Tehéntej érzékeny kisbabáknak hogyan vezettétek be a hozzátáplálást?
Off: Miért kell már ennyi idősen elkezdeni, mondott valami különös indokot? Nem gyarapszik? Ma már egységesen javasolják, hogy 6 hónapig kizárólag anyatejes/tápszeres legyen a baba.
A kásákhoz és az ételallaergiához sajnos nem tudok hozzászólni :(, mi 6 hósan kezdtük blw-vel.
Én nem nagyon szeretem a 6 hónapos kor előtti bevezetést. Sokkal több rossz tapasztalatom van vele, mint jó (gyerekekkel dolgozom). Mi mindig 6 hónaposan gyümölcsökkel, zöldségekkel kezdtünk (alma, barack, répa, édesburgonya, sütőtök). A gabona jóval később lett bevezetve. Okkal, mivel a kis emésztőrendszerük nincs felkészülve. Először mindig mindenből 1-2 kanállal kaptak. Folyamatosan lett növelve az adag és mindig mindent többször próbáltunk, mert elsőre nem sokan fogadták el.
Az összetételt mindig olvasd el. Sok szemét elméletileg nekik készített babaétel van, amiben hozzáadott cukor van. Erre semmi szükségük. Nyugodtan csinálhatsz neki otthon pürét gyümölcsből. Én ezt jobban szeretem. A vegyszermentes, bio ételeket válaszd inkább. A tejet viszont amúgy is csak később szokás bevezetni. Nem is értem a doktornőt... Egy 4 hónapos gyereknél amúgy is a legnagyobb hülyeség lenne tejet adni. Ugy is, ha birja elméletileg a szervezete.
6 honaposan kell elkezdeni a hozzataplalast.
Gondolom valami kokorszaki mami az orvosod, aki nem halad a korral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!