Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ujjszopás vagy cumi?

Ujjszopás vagy cumi?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 hetes, csak anyatejet kap. Eddig nem adtam neki cumit, csak ha valahová mentünk,hogy megnyugodjon. De most elalvás előtt rátalált az ujjacskáira. Melyik a jobb ha cumit adok neki, vagy ha az ujját szopja? Tapasztalatok?????
2010. szept. 28. 10:46
 1/8 anonim ***** válasza:

Én cumit adtam, de az is csak elalváshoz kellett neki. Soha nem keltett fel éjjel azért, mert kiesett a szájából. 8 hónapos korában aztán szinte egyik napról a másikra leszokott a cumiról, nem kellett neki, onnantól csak az ujját szopizza, szintén csak elalváshoz, illetve ha nap közben látom, hogy a szájában van az ujja, akkor vinni kell aludni, mert ezzel jelzi, hogy álmos (1 éves).

Én békén hagyom, ez neki egy megnyugtató dolog, és nem jelenti azt, hogy még 5 évesen is cumizós lesz.

2010. szept. 28. 10:56
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem 2 kisfiam van,az egyik az ujját szopja,nem kellett neki sohasem a cumi.A másik meg cumizik.A cumit ki kell fertőtleníteni,vinni magunkkal,és folyton bevágja a kiságy sarkába.Amúgy nincs gond,éjszaka nem ébred fel ha leesik,és akkor adom a szájába,mikor akarom.Napközben nem szokta megkapni,csak ha megyünk vhova,és megijed az idegenektől.A másik fiam az ujját szopja,ezzel nincs gond,nem kell sterilizálni,mindig kéznél van,de sosem találja meg napközben,csakis alváskor "használja".Állítólag a cumit könnyebb tőle elvenni,mint az ujját.Én vagy 5 éves koromig szoptam az ujjam,semmi bajom nem lett,teljesen normális fogsorom van,stb.A legtöbb esetben úgyis a gyerek dönt,melyik kell neki.

A múltkor az apja az ujját szopizó gyerekemnek odaadta a cumit(máskor is odaadta már,játszani),és csodák csodájára elkezdte mammázni(11 hós).Elvettem tőle,mert nem akarom h ő is cumizzon.

2010. szept. 28. 10:59
 3/8 anonim ***** válasza:
a fiam nem fogadta el a cumit és a cumisüveget sem a mai napig(egy éves),így nálunk adott volt az ujjszopás.Csak akkor szopja az ujját,ha meg akarja magát nyugtatni, meg elalváshoz.
2010. szept. 28. 11:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Cumi, egyévesen csak alváshoz kapja meg, egyébként ki is köpi. nincs vele gond éjjel sem, ált egyszer kel, ami szerintem normális, de sokszor egyszer sem. Azt gondolom, idővel erről könnyebb lesz leszoktatni mint az ujjáról.
2010. szept. 28. 11:04
 5/8 anonim ***** válasza:

A fiam sem nagyon fogadta el a cumit, mikor annyira ordított már, hogy mást nem tudtam már kitalálni... Néha néha elalváshoz erőltettük volna, de nem kérte, és jó, hogy nem erőltettük tovább. Inkább a ringatásnál maradtam. 5 hónapos korában megtalálta az ujját. Az tartott kb. 7 hónapos koráig. Azóta se cumi, se az ujja...

Azért a cumival szerintem vigyázz, mert sok szülőnek kell vennie világítós cumit a végén, hogy félkómában megtalálja és visszaadja a gyerkőcnek. Akik nem álltak be a sorba, szerencsések.... Így is kell később kelni, mindig van valami időszak, amiért kel éjszaka.... nem lenne jó, még plusz a cumi miatt is!!

2010. szept. 28. 12:00
 6/8 anonim ***** válasza:
sztem ez merőben gyerekfüggő. pl. a barátnőm kisfia nem szopja se az ujját, se cumi nem kell neki. mondjuk nem is egy izgága, sírós baba volt. az enyém, izgága sírós baba, cumit kapott, mert az ujja nem kellett neki, próbáltuk tömködni neki, de nem ment. a cumitől meg megynugodott. mondjuk neki úgy tűnik elég erős ez a szopási ingere, mert még a mai napig igényli a cicit elalvás előtt, nappal is, este is, holott már 21 hónapos. cumit alváshoz kap, vagy ha vmi betegés, fog miatt nyűgös, esetleg egy nagyobb hiszti után. a barátnőm kisfia meg magától elhagyta a cicit, 11 hósan. szóval nem egyformák a gyerekek.
2010. szept. 28. 13:29
 7/8 anonim ***** válasza:
cumi. Azt legalább tudod sterilizálni. Nem most számít, hanem később, amikor csúszik-mászik, mindent megfog, utánna meg vesz az ujját a szájába.
2010. szept. 28. 17:03
 8/8 anonim ***** válasza:
cumi párti vagyok, én nem sterilizálom Klar öko mosószerrel szoktam átmosni (ez olyan mosószer amiből ha marad a cumin, se káros). Amúgy érdekes, ha nem kap elégszer cumit, akkor ő is simán vált az ujjacskájára most 4,5 hós. Nekem is húginak is sokáig volt fogszabályzónk lehet az ujjszopi miatt, úgyhogy inkább cumi.
2010. szept. 29. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!