Miért nem alszik éjszaka? 8 hónapos és még soha nem aludt át egy éjszakát sem!

Köszi a gyors válaszokat! Legalább nem vagyok egyedül!
Én éjszaka tejpépet adtam neki üvegből hátha lakatóbb mint a tápszer gondoltam éhes azért nem alszik, de már mostanában nem akarta megenni mindig csak kiborítottam ezért megszüntettük az éjszakai evést, meg már mindent estünk,magához képest elég jól eszik már 4-5 ször egy nap(volt hogy 30grammot evett egész nap az 5-6 hónap között). Tehát ebből gondolom hogy éhes nem lehet. Csütörtökön megyünk tanácsadásra majd rákérdezek a doktornőnél, kíváncsi vagyok mit mond. Volt aki azt mondta tegyük külön szobába, mert lehet arra kel fel ahogy mi fordulunk az éjszaka, de nincs szívem átrakni még a szobájába, még olyan kicsi! Na meg aztán még járkálhatnék ide-oda éjszaka.

A mi babánk is 8 hós, anyatejes, 2-5 hós koráig végigaludta az éjszakát, azóta nem. van, hogy 2-szer, van olyan, hogy 5-6-szor ébred éjszaka. Kétszer megetetem (ha már eltelt 3 óra az előzőtől). Nem tudom, hogy mi segíthetne, mert már én is hulla vagyok, mi magunk közé sem tudjuk venni, a férjem 5-kor kel, 6-tól este hétig-nyolcig dolgozik legtöbbször, muszáj kipihennie magát, mert a munkája nagy odafigyelést igényel (mentős).
Most úgy néztem, hogy 2-3 foga is jön szegénynek, folyik az orra is...majd meglátjuk, ha kibújik a foga, akkor hogy alszik.
Én a múltkor egy 6 (!) gyerekes anyukával beszéltem a játszótéren, azt mondta, hogy mindegyik gyereke bepróbálkozott ezzel és csak rossz szokás.
Sajnos én is észrevettem, hogy ha éjszaka jól telerakja a hasát a babám, nappal alig eszik. Tehát ha elhagynánk az éjszakai evéseket, nappal lenne étvágya is, nem csak nyammogna. Náluk csak az vált be, hogy elment a többi gyerekkel egy-két éjszakára a nagyszülőkhöz és apa bevállalta egy éjszakára a babát, csak vizet adott neki. Jól kifáradt apuci, mert fél óránként kelt a babához, de a harmadik éjszaka már nem ébredt csak egyszer inni, utána meg egyszer sem. Ez bevált 6 gyerekből 5-nél náluk, a 6. még mindig ébred ( a legkisebb), mert még csak 6 hós és nagyon fogzik.

Az én lányom anyatejes, mi 11 hónapig nem aludtunk volt hogy 6x-8x kelt fel egy éjszaka, volt, hogy 2-3 órán keresztül fent volt. Többször szoptattam éjszaka, de akkor is felkelt. Teljesen kiborultam.
11 hónaposan megelégeltem, megszüntettem az esti cicit, merthogy ő azon aludt el... Vacsi, aztán leteszm az ágyba... Azóta átaludja az éjszakát, max 1x kel fel pár korty teát inni.
A dokinénink mondta, h azért nem tudott visszaaludni, amikor felkelt éjszaka, mert úgy akart visszaaludni, ahogy elaludt- cicin (sajnos ehhez szoktattam).
Nem lehet, h cumisüvegen alszik el a babád? Hogy altatod? Leteszed az ágyba és magától? Vagy ringatod?
Félig-meddig az utolsó hozzászólónak is írtam, azt hiszem ő anyatejes...

Pedig bizony lehet a foga. Valamint tényleg lehet a megszokás is. És lehet hogy le fogtok pontozni, de szerintem igenis itt az ideje hogy külön szobába tegyétek Őt. Hidd el zavarjátok, ti is forgolódtok, mozogtok, amire felébredhet. És ti is felébredtek minden moccanásra. Nem csodálom hogy kivagy:(
Legalább próbáljátok meg átrakni Őt, legalább kizárható lesz egy indok, hogy zavarjátok-e egymást az alvásban vagy sem. Ha nem érzed jónak, még mindig visszateheted Őt.
Mi 4 hónapos koráig aludtunk egy szobában, de az utolsó 2 hét maga volt a kínszenvedés. Ő is és mi is felébredtünk minden neszre. Azóta átraktuk a szobájába, és gond nélkül alszik, meg mi is. Oké néha van egy-egy éjszaka, fogzás miatt, meg a nagy melegben Ő is felkelt inni, na de azt az 1-2 átjárást még mindig jobban birom:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!