Akinek atalussza a baba az ejszakat, szerintetek mikor kell a legtobbet ennie, es mennyit szabad napkozben aludnia, hogy ne csak forgolodjon meg egyen ejszaka 3 hós baba?
Akkor alszik éjjel a baba,ha este jóllakik,nincs melege. Az éjszakai evésről fokozatosan kell leszoktatni. Az esti és hajnali evések közötti időt kell mindig egy kicsit "széthúzni". Ha felébred éjjel,és csak forog,nyöszörög,akkor nem szabad kivenni az ágyából,nem kell mellett maradni,elég csak megnézni,hogy nem fázik-e vagy éppen nincs-e melege. Ha sír,akkor teát kell neki adni. Ha ettől sem nyugszik meg,akkor adhatsz neki enni is. Így fokozatosan leszokik az éjjeli evésről,és ha nem beteg,akkor átalussza az éjszakákat.
Ha minden éjjel többször is eteted,akkor még egyévesen sem alussza majd át az éjszakát.
Nappal pedig aludjon annyit még,amennyit akar.
Kislányom 10 hetes kora óta átalussza az éjszakát. Valóban magától alakult így (semmit nem tettem ennek érdekében), ahogy az első válaszoló írta. Egyszercsak fogta magát, és nem kelt éjjel, amúgy azelőtt is már csak egyszer. Tényleg segít a napirend. Én anno próbáltam mindig mindent ugyanúgy és ugyanakkor csinálni, és tényleg működik. Biztonságérzetet ad (állítólag) a babának, és ezáltal nyugodt, jó alvó lesz.
Amennyiben még jól emlékszem, nálunk így voltak az alvások:
este 9-től reggel 8-ig
délelőtt 10-10:30-tól kb. 11-12-ig
délután 2-3-tól kb. fél5-fél6-ig
3 hónaposan még csak anyatejes volt kislányom, és ha "kért" cicit, kapott. De, tartott Ő maga valamiféle rendet, megvoltak szinte fixen az időpontok, amikor jelzett, hogy éhes. Én még annyit trükköztem, hogy este, fürdés előtt láncetetést csináltam. Sokszor cicire tettem. Szerintem ez is segített abban, hogy éjszaka nem ébredt éhségre.
az utolsó jó nagy hülyeséget írt. nem kell szoktatgatni, meg sírni hagyni, meg teáztatni. ha éhes, akkor éhes. ha teáztatod, akkor ugyan mi történik? azzal nem lakik jól. meg hagyod forgolódni az ágyban, mert még nem telt el x óra az éjjeli meg a hajnali kaja között. hagyjuk már. felkel, megeteted, alszik. nem akkora gond ez.
a fiam lassan 3 éves, még most is annyit alszik és eszik, amennyit akar és szerintem ez 10 év múlva is így lesz... nem igazán értem ezeket az ostoba szabályokat.
ÉN szerintem senki sem írt hülyeséget.
Szimplán minden baba más és más, és nem ugyanúgy szoknak le az éjszakai evésekről. Az anyuka leírta az ő tapasztalatát.
nálunk úgy volt mindkét fiamnál, hogy elég hamar kialakítottuk a napirendet, ügyesek voltak mindketten, pár napos koruk óta 4óránként ettek.
este 8kor fürdettünk, vacsi- 9kor alszik a gyerek.
1.fiam 1hós koráig ébred éjjel 12kor hajnali 4kor és reggel 8kor, majd a 12órás kaja tolódott ki egyre jobban és 2hós korára már csak este fél 9után hajnali 4kor ébredt. ez egy hónap mulva már hajnali 5volt, és fél éves korára reggel fél 8ig aludt. Tök fokozatosan alakult ki.
2kisfiam egy hós korában már reggel negyed 6ig aludt, és megtartotta a jószokását, két hósan már reggel 7-fél 8ig aludta, azóta is így van. Fél éves lesz holnap. Napközben 2x1órát és 1xkét órát alszik. ESte fél 9kor 170ml tápszert kap. reggel pedig 130ml-rel kezdi a napot átlagosan fél 8kor.
MInden baba más és más, de talán egy jó napirend sokat segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!