Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az igényszerinti szoptatással...

Az igényszerinti szoptatással nem fogom "elrontani" a babám?

Figyelt kérdés

A kérdés fura tudom főleg hogy 2,5 hetes babáról van szó viszont nem akarom azt, hogy állandóan cicib lógjon, mert félek attól, hogy később nem lesz semmi "magán életünk". Van hogy 1 óra után kéri de van hogy 3 at is bír... 😅 Ebbe a korban ez még normális? Estét szinte végig alussza 1x kell amikor éhes lesz. Egyébként nappal mellkason vagy ha sikerül akkor kiságyban alszik és este csak kiságyban.

Első baba és ne kövezzetek meg a kérdésemért

2022. nov. 9. 09:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

8-as köszönöm szépen még persze tanulom vannak már jelzései, hogy nem jön ki a kaka és szüköl olyankor is cicit keresi vigaszként máshogy nem tudom megvigasztalni tornáztatom, simogatom a pociját ami vagy bejön vagy nem pl tegnap bármit csináltam hiába kakilt sírt aztán kijött egy böfi és sikerült elaltatnom. Plusz próbálom ringatni meg a fények, hangok érdeklik akkor sétálok vele és nézelődik csendben. Azt tudom ha csücsörít akkor éhes. Még nagyon kezdő anyuka vagyok emiatt kérdezem a tapasztaltabb anyukákat sajnos nekem már nincs anyám aki ellátna egy-két jó tanáccsal.

10-es nálunk átlagosan 20 - 25 percig tart egy szopizás jelenleg itt az is hozzájárul, hogy mohó és hát nem mindig tudom beleadni a szájába ő meg egyböl a kezeit eszi türelmetlenül amit alig bírok elvenni tőle. 😅 Meg a komfort szopi ami sokszor eltart, de imád a mellkasomon aludni ahonnan aztán megy a kiságyba.

Egyébként nagyon várom, hogy kacarásszon és tudjak vele játszani 😁

2022. nov. 9. 12:29
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
1. nagyon szépen leírta. Mi is hasonlóképp cselekedtünk. 18 hónaposan magát leválasztotta a fiam, semmi gond nem volt. Eszébe sem jutott. Nem mondom azt, hogy most 21 hónaposan nem jut eszébe, mert ha látja felkérezkedik, de nem szopizna, csak szerintem emlékszik, hogy volt ez is. Inkább a bőrkontaktus/közelség. Viszont nem okoz ezzel kellemetlenséget.
2022. nov. 9. 12:50
 13/18 anonim ***** válasza:
84%
Ne szoktasd cicire?? Wtf🤣🤣🤣 na ezek azok a tanácsok mikor bekellene dugnod a füled és hangosan lalázni. Komolyan ész megáll. Ennyi erővel majd ne adj neki tápláló ételt mert hozzászokik 😅 nyugi, mindent jól csinálsz, hallgass az ösztöneidre!
2022. nov. 9. 12:57
 14/18 A kérdező kommentje:
13-as Igazából ezek azok a tanácsok amit kéretlenül kapok, de csak bólogatok aztán persze rákérdek itt mert furdal a kíváncsiság. Sajnos bevallom nagyon sokminden aggaszt amiért hülyének érzem magam sőt nagyon sokat sírtam, mert nem tudtam mit tegyek.. bevoltam zárva a picivel és kellett szoknom a helyzetet 2 napja van úgy, hogy nem érzem magam egy darab sz*rnak és nem folytogat a sírás. Nem azt mondom nem lesz ez még így, de örülök hogy kezdek maskepp érezni.
2022. nov. 9. 13:29
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy csináltam, hogy minden nyekkenésre cici. Max nem kérte, ha más baja volt. Ez is működik. Nem "sikerült" elkapatni, tök jól eljátszott magában már 3 hós korában is. Hátranézés nélkül négykézlábazik el a játszótéren tőlem.
2022. nov. 9. 13:53
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
14. Nekem pont egy éves a kisfiam és néha én is azt érzem, hogy totál csőd vagyok. Mind érzünk így, főleg az elején. És még lesz rosszabb is meg sokkal sokkal jobb is. Nekem mindig az jött be, ha arra hallgatok amit az ösztöneim súgnak. És igen én is kinyaltam a popoját, minden nyekkenesre felvettem, cicire tettem és mégis az én gyerekem aki tök jól el van társaságban és igaz, hogy stabilabban olyan 6 hós korától, de tök jó magánéletünk is lett. :)
2022. nov. 9. 14:27
 17/18 anonim ***** válasza:
50%

2 évig szoptattam igény szerint a lányom.

1.5 évig 2 óránként kérte.

2022. nov. 9. 15:25
 18/18 anonim ***** válasza:
Ennyi idősen szerintem minden baba ilyen. Az én kisfiam is ilyen volt, pedig ő nem lett nagy cicis. Kb 2 hónaposan már ténylegesen csak akkor evett, ha éhes volt 2-3 óránként, aztán kb 4 hónaposan átállt magától a 4 óránkénti evésre. Most fél évesen már sokszor nekem kell elkapnom, hogy egyen egy kicsit. :D
2022. nov. 10. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!