Cumit mitől függ hogy adnak egy újszülöttnek vagy nem?
Nem a cukizavar miatt kérdezem.
Hanem, hogy mi jó benne, de volt egy válasz miszerint megnyugtatja a babát.
Az anyja melle vagy mellkasa jobban megnyugtatná.
A cumi egy pótlék.
Az ad, aki nem tud vagy akar szoptatni.
13-as, azért ez nem teljesen igaz. Nekem mindkét gyerekem egész nap a cicin lógott volna, ha hagyom. Nyilván neked nincs más dolgod, mint szoptatni, meg nem is sebesedett ki a melled. De azért a többedik gyereknél már nehézkes.
Amúgy nem minden gyerek fogadja le, meg több félét is ki kell próbálni.
14, mi nem igaz?
Azt írja, hogy nem tudja vagy nem akarja.
Erre leírod, hogy nem mindenki akarja cumizás kedvéért mellen tartani.
Azaz egyetértesz vele.
Akkor mire fel a piros gomb?
Nem akarod = cumit adsz.
Aki pedig akarja mellen tartani, nem fog adni. Többedik gyerekkel se.
Első gyerekem cumis volt és cumizavaros is. Tápszeres is lett. Utána már mindegy volt hogy cumis, "járt is neki", hisz a mellemmel nem tudtam kielégíteni a cumizási igényét sem.
A masodikkal eszem ágában sem volt ezt megkockáztatni. Nem kapott, akármilyen nehéz is volt.
Szerintem te nem érted, amit össze-vissza beszélsz.
Azt írtad, hogy az az cumit a gyereknek, aki nem tudja vagy nem akarja szoptatni.
Az én lányom újszülött korában 1,5 órát szopott egy alkalommal. Aztán 2 óra múlva megint. Szóval nem mondanám, hogy nem tudtam, vagy nem akartam szoptatni. A napom fele abból állt.
"Nem mindenki akarja cumizás kedvéért mellen tartani."
Ez kicsit azért más, mintha enni adnál a gyereknek. Főleg ha több gyerek is van a családban, nem lehet a nap 24 órájában mellen a gyerek, még ha ő azt is akarná.
"nem lehet a nap 24 órájában mellen a gyerek, még ha ő azt is akarná"
Mindent lehet, csak akarni kell.
Fiam 24 órából 24-et volt mellen az első hetekben. Utána meg 24-ből 20-at. És nem halt senki éhen a családban, ahogy a nagyobb gyerek se sínyledte meg. Egyrészt van apjuk is, másrészt feltalálták a kendőt.
Én ezt akartam, ezt csináltam. Nem bántam meg.
Te miért nem vállalod fel a döntéseidet?
Cumit akartál adni, adtál. Miért rossz ez?
Miért kell külső okra fogni ahhoz, hogy jobban érezd magad?
Hihetetlen, hogy az emberek mindenre kifogást keresnek, holott senkit se feszítenek keresztre, ha cumit ad.
"Nem akartam álló nap szoptatni, cumit adtam"
Jól van.
"Rossz volt a technikája, sebes lett a mellem, inkább cumit adtam"
Jól van.
"Úgyis tápszeres volt, cumit adtam"
Jól van.
De a:
"Mindent megtettem, hogy ne kelljen cumit adni"
Az már nem jó?
Abba már bele kell állni, hogy:
"De ha ez meg az lett volna, nem tudtad volna...blabla"
Mert a bezzeganyák beleállnak mindenkibe, aki nem úgy csinálja, ahogy ők.
Nekem az a véleményem, hogy oké, te 24 órán át szoptattad. Biztos volt bejárónő, meg szakács, meg a férjed sem dolgozott, ő is ott volt, és ellátta a többi gyereket. Nekem nem volt ilyen segítségem, én nem tehettem meg ugyanezt. Adtam neki cumit, és? Attól nem lett a gyereknek semmi baja, egészséges, most megy gimnáziumba. Még fogszabályzó sem kell neki.
Nem hiszem, hogy attól jobb anya valaki, ha mártírt csinál magából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!