Hanna vagy Hedvig?
Nekem a Hedvig tetszik. Létezik Hédi formában is, mondjuk így csak második névnek adnám. A Harry Potter nyomós aggály, de lehet, hogy már rég nem lesz annyira ismert, mire ők iskolás gyerekek lesznek.
Szóval szerintem Hedvig.
Nekem a Hedvig személy szerint nem tetszik. Túl "kemény" hangzású számomra, és volt olyan Hedvig nevű ismerősöm aki azt mesélte, hogy egyesek arra is rácsodálkoztak az ő esetében, hogy ez női név. De a Hédi becenév tetszik (mondjunk önálló névként nem adnám, mert számomra nagyon-nagyon becenév jellege van). A Hanna szerintem jobb, de ott meg a népszerűsége tartana teljesen vissza.
Igazából egyedül az számít, hogy nektek mi tetszik. Ha mindkettő kb. ugyanannyira lenne szimpatikus, akkor jelen esetben a ritkább Hedvig nevet választanám.
Az én kislányom Anna.
Nagyon régi név és a 3. legnépszerűbb női név + a külföldi megfelelője is igen gyakori.
3 Anna is van a családunkban.
És? Pont nem érdekelt.
Hedviget én nem adnám mert nem egyértelmű h női név de mindegy mert úgyis becéznék, viszont a Hédi iszonyú hülyén hangzik.
A Hedvig nekem is nagyon tetszik. A Harry Potter miért baj? Egy hóbaglyot hívnak így benne, nem egy negatív karaktert. Ez engem nem zavarna.
A Hanna is tetszik.
Ha választanom kéne, a Hedviget választanám.
Amúgy így hívták Nagy Lajos király egyik lányát is, aki késôbb Lengyelország királynôje lett. Mi is tanultuk történelemórán, ezért furcsa nekem, hogy valaki azt se tudja, nôi név-e.
Szerintem ha egy királyi családban megfelelô volt ez a név, nehogy már bárkinek aki viseli, szégyenkezni kelljen miatta.
Szerintem a Hanna jobb. Csajosabb, és az, hogy népszerű név, az a gyerekek között szerintem kevésbé hátrány, inkább a felnőttek forgatják csak a szemüket.
A Hedvig nekem kicsit kemény germán. Pedig szép asszociációk is köthetők hozzá pl. Szent Hedvig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!