Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónaposan étkezésre mit és...

10 hónaposan étkezésre mit és hogyan készítsek el? (többi lent) problémás kicsit

Figyelt kérdés

A kislányom nagyon nem akarta a hozzátáplálást még végül banánnal sikert elkezdeni 6,5 hónapos kora után és azóta szinte mindenbe banánt kell raknom de akkor is hol elfogadja hol pedig nem kéri az ételt. Nem vagyok egy konyhatündér és ha esetleg recept tippetek lenne ami könnyen és gyorsan elkészíthető ebédre vagy nasinak akkor nagyon megköszönném. Esetleg tipp hogyan tudom előkészíteni,hogy aztán gyorsabb legyen a főzés. Pl. jégkocka tartóban van lefagyasztva husi amit csak hozzádobok a főzéskor, stb. … A lányom sajnos nem marad meg egyedül (ordít ha járókába teszem) ezért velem van a konyhában ameddig főzök és segítségem szinte semmi. Nem szeretnék üveges ételt adni és a mienkből sem mert főzelékeket szinte mind nem szeretjük! Megjegyzem a rántás és habarás is nehézkesen megy :-(

Napirend: (kb 1 hónapja)

6-7 körül reggeli: szopi

10h körül: gyümölcs babakeksszel (többnyire banán)

12-13 körül ebéd: zöldség, gyümölcs főként banánnal fogadja el (néha olyan mintha moslékkal etetném de csak így fogadja el) A burgonyapüré banánnal nagy kedvenc de mégsem ehet minden nap ugyan azt. A sütő tök még nagy kedvenc. Az almát semmi formában nem fogadja el.

16 körül: tejpép vagy kása

19:30 körül vacsi: szopi

Egyébként már nagyon sok ételt bevezettünk nála és szinte biztos,hogy az édesebb ételeket fogadja el.

2011. okt. 2. 20:25
 1/7 anonim ***** válasza:

így nehézm mert nem írod miket kóstoltattatok már.

az viszont nagyon nem jó, hogy ennyi banánt eszik, napi felet szabadna csak ha minden nap azt kap. és ugye az se jó, hogy az ebéd nem valami főzelék hanem banános krumpli :S

tehát a szervezete egyrészt meg van terhelve másrészt hiánya is lehet de nyilván ezt te is tudod ha kiírtad a kérdést :(

én mindenféleképpen megpróbálkoznék az üvegessel, csak egy kóstolás erejéig, sok olyan étel van amit így októberben nem tudsz beszerezni vagy nagyon nem éri meg tökölni vele. ha meg sikerül találni pár ízt ami tetszik neki, mehet a nagyüzem :)

10 hónapos ajánlom a tésztás ételeket mint pl. a bolognai, cukkinis tészta, zöldséges rizottó, tökfőzelék, brokkolis főzi, kelkáposzta főzi stb.

azzal is próbálkozhatsz, hogy fejsz tejet és azzal kevered össze a krumplit, husit

2011. okt. 2. 21:23
 2/7 anonim ***** válasza:

en holnap brokkoli fozeleket keszitek a babamnak. a recept:

egy kisebb fej hagymat megdinsztelsz olajon, majd vagsz bele 2 cikk foghagymat, egy krumplit felvagva, kb 300-400gr brokkolit rozsaira szedve es felengeded epp annyi vizzel, hogy ellepje.Teszel bele kicsi sot es megfozod. Miutan megfozted osszeturmixolod vagy botmixerezed (en ezt hasznalom). Ujra felteszed a tuzhelyre es habarast keszitesz: kiveszel belole egy merokanallal es ezt osszekevered 1-2 evokanal liszttel, majd ezt beleontod a brokkoli fozelekbe es folyamatosan kevered, fozod meg 5 percet es kesz. Talalaskor szorhatsz ra reszelt sajtot.

Ha esetleg nem fogadna el a babad tegyel bele anyatejet.

Ha tobb sikerult a fozelekbol fagyazd le, en ugy szoktam es nagyon finom.

2011. okt. 2. 22:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok! Ha esetleg meg nem kapott fokhagymat, vagy meg nem szeretnel adni neki akkornyugodtan kihagyhatod ugy is finom lesz.
2011. okt. 2. 22:40
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves első!

Köszönöm a választ és a javaslatot de sajnos ha nem teszek bele banánt nem eszi meg! Általában kap elég sok ételt krumplipüré zöldséggel és hússal de abba is kell banánt tennem. A védőnőm csak annyit mondott tegyek ha így megeszi ….

