Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi történhetett,mi lesz a...

Mi történhetett,mi lesz a kisbabámmal?

Figyelt kérdés
37+4 hétre született tegnap,probléma mentes terhessegből. 4 órás állapotban észre vették,hogy alig kap levegőt,és át vitték a kora osztályra gépi lelegeztetésre,gyomor szondája van és antibiotikumot is kap. A szülés beindulását követően nem tudom milyen okból,burokrepesztest végeztek és a szülésznő mondta,hogy zöld a magzatvíz. Ehez lehet köze,vagy rendellenesség? Engem még nem engednek utánna menni,csak akkor ha ki szedik a varratot.
2022. okt. 26. 14:25
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%
Streptococcus
2022. okt. 27. 06:53
 22/45 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok erőt és kitartást kívánok nektek, biztos, hogy hamarosan jobban lesz a picid 🙏❤️
2022. okt. 27. 06:55
 23/45 anonim ***** válasza:
49%
Nem kaptal antibiotikumot szules elott kerdezo??
2022. okt. 27. 07:15
 24/45 A kérdező kommentje:
Nem,mert a terhesség gondozó orvos,nem csinálta meg 34.heten(?) A hüvely kenet vizsgálatot,mivel nem tudta meg állapítani,hogy pontosan mennyi idős a terhesség.
2022. okt. 27. 08:24
 25/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudta megállapítani? Miért? Nem jártál terhesgondozásra?
2022. okt. 27. 08:29
 26/45 anonim ***** válasza:
100%

A kenetet azért veszik le, hogy megnézzék, hogy a hüvelyben jelen van e a baktérium.

Viszont én tudom, hogy streptococcus szűrés hiányában mindenképpen adnak antibiotikumot megelőzés céljából.

Ha a szülés még nem előrehaladott annyira, akkor 2 kört az anyának, ha pedig ez már nem lehetséges akkor a babának adnak a születést követően.

Ezt szerintem érdemes felhozni, ott ahol szültél, mert elég nagy hibának tűnik.

Jobbulást kívánok a babáknak!!

2022. okt. 27. 08:30
 27/45 anonim ***** válasza:
100%
Jobbulást a babának és kitartást neked kérdező!
2022. okt. 27. 08:59
 28/45 anonim ***** válasza:
93%

Szomorú, hogy a mai világban ilyesmi még előfordul. A strepto szűrést elsők között kérik el szülésnél, ha erre nincs idő, gondolkozás nélkül nyomják az antibiotikumot. Ráadásul a szűrés eredményét sem fogadják el a végtelenségig. Nekem 3 nap volt a lejárati idejéig, ahogy szülésnél beszúrták a kanült, vettek vért, jött az eredmény, amiben a fehérvérsejt számomban volt kicsi eltérés. Már nyomták is az antibiotikumot és utána is napokig kaptam. A babám nem kapott de első két nap ugyanolyan antibiotukumos szagút pisilt, mint én, szóval eljutott hozzá. Ezt is csak onnan tudom, hogy a szülésznő jegyezte meg szülés végén, hogy mennyire érezni az antibiotikumot a vizeletemben.

Én ezt az egész eljárást akkor hülyeségnek tarzottam, nem értettem miért kell "biztos ami biztos" alapon telenyomni gyógyszerrel. De teljesen biztos vagyok benne, neked is kapnod kellett volna.

2022. okt. 27. 09:07
 29/45 anonim ***** válasza:
86%
Ilyen a világon nincs, a a streptococcus kenet kötelező, emlèkszem, hogy vajudásnál a kartonomon ròzsaszìn szövegkiemelővel volt kiemelve az eredmènye, hogy negatìv, szem elè ìrták rögtön első oldalra.
2022. okt. 27. 09:25
 30/45 anonim ***** válasza:
72%
Nekem sem volt kenet,pedig magándokim volt.
2022. okt. 27. 09:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!