Igény szerint szoptatott babáknál, hogy alakul a hozzátáplálás? Mondjuk amikor a baba már 7 hónapos. Hányszor eszik szilárdat és hányszor kínálod anyatejjel? Idesebb babànàl is érdekel
Mi klasszikusan alma levével kezdtük, aztán almapürével folytattuk, majd ami éppen jött... azt hiszem, tán krumpli, barack, spenót, sütőtök voltak utána, aztán húsok és gabonapépek... de volt hozzá táblázatunk is a védőnőtől, meg a netet is néztem. Először csak egy-egy kiskanálnyi ment be. A második héten már 10 kanálnyi lehetett. Egy étkezést kb. 1 hónap alatt váltottunk volna ki, mert nem a szoptatásokhoz kötöttem, hanem időponthoz, hogy tudjuk együtt enni. Újdonságokat mindig 3 napig kapta, hogy kiderüljön, ha allergiás rá vagy ha nagyon fogja, szalasztja, de mellette lehetett már keverni a régivel. Ez felnőttnek uncsi, de ilyenkor babáknak nem kell a változatosság, hiszen addig csak egyfélét evett :) Az ízlésük is hamar megmutatkozott, pl. az egyik a spenótot szerette, a másik a barackra volt rákattanva, az alma, krumpli és a répa meg mindkettőt nagyon megfogta. És nagyon szerették az anyatejes (cukormentes) gesztenyepürét is :) Kicsit vízzel is mindig próbáltam kínálni utána - ezt csak vagy 2 hét után fogadták el, de később nagy vízivók lettek. Egyre jobban nyúlkáltak a mi ételeink felé is, így amikor már nem paráztam tőle, kaptak pl. a banánomból meg kiflimből... ilyesmik, aztán amikor már tudtak ülni etetőszékben és úgy tűnt, talán nem szúrják ki kanállal a szemüket, ők is kaptak egyet és kezdhetek vele hadakozni, míg párhuzamosan én is az enyémmel betaláltam néha (ez kb. 8 hósan, ha jól emlékszem). Közben meg fokozatosan szoptak egyre kevesebbet, ahogy nőtt az adagjuk, de az esti, és az egyik gyereknél a sok éjszakai..., még kb. két éves korukig megmaradt.
Egyébként - bár erről lemaradtunk - érdekesnek találom a BLW-t is, ha lesz még egy gyerekünk, kipróbálom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!