Nagyon lelkiismeret furdalásom van amiért nem eszik sok különböző finomságot de próbálok neki változatosan adni.

Az üveges ételből sok a kukában landolt és mivel drága ezt nem engedhetem meg magamnak és ezért szeretnék kombinálni ételeket mi az amit elfogad de sajnos jól jönne recept édes ételekről :-)

Amit eszik most:

alma, őszibarack, burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla, rizs, búza, zab,banán, körte, citrom, paradicsom, saláta, brokkoli, fehérrépa, passzírozott zöldborsó (héj nélkül), csirke, pulyka

étolaj (olíva) és margarin, petrezselyem, zellerlevél, kenyérhéj, kifli, szilva, görögdinnye, zöldborsó, spenót, sertéshús, csirkemáj, szőlő,

A tésztás ételeket hogy javaslod elkészíteni? Vettem durum tésztát már.

Második:

Nagyon köszönöm a receptet és ki fogom próbálni.

Ma töltött paprikát csináltam neki de ezt is banánnal ette meg.

Így csináltam:

Darált sertés húst és rizst összekevertem csipetnyi sóval majd mini gombócokat formáltam, feltettem vízben forrni 3 csík paprikával és 2 paradicsommal (magozva és hámozva) . Majd kis rántást csináltam kevés olíva olajjal és kukoricaliszttel (picit híg maradt :-)) majd ha minden megfőtt turmixoltam neki.

2011. okt. 3. 15:47
 5/7 anonim ***** válasza:

első vagyok.

miért turmixolod neki még az ételt?

amit leírtál abból nekem az jött le, hogy kicsit túl babás az étkezés :)

töltött paprikát így én se enném meg, megmondom őszintén :) nem bántani akarlak, de így egy 6-7 hónaposnak készítjük, 10 hónaposnak nem csak lehet hanem kell is fűszerezni mert igényli :)

én így csináltam volna:

1kiskanál só, egy csipet bors, egy kiskanál pirospaprika, egy fél hagyma reszelve, egy gerezd fokhagyma, pici szárított petrezselyem, ezt a hússal összekeverni és a rizzsel, kis gombócokat csinálni ( a mini gombócokért le a kalappal előtted :)))) a maradékot meg egy paprikába tölteni. 100%-os paradicsomlébe megfőzni. ha kész, kiveszed a gombócokat, berántod a paradicsomlevet és 1 ek cukrot teszel bele.

ha teszel cukrot nem lesz baja tőle, ennyitől legalábbis, de vannak természetes édesítők, gyümölcscukor vagy nádcukor, azzal is csinálhatod. a sinlac iszonyú édes, azzal is sűrítheted a főzeléket :)

tésztát mindenféleképpen úgy adnám először, hogy egy maréknyit kifőzök és csak elé teszem. csipegessen, ismerkedjen vele, aztán mehetnek a cukkinis, tejfölös-sajtos, túrós, de akár gyümölcsös tészták is

és kipróbálhatnátok azt is, hogy vacsira is kap pár falatot, szopi előtt kb. 1 órával. azt amit ti esztek akár, kis kenyérfalatkákat felvágottal vagy az ebéd maradékát, főzeléket :)

2011. okt. 3. 18:53
 6/7 A kérdező kommentje:

Azért turmixolom mert a darabos ételektől öklendezik és kitolja.

petrezselyem és zeller levéllel ízesítek többnyire. A hagymát most akarom bevezetni :-)

A tésztát megpróbálom úgy,hogy maréknyit kifőzök és elé teszem de előtte falatokra vágom. Ez jó ötlet!

2011. okt. 3. 19:14
 7/7 anonim ***** válasza:

értem, akkor persze :)

biztos tetszeni fog neki a tészta, azt szokták szeretni a babák :)

hagymát vezesd be, meg még egy-két fűszert, lehet úgy rákapna az ételekre. a kapor az amit nagyon korán be lehet vezetni, a tökfőzit ha jól szétfőzöd lehet ízlene neki :)

azt úgy csináltam 10 hónapos korában, hogy picit megsóztam a gyalult tököt és kevés olivaolajra tettem fedő alatt. tehetsz bele pici hagymát is :) kaprot szórtam rá, jó apróra vágva és fedő alatt kb. fél óráig pároltam. ha már jó puha volt egy kis doboz tejfölt és egy kanál lisztet összekevertem, ezzel behabartam, egyet rottyantottam rajta. a cukkini főzeléket ugyan így. még mindig abszolút kedvencek a fiamnak csak már nagy pohár tejfölt teszek bele amit tejjel öntök fel, így még krémesebb lesz :)

2011. okt. 3. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!