Ha a te babád is ilyen, hogy viseled?
5,5 hónapos a kislányom. Utálja az autót, a babakocsit és a kendőt. Nagyjából 10% az esélye, hogy nem torkollik ordításba minden egyes alkalom, amikor kitesszük itthonról a lábunkat. Kezdetben (első 2 hónapban) még az autóban elvolt, aludt, mostmár ott sem.
Nagyon nehéz ez, azt érzem, hogy megőrülök... Ha állandóan itthon ülünk, azért, ha menni kell valahova, akkor meg azért, mert üvölt és nem tudok segíteni. Kézben elvan, de nem vihetem mindenhova kézben. Egyébként meg hazaérünk, kicsit megvígasztalom kézben és mintha mi sem történt volna. Egy végtelenül nyugis, mosolygós baba.
Már nem szívesen megyek vele sétálni, boltba, sem sehova. Minek, ha ő végigordítja, én meg befeszülök és az a vége, hogy egyikünknek sem jó? Annyira kivagyok már emiatt és egyszerűen nem tudom megfejteni, hogy mi a baj. :(
Ne haragudj a kérdésért, csak futottam már bele több anyukánál a hordozóban való üvöltésbe, de mibe teszed bele?
Milyen ruhában?
Hordozni kizárólag lábfej nélküli nadrágban szabad zoknival vagy 2 mérettel nagyobb rugiban mert iszonyat mód szétnyomja a gyerek lábfejét és azért szoktak ordítani. Erről valahogy elfelejtenek szólni.
Nappal mindig nadrágban, zokniban van, itthon próbáltuk csak zömében a hordozást. Nyáron úgy voltam vele, hogy lehet túl melege van így, rendben. Itthon ha nagyon nyűgi és matrica, akkor egy bolognai összedobására mondjuk be is jön a kendő, de ennyi. Egy idő után nyűglődni és sírni kezd abban is. Ha nem matrica napja van éppen, akkor meg már ha beleteszem/elkezdem felkötni a kendővel magamra sírni kezd itthon is... De ezt jó, hogy mondtad, én sem gondoltam rá, így legalább ez nem lesz gond, ha valami csoda történik és változik a helyzet!
Nekünk is az a legesélyesebb egy csendes útra, ha délelőtti alvásidőben megyünk. De ez sem tuti. Nagyon idegőrlő ez. Elmegyünk egy boltba és elfelejtem a cuccok felét megvenni, mert zavar, hogy sír és nem akarom kínozni. Korzózok a boltban fél kezemben a gyerekkel, másikkal a babakocsit toszigálom és próbálok gyorsan behajigálni alulra mindent, amit megakarok venni. Az, hogy elolvassam mondjuk két termék között mi a különbség, eszembe sem jut, sietünk. Néha megszán és a boltban elnézelődik legalább a babakocsiból, ahogy írtam. Nyilván a férjem is betud vásárolni, vagy én is, amíg ő itthon van a lányunkkal, de komolyan az lenne a normális, hogy ki sem dugjuk vele az orrunkat? Jó lenne hármasban is elmenni valahova sétálni, vagy megenni/inni valamit, de egy ordító gyerekkel csak feszültek leszünk. Próbálom elfogadni, feszegetni a határait, orvosolni a problémát minden lehetséges módon, segíteni neki, ha sír, de annnnnnnyira frusztrál és néha annnnyira elegem van már, hogy elmondani nem tudom. Tegnap konkrétan bőgtem egy órát egy 20 perces autó út után, ebből született a kérdés...
Igen, így érzek én is. Holnap 40 percre megyünk egy orvosi kontrollra, autóval. Már most gyomorgörcsöm van!
Megvan már a gyerekülésünk, az isofix talpra csatlakoztatható. Elvileg 67 cm-től használható, a kislányom most jóindulattal annyi kb. Ez is vidéken van még a nagyszülőknél, de lassan ezt is kipróbáljuk már. (Csakhát ugye oda is elkéne menni érte, majdnem 2 órás autóút...) Nagyon remélem, hogy megváltást hoz!
Hasonló volt nálunk is, sőt még vannak utózengéi... Mózesben ordított, autós hordozóban szintén, kendőt, csatost utálta.
Alig mertem vele kilépni hónapokig. Kb 3 hónapos korában jött hogy cumi, és bebugyoláltam hordozós takaróba, az tetszett neki, akkor 30 percet(!) sétálhattunk, kicsit bealudt, de max 30 perc után kelt fel és nyűglődött is.
Mi kb 5 hónaposan átváltottunk sport ülésre, nagyon döntve. Na az tetszett... 30 percig :D
Én szorongós típus vagyok, bevallom, nem nagyon mentünk vele sehova kb 8 hónapos koráig. Oké, volt nagyohoz kiruccanás ritkán (2óra egy irányban az út), orvos, később DMezés, de nagyon nyűgi volt.
Amikor elkezdett ülni olyan 8 hónaposan, de inkább utána, 9 hónapos kora fele javult igazán. Azóta lehet vele vásárolni (nem túl nyugodtan, mert szűk a hely, nekünk jönnek és mindent megfogna).
Most lassan 1 éves, de a kocsiba betéve és kivéve (dönthető gyerekülés) még mindig üvölt. Benne azért alszik jókat, akár 5 perccel később is.
Már megszoktam, hogy üvöltés van, tudomásul veszem, aztán ennyi. Úgy érzem kezd hozzászokni, lassan rövidülnek a sírások a kocsiba rakáskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!