Ujjszopás vagy cumi?
Én cumit adtam, de az is csak elalváshoz kellett neki. Soha nem keltett fel éjjel azért, mert kiesett a szájából. 8 hónapos korában aztán szinte egyik napról a másikra leszokott a cumiról, nem kellett neki, onnantól csak az ujját szopizza, szintén csak elalváshoz, illetve ha nap közben látom, hogy a szájában van az ujja, akkor vinni kell aludni, mert ezzel jelzi, hogy álmos (1 éves).
Én békén hagyom, ez neki egy megnyugtató dolog, és nem jelenti azt, hogy még 5 évesen is cumizós lesz.
Nekem 2 kisfiam van,az egyik az ujját szopja,nem kellett neki sohasem a cumi.A másik meg cumizik.A cumit ki kell fertőtleníteni,vinni magunkkal,és folyton bevágja a kiságy sarkába.Amúgy nincs gond,éjszaka nem ébred fel ha leesik,és akkor adom a szájába,mikor akarom.Napközben nem szokta megkapni,csak ha megyünk vhova,és megijed az idegenektől.A másik fiam az ujját szopja,ezzel nincs gond,nem kell sterilizálni,mindig kéznél van,de sosem találja meg napközben,csakis alváskor "használja".Állítólag a cumit könnyebb tőle elvenni,mint az ujját.Én vagy 5 éves koromig szoptam az ujjam,semmi bajom nem lett,teljesen normális fogsorom van,stb.A legtöbb esetben úgyis a gyerek dönt,melyik kell neki.
A múltkor az apja az ujját szopizó gyerekemnek odaadta a cumit(máskor is odaadta már,játszani),és csodák csodájára elkezdte mammázni(11 hós).Elvettem tőle,mert nem akarom h ő is cumizzon.
A fiam sem nagyon fogadta el a cumit, mikor annyira ordított már, hogy mást nem tudtam már kitalálni... Néha néha elalváshoz erőltettük volna, de nem kérte, és jó, hogy nem erőltettük tovább. Inkább a ringatásnál maradtam. 5 hónapos korában megtalálta az ujját. Az tartott kb. 7 hónapos koráig. Azóta se cumi, se az ujja...
Azért a cumival szerintem vigyázz, mert sok szülőnek kell vennie világítós cumit a végén, hogy félkómában megtalálja és visszaadja a gyerkőcnek. Akik nem álltak be a sorba, szerencsések.... Így is kell később kelni, mindig van valami időszak, amiért kel éjszaka.... nem lenne jó, még plusz a cumi miatt is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!