Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki mit csinál a babájával...

Ki mit csinál a babájával egész nap?

Figyelt kérdés
Kezdek kifogyni az ötletekből. Szinte egész nap fent van a 4 hós babám. Adnátok tippeket? Mondókázás,olvasás, zenekönyv,torna,önálló játék van.

2022. szept. 11. 14:36
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Azért túl nem aggódom,de mégis ,jól akarom csinálni. Igen minden rendben vele :)
2022. szept. 11. 20:27
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából ugyanezeket csináljuk mi is. Énekelek neki, mesélek, mondókázunk, van játszószőnyeg,meg minden féle. Meg mellette kiviszem a teraszra, van kint egy hinta, abba szoktam beletenni. Nagyon szereti.

Sétálni is járunk, vagy boltba, ide-oda. Esténként diavetítővel szoktunk neki mesélni. Én etetem, közben a férjem pörgeti, én meg olvasok. Nagyon szereti. Nézni nyilván nem nézi még folyamatosan, bár már többször figyel oda a képekre is. De a mesét nagyon szereti hallgatni. Főleg az olyat, ami rímel. :)

2022. szept. 11. 20:28
 13/25 A kérdező kommentje:
De jó. Hol vettetek diavetítőt?
2022. szept. 11. 22:15
 14/25 anonim ***** válasza:

Ezt még a lányomnak vettük, ő 11 éves. De webáruházban lehet kapni. Nem olcsó, 25.000 Ft körül van.

Múltkor láttam facebook marketplace-en, filmekkel együtt volt 25.000 Ft. Úgy jobban megeri.

2022. szept. 12. 05:23
 15/25 anonim ***** válasza:
Hát én hasonlóan voltam a lányommal. Ő 3-4 hónapos korától egyáltalán nem aludt nappal. Ha mégis akkor talán 2 órát lebontva. Babakocsit utálta, hordozó kendőt szerette. Egyedül él sem volt, igazi kézbe baba volt.
2022. szept. 12. 06:02
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Aggódsz,hogy unatkozik? 😶Inkább ne 😁Semmi baja nem lesz akkor se ha majd később unatkozik. Nyugodtan hagyd unatkozni azt mondják az jót tesz,az viszont ha non stop szórakoztatod nem. Ebből jön az 5 évesen a játékhegy közepén unatkozom vinnyogás 😅
2022. szept. 12. 09:18
 17/25 anonim ***** válasza:
47%

Diavetítés 4 hónaposnak...???

Olvassatok már utána, hogy milyen kortól van ennek értelme....

2022. szept. 12. 09:38
 18/25 anonim ***** válasza:

Kérdező, itt egy csomó tipp!

[link]

2022. szept. 12. 09:41
 19/25 anonim ***** válasza:

Nekem 2,5 hónapos a picim, de hasonlóan érzek, pedig valószínűleg annyira új még neki minden, hogy nem is tud unatkozni. Én azokon az aktív együtt töltött időkön kívül, amiket ti csináltok a babáddal, szoktam ilyen félig aktív időket is csinálni. Pl. hagyom a játszószőnyegen, ott csapkodja a plüss, csörgő kockáját, vagy nézegeti a kontrasztos képek könyvecskéjét, és csak 5-10 percenként jelentkezem be hozzá, akkor kicsit megsimizem, megpuszilgatom. Ilyenkor szoktam főzni, takarítani. Közben beszélek hozzá vagy indítok be Gryllus Vilmos dalokat és azt éneklem neki, vagy csak simán valami podcastet magamnak és azt kommentálom hangosan, hogy halljon emberi beszédet. Nekem ez a nehéz, órákon keresztül beszélni neki a "semmiről". :D Az én reggeli készülődésemnél odateszem a mosógép tetejére pihenőszékben, és beszélek hozzá, adok neki egy-egy smink cuccot, amit nem tud kibontani, hogy azt markolássza, néhány takarítási folyamathoz fel tudom kötni magamra és úgy mászkálni vele, azt is szokta élvezni. Majd szeretnék egy hintát is, az is jópofa programnak tűnik. Este fürdés után szoktunk babamasszást csinálni, az egyszerre jó az alvási rutinba, bőrkontaktus és bőrápolás (már most kezd kiszáradni a bőre a hűvösben).

Egy ismerősöm mondta, hogy ő egész nap aktívan foglalkozott az első babájával, aztán amikor a második született, akkor nem tudta magát egyedül elfoglalni, amíg a kicsivel kellett foglalkozni és nagyon megszenvedte az anyuka. A következő 3 gyerekét már hagyta sokáig ellenni önállóan és azt mondta, hogy szerinte így a gyerekeknek és neki is sokkal jobb. Amúgy meg ne aggódj, hogy unatkozik. Egy kisbaba bármilyen pici probléma miatt azonnal jelez. Nyekeregni fog, ha már igényli a törődést. :)

2022. szept. 12. 11:35
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
17-es: miért ne lehetne? Nem a kép a lényeg, hanem a mese. Csak mi este minimális fény mellett etetünk, na meg a kezem is tele, nem tudok könyvet lapozni. Így meg ott van velem szemben a falon, csak olvasni kell.
2022. szept. 12. 12:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!