel biztonságosnak.
2008. dec. 25. 08:29
 7/20 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ez a legnagyobb marhaság amit kitaláltak az emberek. Az első hónapban azt sem tudod milyen világon vagy, nem hogy a kipihent rokonokat várd és még mosolyogj nekik. Persze ezt mindenki maga válogatja, de én olyan fáradt voltam, hogy lábon alig álltam. Persze a nagypapa, nagymama az más, ők meg is értik a helyzetet, de a távolabbi rokonok hadd üljenek csak szépen otthon, majd egy hónap múlva úgyis meglátják a kisbabát. És most amikor vírusok terjengenek, nem túl biztonságos, nem hiába mindig mondja a doki, hogy ne vigyük tömegbe a kisbabát. Amúgy lehet valaki csak hordozó, az éppen elég az újszülött fejletlen immunrendszerének.
2008. dec. 25. 08:47
 8/20 anonim ***** válasza:
94%
Nálam úgy volt,ahogy hazaértem a kórházból,3óra múlva már jöttek látogatni. Az már más kérdés volt hogy tetszett-e vagy sem :((
2008. dec. 25. 09:53
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

A baràtnöm szülés utàn fél nappal telefonàlt,hogy màsnap mehetek làtogatni:)

Mentem is,de csak 15-20 percre,és nem fogtam meg a babàt,mert ilyenkor még érzékeny,szüksége van a mamira.

Én 2 honap mulva fogok szülni,és ugy döntöttem,hogy ha a korhàzba ohajt valaki bejönni,azt nem utasitom vissza,ott ugyse zavarnak fél napokig.

Viszont hazautazàstol szàmitva egy hétig pihi,és utàna jöhetnek,persze akkor is ugy hogy max, fél oràt!

De egy normàlis làtogato tudja hogy meddig illik,és mit...

Ha viszont te fàradtnak érzed magad,tiéd a jog eldönteni,hogy jöhetnek-e vagy sem,de én biztos vagyok benne,amint megszültél,rä néhàny napra alig fogod vàrni hogy mindenkinek megmutathasd a gyönyörü babàdat:)

2008. dec. 25. 10:43
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk a baba 2 hetes korában állítottak be a rokonok, este 11 kor, és 5 napig maradtak...

Persze baj ebből sem volt, a baba és anya élték a saját ritmusuk szerinti mindennapjaikat, a rokonok meg ahhoz alkalmazkodtak. Csak az érkezésük volt gázos, mert a "holnap akkor megyünk" - ből az lett, hogy este 8 kor még a telefont sem vették fel, azt sem tudtuk, jönnek-e, holott már fürdésidő volt. Na ez engem nagyon felbosszantott. Szerencsére, a szülés nem viselte meg a nejemet, és nem olyan fáradékony fajta (mint én.. :-)), ezért nem volt probléma a rokonság (és ha nem akarta volna felvállalni, akkor megmondta volna nekik kerek perec, hogy ne gyertek). Alapvetően ennek ellenére azt mondom én is, hogy az első néhány hét még nem a bájolgás ideje.

Ja, én az apa vagyok, bár ezt gondolom már leszűrtétek.

2008. dec. 25. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!