1/7 anonim válasza:
Milyen babának? A Te gyereked? Hol járt előtte? Lehet találta és belegabalyodott?
2/7 anonim válasza:
Rontás ellen. Babona. Szerintem balesetveszélyes...
3/7 anonim válasza:
Ha jól tudom, babonából. Rossz energiák ellen, meg hogy "ne nézzék meg a gyereket". Védelmet jelent.
Roma családokkal dolgozom,nekem ezt mondták. Biztos nem csak a romák alkalmazzák.
5/7 anonim válasza:
Keresztelőig szokták rákötni, hogy ne igézhessék meg.
Nekem mondjuk eszembe nem jutna bármit rakni egy ilyen kisbabára, újszülöttre, de sokan teszik.
6/7 anonim válasza:
A 62%os hiába pontozott le mindenkit. Tényleg a babonás családoknál szokták ezt "rontás" ellen. A szülőfalunkban van h felnőttek is hordják 😅
7/7 anonim válasza:
Azért hogy ne tudják “ szemmel megverni “ mikor megcsodálják megnézik . Nyugtalan lesz a baba es nem alszik tőle a babona szerint .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!