Mi történhetett,mi lesz a kisbabámmal?
A kenetet azért veszik le, hogy megnézzék, hogy a hüvelyben jelen van e a baktérium.
Viszont én tudom, hogy streptococcus szűrés hiányában mindenképpen adnak antibiotikumot megelőzés céljából.
Ha a szülés még nem előrehaladott annyira, akkor 2 kört az anyának, ha pedig ez már nem lehetséges akkor a babának adnak a születést követően.
Ezt szerintem érdemes felhozni, ott ahol szültél, mert elég nagy hibának tűnik.
Jobbulást kívánok a babáknak!!
Szomorú, hogy a mai világban ilyesmi még előfordul. A strepto szűrést elsők között kérik el szülésnél, ha erre nincs idő, gondolkozás nélkül nyomják az antibiotikumot. Ráadásul a szűrés eredményét sem fogadják el a végtelenségig. Nekem 3 nap volt a lejárati idejéig, ahogy szülésnél beszúrták a kanült, vettek vért, jött az eredmény, amiben a fehérvérsejt számomban volt kicsi eltérés. Már nyomták is az antibiotikumot és utána is napokig kaptam. A babám nem kapott de első két nap ugyanolyan antibiotukumos szagút pisilt, mint én, szóval eljutott hozzá. Ezt is csak onnan tudom, hogy a szülésznő jegyezte meg szülés végén, hogy mennyire érezni az antibiotikumot a vizeletemben.
Én ezt az egész eljárást akkor hülyeségnek tarzottam, nem értettem miért kell "biztos ami biztos" alapon telenyomni gyógyszerrel. De teljesen biztos vagyok benne, neked is kapnod kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!