Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi történhetett,mi lesz a...

Mi történhetett,mi lesz a kisbabámmal?

Figyelt kérdés
37+4 hétre született tegnap,probléma mentes terhessegből. 4 órás állapotban észre vették,hogy alig kap levegőt,és át vitték a kora osztályra gépi lelegeztetésre,gyomor szondája van és antibiotikumot is kap. A szülés beindulását követően nem tudom milyen okból,burokrepesztest végeztek és a szülésznő mondta,hogy zöld a magzatvíz. Ehez lehet köze,vagy rendellenesség? Engem még nem engednek utánna menni,csak akkor ha ki szedik a varratot.
2022. okt. 26. 14:25
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
94%
Utána mehetsz, ne hagyd magad!! Jogod van ott lenni.
2022. okt. 26. 16:12
 12/45 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező te hogy vagy fizikailag? Ha jól akkor mehetsz a babád után saját felelősségre, legyél kicsit erőszakosabb! Minden rendben lesz!!
2022. okt. 26. 16:41
 13/45 anonim ***** válasza:
100%

A zöld magzatvíz azt jelenti, hogy a baba belekakilt. Olyankor minél hamarabb meg kell születnie, hogy ne kapjon fertőzést. A szepszis vérmérgezést jelent.

Én azt gondolom, hogy ezek a kis babák nagyon nagy harcosok és hamarosan meggyógyul, minden rendben lesz!

Nagyon szurkolok nektek!

2022. okt. 26. 16:55
 14/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hozzá szolást,menni még alig bírok fáj a varratom. Kerdezősködtem a növérektöl és azt mondták,hogy saját felelősségre el hagyhatom a kórházat. Egyértelmű,hogy így teszek,nekem a babám mellet a helyem. Alig láttam,még csak meg sem tudtam szoptatni. Borzalmas. Ja és meg írják a papíromba,mikor jöhetek vissza,hogy kiszedjék a varratot. Alig bírom vissza tartani a sírást. Párom jön értem és ott leszek a pici mellet amíg csak lehet!
2022. okt. 26. 17:05
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

Először is nyugodj meg, semmi baj!

Nálunk is zöld volt a magzatvíz, és letüdőzte a gyerek. Emiatt tüdőgyulladása volt, és antibiotikumot kapott rá egy darabig.

Nálunk közben kiderültek más bajok, amit fixen nem vettem volna észre de ez más tészta.

A lényeg, hogy a belélegzett mekónium miatti tüdőgyulladás volt a legkisebb baj, maradéktalanul meggyógyult, nem gyenge gyerek, tud rohangálni, és kis energiabomba. Ne félj, semmi baj nem lesz, jó kezekben van!

Addig nem engedik haza míg nem biztosak benne.

Nem tudom volt-e már tüdőgyulladásod, vagy hörghurutod, de ha igen, tudod hogy átvészelhető, kezelhető.

Kitartást, és írj nyugodtan privátban ha beszélgetnél.

2022. okt. 26. 17:09
 16/45 anonim ***** válasza:
100%
Amit tehetsz most a babádért: kérdezz utána, hogy a lefejt anyatejedet odaadhatják-e neki, ha igen, akkor szerezz egy fejőgépet és 3-4 óránként (éjszaka is) mellenként 15-15 percet fejj. Kézzel is lehet, amíg csak a pici kolosztrum jön, célszerűbb, mint a gép. A fejést akkor is érdemes elkezdened, ha nem adják a babának, hogy beinduljon a tejed és tudd majd szoptatni. Legjobb lenne szoptatási tanácsadóval konzultálni, de kezdésnek jó lesz ez is. PIC-en volt a babám, nekünk így kellett, elsősorban persze hallgass az ottani szakemberekre. Mi pici fecskendőbe gyűjtöttük a kolosztrumot az elején, míg kézzel fejtünk, aztán adtak tejesüvegeket mikor már több volt, de a bolti anyatejes zacskót is elfogadták, dátum, idó, baba neve legyen rajta. Mellet mosni, fertőtleníteni nem kellett előtte, de a tejet hűtőben kellett tartani 4 fokon (otthon ehhez maxfokozatra kellett tekerni a hűtőnket).
2022. okt. 26. 17:53
 17/45 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg, biztos vagyok benne, hogy jó kezekben van és minden rendben Lesz! Persze tudom, hogy könnyű mondani, de így lesz! Ha jól értem a babát másik kórházba szállították. Ott is lehet korlát, hogy mikor lehet bemenni, meddig lehet bent lenni, de teljesen biztos, hogy bemehetsz. Ha a baba állapota engedi, akkor bőrkontaktot is szoktak engedni és a szoptatást is támogatják tök mindegy, hogy hogyan szültél. Ha nem adnak érdemi segítséget (szoktak), akkor pedig keress meg egy szoptatási tanácsadót, minden csepp tej arany!

Annyit tehetsz, hogy megpróbálsz nyugodt maradni, ott lenni amennyit lehet, beindítod a tejedet, fejsz neki ezerrel és ha engedik a bőrkontaktot, magadra teteted amennyit csak lehet. Nagy küzdők a babák, nem lesz semmi baj!

Amikor szültem, a szobatársam járt hasonlóan, nálunk volt PIC, azonnal felvitték a babáját, éjszaka szültünk, másnap 11-kor mehetett be hozzá. Aznap a reggeli vizit után viszont már jött hozzá a védőnő és egy pszichológus. A PIC-es kismamákat felkeresték és tartottak nekik foglalkozást, hogy segítsék a feldolgozást. Ha ilyen lehetőség jön, szerintem ezzel is érdemes élni.

2022. okt. 26. 19:58
 18/45 anonim ***** válasza:
86%
Ha bőrkontaktusra (kenguruzás néven is lehet) van lehetőség, élj vele. Ez nagyon jó a babának. Kérdezz rá, ha nem mondják.
2022. okt. 26. 20:12
 19/45 anonim ***** válasza:
100%
Van hír azóta?
2022. okt. 26. 22:29
 20/45 A kérdező kommentje:
Igen. Itt vagyok egy anya szállón,mert csak így lehetek itt. Vannak más anyukák akiknek különböző ok miatt van itt a babájuk. Van külön ruha amit fel kell venni,ha jön a szoptatás. Testőtől talpig be kell bigyolalni magunkat,csak így mehetünk fel az osztályra. Ja és előtte alapos fertőtlenítés. A kincsem egy inkubátorba van,tele van csövekkel,borzasztó látvány. Azt mondtak tegnap,hogy ma lehet kiveszik és meg is foghatom,még csak meg simogatni tudtam. Egyszerűen borzalmas a látvány,nem bírom. A tejcsit lehet fejni,ők most még oda adják neki,de ha jobban lesz én is adhatom neki. Délután még jött a labor eredmény amirol nekem telefonon semmit sem szóltak, és valami b csoportu kókusza van ,bocsi nem tudom már minek hívta a doktornő. Nagyon aranyos itt mindenki. Köszönöm,hogy ennyien kérdeztek,és irtok.
2022. okt. 27. 06:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!