Elég egy üveg bébiétel egy étkezésre egy 8 hónapos,10 kg súlyú babának?

Ez nagyon változó.
Az én kisfiam 9 hónapos és még nincs 8 kg (nagyon mozgékony). Neki nem elég.
Általában 200 ml eszik meg.
kb 3 óránként eszik.
Hogyha elfogy és nem sír akkor biztos elég neki.

5hós kisfiam már most megeszik egy üveggel.
látod ha éhes még?nem?

Na ez érdekes...az én fiam 1 éves múlt. 7-8 hónapos kora óta jutottunk el oda hogy egy üveggel megeszik egy étkezésre. De a 140 gramm az milyen bébiétel? Én még csak 190-esekkel találkoztam szóval én arra gondolok.
Szóval a fiam 81 cm és 9 kiló. Szintén nagyon mozgékony. De a lényeg: egy üvegnél többet nem eszik meg.
És igenis, nem látszik rajta hogy éhes lenne...néha az az érzésem, csak azért eszik, mert én bizonyos időközönként megkínálom. Egyébként nem is enne még ennyit se.

Szia! Az elfogyasztott bébiételnek nem csak a mennyiségét kell nézni, hanem a kalóriatartalmát is. A tejjel meg egyáltalán nem lehet összehasonlítani (csak kalóriaszempontból), mert ezt semmi perc alatt meg lehet inni. Azt is figyelembe kell venni, ha a picid már darabos ételeket eszik, az evés sokkal tovább eltart, s hamarabb (illetve kevesebbel is) jól laknak.
Sajnos, nem ismerem a babádat, de a súlyából ítélve szépen fejlödik, szóval nem hinném, hogy éhes maradna.
Egyébként az én kisfiam is egy üveggel (190g) kapott egy éves koráig (úgy 13-14 hósan lett több az igénye).

Szió!
Az én lányom is 8 hónapos és 9,5 kg. Mikor megkezdtük a hozzátáplálást (6 hónapos kora után), mindent megevett, nagyon tetszett neki, és rövid időn belül megevett egy üveg bébiételt, vagy annak megfelelő házikosztot egy étkezésre. Mostanra a lendületből visszavett, és bizony már nem eszik meg egy üveggel. Kb. 120-140 ml fogy el egy étkezésre (legyen az tejpép, gyümölcs vagy zöldség).
Szerintem már most sokkal érdekesebb neki az ülés, a mászás, a felállás, mint az evés, ezért arra kevesebb türelme marad.
Remélem, tudtam segíteni.
ZIta
Köszi a válaszokat! Ezek szerint vannak olyan babák, akiknek elég ennyi. Azért voltam kíváncsi rá, mert naponta 2-3x eszik kanalas ételt, a többi szoptatás, vagy ha ez kevés, akkor tápszer. Mivel a tejem kevés már, a tápszerből pedig nem hajlandó túl sokat meginni, a napi össz. étkezésmennyiség szerintem jó, ha a 2/3-a van annak, amennyit általában ilyen korú babák esznek.
A bébiételekre visszatérve: az Univer bébiétel például 140 ml, mindig látom, hogy ennyi, mert mérőpohárban melegítem meg. (Nem grammban, hanem milliliterben írtam.)
Köszi a válaszokat, még egyszer és boldog karácsonyt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!