Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Esküvőn bejelenteni terhessége...

Esküvőn bejelenteni terhességet? Megtennétek a helyünkben?

Figyelt kérdés

Idén lettem menyasszony. Eredetileg a diplomázásom után, 2024 nyáron lett volna az esküvőnk. Viszont az élet közbeszólt, és mivel kisbabát várok, úgy döntöttünk, hogy előbbre hozzuk. December 17-e lesz a "nagy nap".

Jelenleg 13 hetes vagyok, csak a legjobb barátaink, valamint a szüleim és nagyszüleim tudják a hírt. Úgy gondoltuk, hogy az esküvőnkön mondanánk el mindenkinek, viszont eddig a legtöbb reakcióban benne volt az is, hogy de miért tartjuk meg ennyire hirtelen, arról volt szó, hogy várunk, amíg végzek az egyetemen. Nem tudom, hogy talán érdemesebb lenne hamarabb közölni a hírt, megelőzve a pletykákat, találgatásokat. A párom szerint pedig ezen a bő 2 hónapon semmi nem múlik és legalább emlékezetes lenne mindenféle értelemben.

2022. okt. 11. 16:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
De ha a hozzátok közeli családtagok barátok tudják, miért kell egy harmadrangú unokatesónak stb ezt külön bejelenteni?
2022. okt. 11. 17:20
 12/28 A kérdező kommentje:

A szüleim és a nagyszüleim tudják, valamint a legjobb barátnőm és a párom két legjobb barátja.

A többi meghívott is fontos, szeretjük őket, nem a harmadunokatestvérek lesznek ott, meg a szomszéd Gizi néni. De egyelőre nem akartuk nagydobra verni a hírt és utána jött az ötlet, hogy az esküvőn tudhatná meg mindenki, aki fontos számunkra.

Ahogy jön az ősz, én kizárólag vastag, kötött pulcsikban vagyok a hétköznapokon, szóval az esküvőig nem fog kiderülni, mert a nyakamtól kezdve a derekamig minden el van takarva, hogy ne fagyjak meg. Eseményekre pedig olyan ruhákat válogattam direkt, amiknek a szabása elrejti a pocakomat, ha esetleg látványosabban nőni kezdene addig.

Két ruha az esélyes, az egyikben a hasam egyáltalán nem látszódna a szabása miatt. Szóval ha az lesz a befutó, akkor lehet valamilyen "kreatív" módon elmondani. A másik pedig testre simuló, sellő fazon.

2022. okt. 11. 17:29
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez így akkor is furán jön le, de Ti tudjátok.

Csak a te szüleid tudják? A párodé nem?

Nekik mindenképpen előbb szólnék.

A sellő fazonnal csak óvatosan. Nehéz kiszámolni mennyit nő a pocakod, ez a fajta ruha pedig akkor szép ha pont passzol (nem szűk nem bő)

2022. okt. 11. 17:34
 14/28 A kérdező kommentje:

Az ő szülei már nem élnek.

A ruhán valószínűleg mindenképpen alakítani kell majd, ezzel számolunk.

2022. okt. 11. 17:37
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

sajnálná m.

Az ok, csak akár egyik hétről a másikra is nagyot nőhet hirtelen. Ezt kalkuláld bele. Sok boldogságot

2022. okt. 11. 17:41
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
24 hetesen mentem férjhez, nem volt olyan ruha, amiben le lehetett volna tagadni :D
2022. okt. 11. 17:41
 17/28 anonim ***** válasza:
84%
Én voltam olyan esküvőn, ahol igaz ott tudtuk, hogy a menyasszony várandós, de a baba nemét belerejtették egy borítékba a tortába. Ott bontotta ki a pár és nagyon megható volt szerintem. Akár ilyennel is kombinálható lenne a bejelentés. :)
2022. okt. 11. 17:49
 18/28 anonim ***** válasza:
80%
Csak az a jó válasz, ami igenlő? 🙄 Én derogáltam a Kérdezőt, se senkit, csak leírtam, hogy szerintem fura. Az a kérdés, hogy megtennénk-e. Mi nem. De ezt nem szabad leírni, mert beleveszel a Vörös-tengerbe.
2022. okt. 11. 17:52
 19/28 anonim ***** válasza:
84%
Én mindenképp bejelenteném! 😊 Egyrészt, mert már valószínű látszodni is fog, masrészt nem kell magyarázkodni miért nem iszol. De legfontosabb, hogy ez a ti napotok és így emlékezetesebb lesz.
2022. okt. 11. 17:52
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Addigra már túl leszel a genetikai ultrahangokon, szóval nagy valószínűséggel megtudjátok a nemét is. (persze csak ha szeretnétek) Szóval lehetne a bejelentés konkrétabb, nem annyi, hogy nézzétek gyereket várok, hanem kislányunk/kisfiunk lesz.
2022. okt. 11. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!