Kinek mi a véleménye a tehéntej adásáról? Tényleg 3 éves kor alatt nem ajánlatos?
Figyelt kérdés
Sokat olvastam és ma láttam tv-ben is, hogy van olyan anyuka aki 3 éves kor alatt nem ad tehéntejet a babájának. Mi a véleményetek erről? A vesét megviseli még ebben a korban? Én egyszer próbáltam, de nem igazán szerette, nem volt hajlandó meginni. Egyszer ette meg a tejbegrízt is.13 hós.2010. szept. 27. 18:01
11/17 anonim válasza:
én is hallottam a riportot, a 3 év nekem is túlzásnak tűnik. Nekem allergológus mondta az 1 évet. Én hiszek neki.
12/17 anonim válasza:
Az én fiam 27 hónapos,és nem kap tehéntejet.Kisebb korában volt egy kis hajlama az allergiára,ezért még mindig tápszert kap(a babatejtől hasmenése volt).Én biztos,hogy 3 éves koráig nem fogok adni Neki tejet.
13/17 anonim válasza:
Én sem adtam-adok a gyerekeimnek tehéntejet, ameddig csak lehet. 3 éves korig jobb a tápszer (babatej), az az Ő igémyeiknek megfeleően lett összeállitva, biztonságosabb, a szervezetük könnyebben fel tudja dolgozni, mint a bolti tejet. Az egy dolog, hogy mi min nőttünk fel, akkor nem is volt más lehetőség, szerintem örüljönk, hogy manapság ilyen szerencsés helyzetben vagyunk. Gondoljatok bele, milyen kinszenvedés volt egy allergiás-felszivódási zavaros gyermek táplálása, ameddig nem létezett tejmentes, tejcukormentes, stb. tápszer ...
14/17 anonim válasza:
Kedves Mamik!
Én még csak várom a babámat, de érdekelt a téma, elolvastam...
Itt melyik tejről beszéltek? A bolti zacsis, dobozos, esetleg tartós tejről? Vagy van, aki nem a gyári, hanem háztól vett és otthon forralt tejet ad a gyerkőcnek?
(Nem akarok vitát szítani, de valljuk be, tej és tej között is óriási különbségek vannak.)
15/17 anonim válasza:
Hát érdekes a kérdés és én is láttam a riportot.Én most tartok a bevezetésnél.Most nagyon elgondolkodtam,mi is legyen velünk.Jó olvasni a véleményeket.
16/17 anonim válasza:
20:10-nek: akár zacskós tej, akár UH, akár házi tehéntej, akár tejital, ugyanaz a fajidegen fehérje van benne, ami allergiát okozHAT. Ez nem változik meg a feldolgozás során (kivéve a hipoallergén tápszereket). Sok minden más változik: pl a tej zsírtartalma, baktériumtartalma. Ezért kell a házi tejet forralni még felnőttek számára is (hiába finomabb frissen, nyersen), míg a pasztőrözöttet már nem kell.
17/17 anonim válasza:
én azt olvastam, hogy a házi tej a piciknek még rosszabb, mint a bolti, mert nem esik át a megfelelő kezeléseken. Azt semmiképpen nem adnék a kicsimnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!