Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem bírom már ezt a bizonytala...

Nem bírom már ezt a bizonytalanságot, gondolkodnátok együtt velem?

Figyelt kérdés

Nem tudom eldönteni, hogy vállaljuk-e a második babát,vagy majd pár év múlva.

Most 14 hónapos a fiam,és ha most akarjuk,akkor ez a legutolsó hónap, hogy megpróbáljuk,hogy a gyedem maradjon a régi,ne legyen kevesebb.

Attól tartok, hogy sokkal nehezebb lenne most mint később egy nagyobb gyerek mellett babázni,félek, hogy később már nem lesz rá lehetőségünk,mert bizonytalan a jövő.Kis lakásunk van,hogy elférünk-e,mert nincs pénzünk nagyobbra.Sok-sok minden jár még a fejemben,ami miatt nem tudom eldönteni.Már ott tartok,hogy megpróbáljuk,és ha összejön elsőre, akkor így kelett lennie,ha nem akkor majd lesz egyszer valahogy.De hát ez is egy döntés:)Segítsetek gondolkodi, se éjjelem se nappalom a gondolataim miatt.

2010. szept. 29. 13:35
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó.lernád, hogy miért van a de,mert én is gondoltamrá, hogy ha most nem nincs garancia,hogy később lesz még egy gyerekünk, sokan mondják ezt körülöttem, de látok is rá példát.
2010. szept. 29. 14:00
 12/46 anonim ***** válasza:
74%

hiába döntöd el, hogy most gyereket akarsz, tudod jól, hogy nem mindig az van amit mi szeretnénk:)))

nem kell ezen annyit agyalni, ha szeretnétek gyereket jobb szinte egyszerre letudni a kettőt! Gondolj bele, most visszamennél majd dolgozni, aztán újra belefogni ebbe az egészbe... sokkal jobb most még melegében.

Nem hiába agitálok emellett: 14 hónapos a lányom és 1 hónap múlva születik a fiam:DDD

de én nagyon örülök hogy így alakult, mert bár nagyon nehéz lesz az elején, de a tesóknak is sokkal jobb lesz 1-2 év múlva.

2010. szept. 29. 14:09
 13/46 A kérdező kommentje:
Ki lakásnálmelyik a jobb szerintetek a nagyobb, vagy kisebb krkülönbség?A másik, hogy félek,hogy nemvesznek vissza dolgozni, de két kicsi után még nehezebben igaz?Mit szeretnek jobban, ha tudják, hogy már nem akarok másik babát, vagy ha pár év múlva újra eljövök?
2010. szept. 29. 14:10
 14/46 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is 14,5 hónapos, és én is sokat gondolkodtam azon, hogy most vagy majd csak később legyen kistesója. Én végül a későbbet választottam, bár sokszor már majdnem belementem abba, hogy most legyen. nekem párom azt szeretné, ha kis különbség lenne köztük. Mindenkinek vannak mellette és ellene is érvei, de azt csak te tudod eldönteni, hogy neked hogyan jó. Én tudom, hogy nekem így lesz jobb, de mindenki más.
2010. szept. 29. 14:10
 15/46 anonim ***** válasza:
81%

14:09-es!

Egyetértek veled.

Mi is így gondoltuk, és nem bántuk meg.Most a lányom ovis, a kicsi 2 éves lesz, egyre inkább eljátszanak együtt.

Csakis emelett tudok "kampányolni".

2010. szept. 29. 14:11
 16/46 anonim ***** válasza:
52%
Mindenki azzal jün, hogy a tesóknak milyen jó lesz együtt. Hát ez sem teljesen igaz. Ha fiú és lány, vagy más az érdeklődési körük, akkor csak el lesznek egymás mellett. Mi is mindig a barátainkkal voltunk tesómmal, nem együtt.
2010. szept. 29. 14:13
 17/46 anonim ***** válasza:
52%

"a jobb lesz letudni a kettőt"-számomra oylan vissazaszító

A gyerekeket nem letudni kell, hanem akarni.

Elő van írva valahol, hogy x idő alatt meghatározoptt számú gyereket kell szülni?

Akarsz még egyet most: szülj

Nem vagy benn biztos: várj

Na játszópajtást szülj a nagynak, hanem testvért.

2010. szept. 29. 14:17
 18/46 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ikreim születtek,nem volt lehetőségem eldönteni h akarom e vagy sem őket..Világéletemben egy gyerekre készültem,egy kislányra.Hát két fiam született.Kétségbe voltam esve,mikor megtudtam h ketten vannak,56nm-en élünk,másfél szobás lakásban,szépen élünk,de egyik hónapról a másikra..Az igaz h egy gyerekkel sokkal jobban élnénk és több,leginkább új dolgot meg tudtunk volna adni neki,de ők ketten is megkapnak mindent,szép dolgokat,mindent,legfeljebb használtan,ami ma már egyáltalán nem szégyen.Soha életemben nem voltam még ilyen boldog,sem én,sem az apjuk!Hihetetlen,hogy mennyire csordultig van a szívem velük,mindenükkel,most is ,ha csak rájuk gondolok,könnycsepp jelenik meg a szememben!Elképesztő h 2 pici gyermek hogyan,mennyire tündérien tud egymással kommunikálni,játszani!Való igaz h dupla gyerek,dupla öröm..Persze nehéz,de egy gyerekkel nem az(és babától is függ)?Szóval én semmi pénzért nem vágynám vissza hogy csak egy gyerekem szülessen.Az egyedüli dolog,ami rossz ebben,hogy 3.-at már végképp nem tudnánk bevállalni,és ezért már többször nem élhetem át a terhesség,szülés,babagondozás örömeit,de ez rád nem vonatkozik.Ráadásul nálatok gondolom ott van még a sok kinőtt gyerekholmi,nagyon azt sem kell vennetek,nekünk meg mindenből 2 kellett nagy hirtelenjében..A lakásgondot pedig ráértek később is megoldani,mi is ezt fogjuk tenni,egyelőre még bőven elférünk.Ha vártok vele,akkor meg ez fog közbejönni(a lakásgond),annak meg se vége,se hossza..Szerintem próbáljátok meg,legfeljebb nem sikerül most,ekkor még mindig ott a lehetőség a későbbi gyerekvállalásra,és nem fogod úgy érezni,ha most visszamész dolgozni,hogy rosszul döntöttél,és nem próbáltad meg!Én ezt tenném..
2010. szept. 29. 14:20
 19/46 anonim ***** válasza:
38%

előz

ja és gyrekekk max kicsinek játszanak együtt, ha éppen nem tépik egymást

Később mindegyiknek kialakul a baráti köre, attól mert valakinek 5-6 évvel vagy többel fiaatalabb a testvére, még ugyanúgy vannak barátai, haverjai.

Nem elárvult egyke aki a sarokban ül és pityereg.

2010. szept. 29. 14:20
 20/46 anonim ***** válasza:
45%
jaja mennyivel egyszerűbb a 6-7-8-10 évesre rálőcsölni a kisebbet, hogy vigyázzon rá. :D
2010. szept. 29. 14:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!