A tehéntej érzékeny babátok hány éves korára nőtte ki? Milyen orvoshoz jártatok vele?
Nem lehet kinőni a laktóz érzékenységet. Hiányzik a bélből az enzim.
Ez az érzékenység örökölhető.
A védőnő választ ad, mi ilyenkor a teendő.
Szia! Egyszerűbb ha úgy írod, és akkor nem érti félre más sem mint az 1# válaszoló, hogy tejfehérje érzékeny.
Nálunk a középső lányom 2 éves kora után elnötte. Ismerősöm fia pedig nem, egyidősek, 4,5 évesek.
6 éves, tűnhet úgy hogy kinőtte, mert már nincs bőrtünete, de ha visszvezettem akkor egymást érik a felső légúti betegségek, kezelhetetlen lesz, türelmetlen őrjöngő.
3x próbáltam visszavezetni mindig ez lett, ha tartjuk a diétát nem beteg és nem labilis.
Nekem is szoptatott baba elkellet hagyni a tejet tejtermékeket de amibe nagyon feldolgozva volt pl csoki azzal nem volt baja szóval ő enyhébben volt de egyértelműen az.
5 hónaposan mikor elkezdtem hozzátáplálni vissza tudtam vezetni az étkezésembe a tejtermékeket, utána nem volt baj tőle.
A kisfiam 3 éves korára, viszont ott nagyon tanultunk még, igazán szigorú tejmentes diétát 1 - 1,5 éves korában kezdtünk. 2 éves tejterhelés is borzalom volt.
Kislányom 1 éves korában nőtte ki de a tápszere Neocate volt, hozzátáplálás pedig szigorúan tejmentes.
A szigorú alatt úgy értem "nyomokban tartalmazhat" sem.
Iskolások azóta, panaszmentesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!