Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hanna vagy Hedvig?

Hanna vagy Hedvig?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a Hanna tucatnév (ha valaki megjegyzi akkor falra mászok) meg minden de kedvenc nevem és a Hedvig is ugyanennyire kedvenc lett de itt meg a Harry Potter van ami zavar (vannak ennél jobban gúnyolható nevek is) de ha elvonatkoztatok tőle nagyon egyedi meg szép név szerintem. Ha csak e kettő név közül lehetne választani, melyiket adnád lány gyermeknek? Melyik az amelyik jobban tetszik? Személy szerint Hedviget választanám, mert életemben eddig csak 1 Hedviget hallotam de úgy hozzám nőtt a név. Hannát meg nagyon szeretem, lehet 3.Hanna lenne egy oviban de valahogy nem izgat és nem hiszem, hogy ez hátrány lenne de még is nehéz dönteni, mert mindkettőt egyformán szeretem és nem szeretnék 2 nevet. Mindkettő illene egybéként a vezetéknévhez. :) Olyanok légyszi ne írjanak akik csak egyiket se választanám lenne a válasz, illetve csak negatív véleményt tudnak a nevekről írni, köszönöm.**

2022. okt. 13. 22:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Hedvig egy karakán, erős női név, én ezt választanám.

Hanna nekem túl lágy. Hánáként (angolosan) ejtve sokkal jobban tetszik.

2022. okt. 14. 09:05
 12/26 anonim ***** válasza:
83%
HPban a Hedvig név a roxforti alapítók közül van (Hollóhát), ami megtetszik Harrynek is, ezért lesz Hedvig a bagoly, ez le van írva a könyvben. A Hollóhát alapítója, meg egy nagyszerű női karakter volt, szóval nem hiszem, hogy negatív lenne, mégha a hp univerzumra is asszociálnak. Szerintem add azt, ami nektek közelebb áll a szívetekhez, idegenek véleményére nem adnék név kérdésben, mert ti fogjátok nap mint nap szólongatni, nem ők. :)
2022. okt. 14. 09:40
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Bármelyik nevet adhatod nyugodtan, nekem a kettő közül a Hanna tetszik jobban. Tetszik még a Helga is, de az nálunk furán jönne ki a vezetéknévvel. A Hedvig egy kicsit keményebb csengésű név, viszont a Hédi becézése szép, és szerintem csöppet sem kell azzal törődni, hogy Harry baglyát pont így hívják.
2022. okt. 14. 13:13
 14/26 anonim ***** válasza:
82%

#12 Ez így nem teljesen igaz. Hollóháti Hedvig eredeti neve Rowena Ravenclaw, tehát Harry nem vehette innen a nevet. Viszont valóban egy régebben élő, ismert varázsló inspirálta, de róla csak ennyit tudunk meg:

"A madarat Hedvignek keresztelte el - a Mágia történetében találkozott ezzel a névvel."

2022. okt. 14. 16:35
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

A Hanna nagyon gyakori 🙄

Viccelek, a Hedviget választanám.

2022. okt. 14. 16:40
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
14, a ravenclaw az angol, eredeti neve. Nyilván a fordító keresztelte át, de akkor úgy mondom, hogy a magyar Harry Potterben Hollóháti Hedvig a neve. Bár ez már részletkérdés 😅
2022. okt. 15. 09:12
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
#16 Persze, tudom. Csak azt írtam, hogy mivel eredetileg nem Hedvig a karakter neve, ezért Harry nem nevezhette el róla a baglyot, nem igaz? Különben angolul Rowena lenne a bagoly, nem pedig Hedwig. De így végülis van egy "bónusz" Hedvig a magyar változatban, ami szintén nem egy rossz asszociáció szerintem a név szempontjából.
2022. okt. 15. 14:14
 18/26 anonim ***** válasza:
51%
Hedvig Johanna/ Hedvig Anna
2022. okt. 15. 15:47
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
17# ebbe bele se gondoltam, de tök igazad van 😂
2022. okt. 15. 20:00
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Hanna.

A Hedvigről gyerekkoromban azt hittem, férfi név. A Hédi becézés már nem rossz.

2022. okt. 21. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!